Beursdagboek US Markets Redactie 1 oktober 2017, 12:30

...

Agenda beursweek 2 t/m 6 oktober 2017

1 oktober 2017, 12:30 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


We gaan alweer het laat­ste kwartaal van het jaar in en we kri­j­gen daarmee een steeds duidelijk­er beeld hoe de macro­ci­jfers presteren. Zo zal de inflatie van de euro­zone rond de 1,5% uitkomen maar bli­jft de kern­in­flatie op jaar­ba­sis achter lopen nabij de 1,2%.
Eerst nog eens het vierde kwartaal door, en onder­tussen kri­j­gen we te mak­en met de start van het nieuwe cijfer­seizoen. Die is vooral­snog rustig, maar enkele promi­nente bedri­jven ope­nen deze week al de boeken voor ons.
In Chi­na begint van­daag de Gold­en Week van­wege Nation­al Day (her­denk­ing dat de huidi­ge Repub­liek is opgezet) en zal de beurs als gevolg de hele week dicht zijn. Ook de beurs in Frank­furt is dins­dag ges­loten van­wege Deutsche Ein­heit Tag.

High­lights:
-Arbei­d­sci­jfers V.S.
-PMI’s pro­duc­tie- en dien­sten­sec­tor

Maandag
De eerste beur­sweek van de nieuwe maand brengt ons tra­di­tion­eel de man­agersinkoopin­dex­en. Voor de noordelijke Europese lan­den bli­jven de PMI’s van de pro­duc­tiesec­tor posi­tief, maar vin­dt er wel stag­natie plaats. De zuider­lijke lan­den lijken een inhaal­slag te mak­en.
Het Ital­i­aanse werk­looshei­dsper­cent­age wordt ook bek­endge­maakt. Die zakt waarschi­jn­lijk licht­jes van 11,3% naar 11,2%. Tevens de euro­zone, waar anal­is­ten een lichte dal­ing van 0,1% naar 9,0% verwacht­en. Die cijfers gaan nog over augus­tus.
Na open­ing Wall Street komt dan nog de PMI van de V.S. voor sep­tem­ber.

Dins­dag
Deutsche Börse dus de hele dag dicht. Ook geen span­nende cijfers. Om 11:00u de pro­du­cen­ten­in­flatie van de euro­zone over augus­tus en de Spaanse werk­looshei­d­ci­jfers.
In de mid­dag komen de maan­delijkse cijfers over Amerikaanse autoverkopen en na het slot van Wall Street de olievoor­raad­verwachtin­gen van API.

Woens­dag
Dan de PMI’s voor de dien­sten­sec­tor, waar men geen veran­der­ing of lichte dalin­gen voor sep­tem­ber verwacht­en. Voor de euro­zone voorzien anal­is­ten wederom 55,6 pun­ten (alles boven de 50 betekent groei en geldt ook als bull­ish voor de euro).
Om 14:15u geeft pay­roller ADP het Amerikaanse banen­rap­port vrij. Die groei zakt waarschi­jn­lijk van 237.000 stuks naar 140.000 stuks.
Lat­er nog de diensten-PMI’s voor de V.S. en de weke­lijkse olievoor­raden.
Betre­ft bedri­jf­s­ci­jfers is Pep­si­Co zoals gewoon­lijk weer één van de eerste. Ook Mon­san­to (fuserend met Bay­er) en retail­er Tesco (Ahold con­cur­ren­tie in V.S.?) kun­nen inter­es­sant zijn.

Don­derdag
Het CBS laat ons vroeg in de mor­gen al weten hoe het met de Ned­er­landse inflatie gesteld is en het ECB pub­liceert hun nieuw­ste rap­port over het mon­e­taire beleid. Dat gebeurt om 13:30u.
De rest van de dag is slappe hap. Op het bedri­jven­front zal Cost­co in de spot­lights staan.

Vri­jdag
Beleg­gers zullen anticiperen op het maan­delijkse over­hei­d­srap­port van de arbei­d­sci­jfers. Die wordt om 14:30u gepub­liceerd en ook daar voorzien anal­is­ten een afzwakking in de groei. Het werk­looshei­dsper­cent­age bli­jft waarschi­jn­lijk steken op 4,4%.
In de ocht­end nog de Duitse fab­riek­sor­ders over augus­tus en tevens de groei in de Spaanse indus­triële pro­duc­tie.
Behalve het banen­rap­port is de laat­ste dag van de week dus ook niet zo bijzonder.


We gaan weer richt­ing het cijfer­seizoen en na het puike eerste half­jaar zal Q3 waarschi­jn­lijk ook super­groen wor­den. Daarmee lijkt het jaar er zeer goed uit te zien, behalve voor Gemal­to natu­urlijk… Nog een extra winst­waarschuwing voor het einde van het jaar?
Kijken we nog even naar Wash­ing­ton, dan kun­nen we wellicht nog wat horen over de belast­ing­plan­nen. De details bli­jven nog steeds vaag maar de rijk­sten en de bedri­jven lijken er het sterkst van te prof­iteren.
Ook liet Trump al wat kan­di­dat­en doorschemeren voor de posi­tie van voorzit­ter van de Fed. Yellen zit daar tot feb­ru­ari en wellicht wordt zij gewoon herkozen, maar met The Don­ald weet je het nooit. Die doet wat ie zelf wil.

Pret­tige zondag en suc­ces vol­gende week.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.