Beursdagboek Daïm Boscart 19 juni 2017, 11:51

...

Beurs Update: Europa hoger na goede cijfers uit Japan en overwinning Macron in Frankrijk

19 juni 2017, 11:51 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen ope­nen van­daag hoger en rea­geren hier­mee posi­tief op de koers­dalin­gen van vorige week. Verder zagen we de Azi­atis­che beurzen van­nacht hoger oplopen door­dat de Japanse export flink is toegenomen. Daar­naast was daar ook nog posi­tief nieuws voor beleg­gers uit Frankrijk waar de lib­er­aal Macron een absolute meerder­heid in het par­lement behaalde. Deze gebeurtenis­sen hebben de beurzen toch weer wat opwaartse beweg­ingsruimte gegeven. Zo zagen we de DAX van­mor­gen rap oplopen tot 12.890 pun­ten ter­wi­jl de AEX al snel 526,6 pun­ten op de bor­den wist te zetten. Deze sti­jgin­gen van wel meer dan 1% in het begin van de mor­gen hebben de boel weer wakker geschud. De beurzen zullen niet zon­der slag of stoot de neer­waartse beweg­ing ver­vol­gen. Er heerst nog steeds wat euforie onder de BULLS die elke mogelijkheid zullen gebruiken om de DIP op te kopen. Desal­ni­et­temin verwacht ik dat de BULLS niet meer in staat zijn om de beurzen verder omhoog te duwen. De neer­waartse druk van vorige week is gewoon weg te groot gewor­den om de boel op het droge te houden. Met name de AEX staat onder ferme druk en het zal mij dan ook niet ver­bazen als de mark­ten richt­ing de loop van het sluiten van de mark­ten weer naar de slotko­ers van vri­jdag bewe­gen.

AEX
Zoals ik van­mor­gen al in mijn voor­beurs TA beschreef staat de AEX onder hevige druk. De index laat een zeer negatieve ontwik­kel­ing van de koers zien de afgelopen dagen. De optel­som van deze negatieve sig­nalen zijn voor mij een belan­grijke reden om de blik richt­ing het zuiden te wen­den. Zo staat er in mijn voor­beurs TA een opsom­ming van onder andere de negatieve ontwik­kel­ing van de koers ten opzichte van het 50-MA ter­wi­jl er ook een serieuze neer­gaande trend in de maak is. Een reeks van lagere top­pen en diepere bodems hebben gere­sul­teerd in een neer­gaand trend­kanaal dat naar mijn mening uitein­delijk min­stens zal uitkomen rond de 513 pun­ten. Hier wacht namelijk nog een ste­un­li­jn die zal moet wor­den getest nadat de AEX eind april een super­sprong wist te mak­en vanaf dit punt. Des­ti­jds was deze super­sprong de aanzet tot het opwaarts door­breken van de 519520 weer­stand­szone. Vorige week slaagde de AEX er voor het eerst in om de 519520 ste­un­zone te slecht­en, hier­mee heeft de AEX de eerste aanzet gegeven om de GAP­zone van 513520 pun­ten te dicht­en. Nu de AEX de 516 pun­ten heeft aangetikt is de eerste aanzet tot deze GAP­close gegeven en ik verwacht dan ook dat de AEX deze move” zal afmak­en deze week. Zodoende is mijn koers­doel voor deze week, ondanks de over­dreven opwaartse beweg­ing van van­mor­gen, 513 pun­ten.

Dai­ly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.