Beursdagboek Daïm Boscart 27 september 2017, 14:21

...

BeursUpdate: Financials en ASML zetten AEX hoger, DAX profiteert van sterk Siemens

27 september 2017, 14:21 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een hogere open­ing op de Europese beurzen waar de DAX en de AEX een mooie opwaartse beweg­ing lat­en zien. Bei­de indices prof­iteren van de opmars van de finan­cials van­daag die in de smaak vallen door de woor­den van FED voorzit­ter Yellen gis­teren. Yellen hintte naar een vol­gende rentev­er­hoging van de FED in 2017 die waarschi­jn­lijk plaats zal gaan vin­den in decem­ber. Zoals u weet zijn banken dol op hogere rentes en dus vallen de bankaan­de­len goed in de smaak van­daag. Boven in het rijt­je van de AEX zien we van­daag ook ING en ABN Amro ter­wi­jl ook NN het goed doet.

In Duit­s­land zijn het ook de finan­cials die het goed doen. Deutsche Bank en Com­merzbank zijn boven in het koersoverzicht te vin­den van­daag ter­wi­jl ook sterk­houd­er Siemens van­daag een mooie plus schri­jft. De fusie tussen Siemens en Alstom die gis­teren werd gecom­mu­niceerd wordt posi­tief ont­van­gen op de beursvlo­er wat ervoor zorgt dat Siemens van­daag zo’n 2% aan koer­swaarde kan bijschri­jven.

Verder zien we dat de beurzen in Ameri­ka vol smart afwacht­en op de lang beloofde TAX Reforms van Trump. De Amerikaanse Pres­i­dent zei van­daag meer bek­end te gaan mak­en over de beoogde belast­ingher­vormin­gen wat natu­urlijk erg belan­grijk is voor het bedri­jf­skli­maat in de VS. Verder zullen we lat­er op de dag nog wat cijfers te ver­w­erken kri­j­gen, vri­jwel alle­maal vanu­it de VS:
  • 14.30 Core Durable Goods Orders
  • 16.00 Pend­ing Home Sales
  • 16.30 Olier­ap­porten VS

AEX
Beleg­gers op het Dam­rak zijn van­daag licht posi­tief gestemd en zodoende lopen de koersen van de AEX wat op. De index laat de hele mor­gen en het begin van de mid­dag een plus­je zien van zo’n 1 tot 2 pun­ten. Zoals gezegd trekken met name de finan­cials de kar maar Gala­pa­gos en ASML doen ook goede zak­en van­daag.

Op de uur­grafiek zien we dat de AEX voor de zoveel­ste dag op rij bin­nen de band­breedte van de afgelopen weken bli­jft. De index begeeft zich nu al enkele weken bin­nen de 528531 weer­stand en lijkt deze weer­stands­grens maar niet van zich af te kun­nen schud­den. Ook van­daag zien we dat de AEX gas terugneemt nadat de 530 weer­stand wordt bereikt of zelfs wordt over­schre­den. Zodoende lijkt het zelfde sce­nario als de afgelopen twee dagen zich af te spe­len: een redelijke start van de dag waar­na er koer­shaperin­gen ver­schi­j­nen die de koers uitein­delijk terug­drin­gen richt­ing de nul­li­jn.

Voor de komende uren/​dagen bli­jft mijn verwacht­ing voor de AEX het­zelfde. Indi­en men niet boven de 531,5 sluit is er geen reden voor een LONG en kan men door mid­del van een SHORT posi­tie inspe­len op de verwachte dal­ing die de AEX tot de 523524 pun­ten kan bren­gen. Hier kijken we hoe de AEX zich verder ontwikkelt waar­na we besluit zullen nemen over de vol­gende richt­ing. Een noter­ing boven de 531,5 is echter een eerste waarschuwing voor de BEARS en kan de AEX bin­nen afzien­bare tijd naar de 538 pun­ten jaar­top bren­gen.

Hourly AEX:DAX
De DAX is van­daag de sterk­ste uit Europa en dit komt met name door het Siemens ver­haal. De Duit­sers prof­iteren net als de rest van Europa van de spec­u­laties op finan­cials nu een rentev­er­hoging aan­nemelijk­er wordt maar daar­naast heeft men ook nog profi­jt van een grote koerssprong van een van haar sterk­houd­ers. Met deze opwaartse beweg­ing heeft de DAX gebro­ken met de weer­stand van 12.640 pun­ten waar­door er nu mogelijkhe­den liggen voor de DAX om door te stoten tot zo’n 12.700÷12.750 pun­ten. Men moet wel in het achter­hoofd houden dat de neer­waartse druk aanzien­lijk bli­jft. Zolang de index zich opwaarts bli­jft ontwikke­len zon­der dat het een serieuze bodem vormt bli­jft het gevaar­lijk beleg­gers en ik verwacht dan ook dat een deel voor wat win­st­ne­min­gen zullen gaan die de koers wat omlaag bren­gen. Hier komen de nieuwe kracht­en weer het speelveld betre­den (btd) waar­na de DAX zich opnieuw opwaarts kan ontwikke­len.

Voor de komende uren/​dagen is mijn koers­doel voor de DAX dan ook 12.380÷12.500 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.