Beursdagboek Daïm Boscart 25 september 2017, 17:19

...

BeursUpdate: Nasdaq doet beurzen pijn, Amerikanen kijken met schuin oog naar FED

25 september 2017, 17:19 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een bij­zon­der zwakke open­ing voor de Amerikaanse beurzen waar met name de Nas­daq erg uit de smaak valt. De Amerikaanse techin­dex liet al in de voor­beurs han­del zien niet echt omhoog te willen maar nu de mark­ten geopend zijn zien we de Nas­daq meer dan 1% terug­vallen. Een bij­zon­dere ontwik­kel­ing aangezien de Nas­daq vorige week ook al het buiten­been­t­je was door als enige index in de min te noteren. Zodoende lei­dt de Nas­daq opnieuw de dans als het gaat om een dal­ende beweg­ing en de afzwakkende tech­fond­sen trekken nu de overige indices ook mee. Zo zien we een aan­tal erg grote fond­sen op de pijn­bank liggen nu:
  • Net­flix ‑4%
  • Face­book ‑3,7%
  • NVIDIA3,6%
  • Alpha­bet (Google) 1,5%
  • Apple ‑1,2%
Kor­tom, alle hens aan dek nu op de Nas­daq en waar we wat grote rode cijfers zien zijn beleg­gers ein­delijk weer wakker geschut door wat actie op de mark­ten. Nog­maals, voor ons maakt het natu­urlijk niet uit welke kant de beurzen opgaan aangezien wij klaar staan om zow­el LONG als SHORT te han­de­len in deze moeil­ijke markt. Bent u benieuwd naar mijn sig­nalen, bek­ijk gerust even mijn trans­ac­ties en schri­jf u snel in voor een ken­nis­mak­ing­spri­js van €39,- tot 1 decem­ber.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​t​a​-​t​r​a​d​i​n​g​.html


Wall Street
Wall Street opende van­daag nog niet eens zo slecht maar toen de Nas­daq een ver­snelling naar het zuiden startte kon­den de overige indices niet meer achterbli­jven. De plus­jes van de Dow Jones en de Dow Trans­port ver­sch­enen dan ook snel van de bor­den en moesten plaats­mak­en voor een dal­ing van zo’n 100 pun­ten voor de Dow Jones ter­wi­jl de Dow Trans­port nu 50 min­pun­ten noteert. Ook de S&P 500 moet geloven aan de neer­waartse focus en lev­ert zodoende zo’n 12 pun­ten in.

Met name de Nas­daq en de S&P 500 lat­en zien dat er haperin­gen plaatsvin­den op Wall Street. Voor bei­de indices geldt dat er een plat­te top aan de boven­z­i­jde is gevor­md rond de 6.460 pun­ten voor de Nas­daq ter­wi­jl de S&P 500 is bli­jven steken na het bereiken van de 2.500 pun­ten­grens. Het feit dat bei­de indices was voor mij een duidelijk teken dat er te weinig daad­kracht is om bei­de indices verder omhoog te bren­gen waar­door de huidi­ge dal­ende beweg­ing een logisch ver­volg is. Ik verwacht dat de Amerikaanse fond­sen deze week dan ook wel eens flink kun­nen gaan inlev­eren om een nieuwe bodem te noteren na weken van koer­swinst. De top­pen lijken bereikt en deze week zou dan ook wel eens, gevoed door de plan­nen en inten­ties van de FED, een cor­rec­tie­week­je kun­nen wor­den waar de mark­ten 2 a 3% aan koer­swaarde kun­nen ver­liezen.

Dai­ly Dow Jones:Dai­ly Nas­daq:Dai­ly S&P 500:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

BeursUpdate: Beleggers leggen verkiezingen Duitsland en geopolitieke spanningen op de weegschaal

25 september 2017, 12:06 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)




Een mooie open­ing op de beurzen van­daag waar we nu weer wat beweg­in­gen zien. De beurzen open­den lager om ver­vol­gens een plus op de bor­den te zetten ter­wi­jl men nu weer naar de nul­li­jn trekt. We zien dus ein­delijk weer wat beweg­in­gen op de beurzen waar beleg­gers ver­schil­lende zak­en op de weegschaal leggen. Allereerst waren daar de verkiezin­gen in Duit­s­land waar het CDU van Merkel wederom de groot­ste was maar wel macht ver­loor ten aanzien van de vorige verkiezin­gen. Daar­naast ver­loor coal­i­tiepart­ner SDP ruim waar­door men besloten heeft opposi­tie te gaan voeren. Dit geeft de Duitse Kanse­li­er Merkel een stuk min­der opties en zal het onder­han­de­len en puzze­len wor­den hoe verder te gaan in Duist­land. Aan de andere kant is men toch wel van slag door de opmars van AfD. Voor het eerst na de tweede werel­door­log komt er weer een extreem­rechtse par­tij in het Duitse par­lement die voor­namelijk kri­tisch zijn op Europa en het immi­gratiebeleid.

Tegelijk­er­ti­jd is er dit week­end weer het een en ander gezegd in Noord-Korea en de Verenigde Stat­en waar de heer Trump en Kim Jong-Un elka­ar bli­jven kleineren en dreigen met oor­log wan­neer de een de wil van de ander niet op vol­gt. Kor­tom, er is genoeg aan de hand op geopoli­tiek gebied en daar­naast zijn er ook nog de nodi­ge invloe­den van de cen­trale banken die de geld­kraan langza­am aan dicht willen draaien.

Ook tech­nisch zien we enkele mooie patro­nen optre­den die waarschuwen voor een mogelijke dal­ende beweg­ing. Zo zien we de AEX con­solid­eren rond de top­zone van 530531 pun­ten ter­wi­jl in Ameri­ka de Nas­daq en de S&P 500 een plat­te top aan het vor­men zijn.

AEX
De AEX laat de afgelopen dagen weinig tot niets zien. Al twee weken is de index aan het bewe­gen in een speelveld van zo’n 24 pun­ten waar aan de boven­z­i­jde de 530531 weer­stand wacht ter­wi­jl er aan de onderz­i­jde een ste­unge­bied wacht rond de 527528 pun­ten. Het feit dat de AEX gepar­keerd staat rond de 527530 pun­ten geeft aan dat de kop­ers en verkop­ers er voor­lop­ig nog niet over uit zijn. Dit fenomeen waar­bij par­ti­jen de win­sten van tafel halen en er een beperk­te groep is van nieuwe instap­pende par­ti­jen zorgt voor een sta­biele koers voor de indices. Het wacht­en is dan ook op een belan­grijke trig­ger voor beleg­gers om uit de trad­in­grange te breken.

Waar de AEX nu al dagen het hoofd stoot tegen de belan­grijke 530531 weer­stand die ook op de dag­grafiek zeer promi­nent aan­wezig is wordt de kans op een opwaartse uit­braak klein­er wordt. Zodoende kan de AEX de komende uren/​dagen toe bewe­gen richt­ing de 523 ste­un­li­jn waar het 50-daags gemid­delde wacht.

Hourly AEX:DAX
De DAX laat net als de AEX ein­delijk weer eens wat beweg­ing zien. De volatiliteit van de DAX komt enerz­i­jds door de verkiezin­gen daar die toch wat tegen­vie­len die voor een dal­ing van de koers zorgde. Ver­vol­gens zagen we de Euro tot ruim 0,5% terug­vallen waar­door de Europese beurzen weer een kleine boost kre­gen. Dit toont aan dat men er voor­lop­ig nog niet hele­maal zek­er van is en dat er de komende uren nog van alles te beleven is.

De DAX laat in tegen­stelling van de AEX een duidelijke richt­ing zien en de koersen in Duit­s­land bewe­gen nog steeds rustig richt­ing het noor­den. Er is een opwaartse trend op de zeer korte ter­mi­jn waar te nemen die de index richt­ing de 12.650 pun­ten probeert te bren­gen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.