Beursdagboek Daïm Boscart 2 oktober 2017, 14:27

...

Uitbraak bevestigt na mooie start Europese beurzen

2 oktober 2017, 14:27 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)



Na een zeer sterke vorige week hebben de beurzen deze week opnieuw een startschot gegeven voor een sti­j­gende beurs deze week. De mark­ten lopen verder op van­daag en geven hier­mee aan dat we de bull­be­weg­ing van vorige week serieus dienen te nemen. De beurzen zijn uit­ge­bro­ken en we mogen ons naar mijn mening op gaan mak­en voor een sterk ver­volg van 2017 waar de laat­ste beurs­maan­den, tra­di­tion­eel gezien de sterkere, nog voor een spet­terend slot van 2017 kun­nen zor­gen. Zo schreef ik van­mor­gen al dat voor de AEX de vooraf gestelde jaar­doel van 564570 pun­ten nog steeds haal­baar is.

Naast de Europese beurzen kri­j­gen we namelijk ook sterke beves­tig­ing vanu­it Ameri­ka waar de beurzen defin­i­tief een uit­braak omhoog hebben ingezet. Zo zagen we de Nas­daq door­breken tot bij­na 6.500 pun­ten ter­wi­jl de Dow Trans­port in een maand tijd 10% aan beur­swaarde won. Hier­mee is de Dow Trans­port ook onder­weg naar een his­torische mijl­paal in de vorm van de 10.000 pun­ten. Verder bleek ook de S&P 500 klaar voor een ver­vol­gstap­je omhoog en zodoende zette men de index weg rond de 2.520 pun­ten.

Al met al dus een zeer sterke beurs, enkel de Dow Jones loopt op het moment nog iets achter maar ik ben ervan over­tu­igd dat we daar van­daag nog een All Time High gaan zien die wellicht erg dicht bij de 22.500 pun­ten zal komen.

AEX
De AEX doet het erg goed van­daag en we zien dan ook dat de Ned­er­landse hoofdin­dex drie pun­ten aan waarde bijschri­jft. Dit is een erg belan­grijke sti­jging van de index aangezien de AEX haar vorm hier­mee heeft beves­tigd en haar jaar­top heeft opge­hoogd tot 540,3 pun­ten. Een zeer BULL­ISH sig­naal vanu­it Ams­ter­dam dus en ik heb het ver­moe­den dat we nog lang niet aan het einde zit­ten van de opwaartse beweg­ing. Zoals ik al dagen verkondigd heb wordt een con­solid­erende fase zoals we de afgelopen weken hebben gezien (AEX vast tussen de 527531 pun­ten) opgevol­gd met een zeer sterke beweg­ing ongeacht de richt­ing. Nu men ervoor gekozen heeft om deze range aan de boven­z­i­jde te ver­lat­en verwacht ik dan ook een zeer snelle, sti­j­gende beweg­ing naar het noor­den waar de AEX bin­nen afzien­bare tijd de 545550 weer­stand zal gaan opzoeken waar­na de magis­che koer­sniveaus van eind 2007 weer in beeld komen. Vlak voor de CRASH van 2008 toen de koersen een erg diepe duikel­ing maak­te.

Het feit dat we hier weer in de buurt komen vertelt natu­urlijk ook wat over de groei die we om ons heen zien ter­wi­jl het con­sumenten­vertrouwen en het vertrouwen onder beleg­gers ijz­er­sterk is. Zodoende zit­ten we ook met TA Trad­ing in de LONGS nu om mee te liften met de groene trein die de wereld­wi­jde indices nog voor 2018 op een hoog niveau willen afzetten.

Dai­ly AEX 2000 – 2017Samen­vat­tend, om een BULL trend te herken­nen hoeft u geen expert te zijn. Bek­ijk de vol­gende gebeurtenis­sen en ik denk dat het oordeel dan snel gevallen is. The only way is UP lijkt het maar werk met een strakke stop en speel kort op de bal. Wie hoog klimt kan immers diep vallen..
  • S&P All Time High
  • Dow Trans­port All Time High & een sti­jging van 10% in een maand tijd
  • Nas­daq All Time High na lange en brede consolidatie
  • Rus­sel 2.000 All Time High
  • DAX sti­jgt 900 pun­ten in een maand tijd, nog maar 90 pun­ten ver­wi­jdert van nieuwe ATH
  • AEX ver­betert jaar­top en zet hoog­ste stand neer sinds 2007

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.