Beursdagboek Daïm Boscart 4 oktober 2017, 13:38

...

DAX uitzondering in lager Europa

4 oktober 2017, 13:38 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Na dagen van feeststem­ming op de beurzen zien we van­daag dat men wat gas heeft teruggenomen. De mark­ten lev­eren iets van de win­sten van de afgelopen twee weken in en lijken hier­mee rustig richt­ing het einde van de dag te willen bewe­gen waar wat belan­grijke events op de pro­gram­ma staan. Zo zullen de hoge piefen van de cen­trale banken spreken, Draghi zal om 19.15 een speech geven in Frank­furt ter­wi­jl Yellen twee uur lat­er aan de beurt is. De woor­den van bei­de bankiers wor­den op de weegschaal gelegd aangezien men benieuwd is of men wat zal loslat­en aan­gaande het Taperen” van de QE die de afgelopen jaren voor een stroom van geld in de economie zorgden. Yellen heeft al aangegeven vanaf deze maand de bal­ans van de FED staps­gewi­js te verkleinen begin­nend met 10 mil­jard per maand ter­wi­jl Draghi dit nog niet heeft gedaan. Wel heeft hij deze optie steeds openge­houden en dus lijkt het wacht­en op Draghi tot­dat hij met het ver­lossende woord komt.

Verder zullen we lat­er van­daag nog wat pro­duc­tie- en werkgele­gen­hei­d­sci­jfers ont­van­gen vanu­it de VS ter­wi­jl ook de olier­ap­porten uit de VS zullen wor­den gepub­liceerd. Al met al genoeg voer voor beleg­gers om op te schi­eten en dus is de afwach­t­ende houd­ing van de beurzen ook deels te wijten aan de stroom van cijfers en speech­es lat­er op de dag.

AEX
De AEX laat van­daag een licht dal­end koersver­loop zien en geeft hier­mee een groot deel van de winst van gis­teren weer weg. Intra­day zagen we gis­teren al dat de 541,5÷542 koer­szone voor behoor­lijke weer­stand zorgde waar­na we nu zien dat de index na open­ing al vrij snel weer onder deze weer­stand­szone belandde.

Zodoende staat de AEX nu al een poos­je stil maar ik verwacht dat er richt­ing de open­ing van Wall Street weer actie kan wor­den verwacht. De beurzen lijken te wacht­en op goed­keur­ing van hun grote broer uit Ameri­ka die het startschot zal moeten geven voor een verdere sti­jging van de mark­ten. Wan­neer de Amerika­nen van­daag hoger ope­nen zal er namelijk een nieuw hoofd­stuk wor­den geopend in de record­jacht van de beurzen daar. De koopzuchtige Amerika­nen bli­jven de fond­sen opkopen en stuwen de mark­ten daar naar ongek­ende hoogtes. De cijfers die we de afgelopen weken hebben gezien geven daar eigen­lijk ook alle reden toe, de economie draait redelijk goed en tech­nis­che obstakels zien we momenteel niet op de grafieken.

Zodoende geloof ik erin dat de AEX van­daag weer boven de 542 pun­ten zal gaan sluiten om deze week het koers­doel van 545550 pun­ten in zicht te houden.

Hourly AEX:DAX
De DAX doet het van­daag redelijk goed maar daar heeft men nog wat bonus­pun­ten van gis­teren tegoed. Waar de beurzen over de hele breedte wis­ten te sti­j­gen deed de DAX dat namelijk niet in ver­band met een feestdag daar. Nu de deuren in Frank­furt weer geopend zijn zien we dan ook dat de DAX wat achter­stal­lig werk kan oppakken en dat er wat groene cijfers op de bor­den ver­schi­j­nen.

Van­mor­gen opende de DAX zeer goed en dit werd bekroond met een nieuwe All Time High voor de Duitse hoofdin­dex. Waar deze eerst op 12.951 pun­ten stond werd deze van­mor­gen opge­hoogd tot 12.976 pun­ten en zodoende naderde de DAX de mijl­paal van 13.000 pun­ten tot slechts 0,2% ofwel 24 pun­ten. Het doel voor de DAX bli­jft dan ook het bereiken van deze 13.000 pun­ten zone. Zodoende verwacht ik ook dat de DAX bij een mooie open­ing van Wall Street het voor­touw kan nemen in een ste­vige beweg­ing richt­ing het noor­den waar­bij de 13.000 grens en de ATH van 12.976 pun­ten kan wor­den opge­zocht.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.