Beursdagboek Daïm Boscart 6 oktober 2017, 12:01

...

BeursUpdate: Wederom kalme start Europa na knap staaltje werk Wall Street

6 oktober 2017, 12:01 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)




Een kalme open­ing op de Europese beurzen van­daag waar men het even rustig aan­doet in afwacht­ing van Wall Street. Daar kenden de beurzen opnieuw een zeer mooi ver­loop gis­teren en zo werd er weer een serie aan nieuwe All Time Highs neergezet. Gis­teren waren het voor­namelijk de S&P 500 en de Nas­daq die hun spier­ballen lieten zien waar­door bei­de indices mooi opliepen en afs­tand hebben genomen van een aan­tal zeer belan­grijke weer­standen en er ruimte is ontstaan aan de boven­z­i­jde van de grafieken. Zodoende bli­jf ik erg opti­mistisch over de groeimo­gelijkhe­den van de beurzen in Ameri­ka waar de S&P 500 en de Nas­daq nog een behoor­lijke slag kun­nen slaan. Ook voor de Dow Jones ligt er nog genoeg ruimte om door te sti­j­gen en 23K of miss­chien wel 24K is zek­er niet ondenkbaar. Wel zal men wel met een schuin oog moeten bli­jven kijken naar de Dow Trans­port die momenteel wat gas aan het terugne­men is. De Trans­port index gli­jdt wat weg na het noteren van de All Time High rond de 10.010 pun­ten en noteert nu 100 pun­ten lager dan deze top.

Al met al mogen we onze ogen niet sluiten voor wat er gebeurt. Hoewel ook ik mijn bedenkin­gen heb bij som­mige waarderin­gen bli­jven de koersen omhoog spuiten. Fear & Gread, een lage VIX en al die zak­en zor­gen natu­urlijk voor wat pes­simisme onder som­mige beleg­gers maar het leeuwen­deel stapt nog steeds in en koopt nog steeds bij. Ook tech­nisch gezien is er geen vuilt­je aan de lucht. Op de Trans­port na zien we geen tech­nis­che weer­stand­sli­j­nen die de beurzen in de weg staan. We kun­nen dus nog een stuk hoger en ik geloof dan ook dat dit zal gaan gebeuren, de BULL is los en den­dert met over­tu­igen door richt­ing het noor­den.

Hieron­der som ik een aan­tal records op die gis­teren wer­den gere­alis­seerd, deze geven de kracht van de huidi­ge beweg­ing aan. Zow­el in Europa als in de VS is men er druk mee bezig:
  • ATH Dow Jones: 22.777
  • ATH S&P 500: 2.552
  • ATH Nas­daq: 6.587
  • ATH DAX: 12.976
  • DAX Nadert mijl­paal 13.000 punten
  • AEX nieuwe jaar­top rond de 543 punten
AEX
Bove­naan de AEX staat Gemal­to die de het ver­lies van gis­teren weer goed probeert te mak­en. Onder­aan het rijt­je van de AEX staat Unilever die met een pro­cent ver­lies zwaar drukt op de AEX van­daag. De index noteert der­halve een punt lager rond de 542 pun­ten, het punt dat eerst als weer­stand diende maar nu als ste­un­li­jn fungeert. Men zal proberen de AEX boven de 542 pun­ten te houden waar­na men lat­er op de dag wellicht een gooi kan gaan doen naar 543 pun­ten. De 543 pun­ten is dan ook de laat­ste halte richt­ing de 545 pun­ten waar­na vol­gende week het koers­doel van 548550 pun­ten kan wor­den bereikt.

Hourly AEX:DAX
De DAX ligt er van­daag wat sterk­er bij en daar zien we dan ook opnieuw een hogere All Time High op de bor­den staan. De index tik­te van­mor­gen de 12.992 pun­ten aan waar­door de 13.000 pun­ten­grens nu duidelijk in het vizier komt. Bij een kleine oplev­ing van de mark­ten zal deze mijl­paal van­daag al bereikt wor­den waar­na men de komende week rustig verder kan gaan bouwen aan een verdere sti­jging die de DAX naar 13.350÷13.500 pun­ten kan gaan bren­gen met de 12.950÷13.000 grens als ste­vige ste­un­zone.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.