Beursdagboek Daïm Boscart 28 september 2017, 14:26

...

Europa licht hoger, US Futures in het rood

28 september 2017, 14:26 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Een diver­gen­tie in de beursko­ersen tot op heden, waar de Europese koersen nog steeds groen kleuren zien we de futureko­ersen in Ameri­ka verder wegza­kken. De AEX noteert een klein pun­t­je hoger ter­wi­jl we in Duit­s­land 25 plus­pun­ten zien voor de DAX. Aan de andere kant van de wereld begin­nen de Amerikaanse futures wat terug te lopen. Zo noteert de S&P future zo’n 5 pun­ten lager ter­wi­jl de Nas­daq alweer 20 pun­ten moet inlev­eren gedurende de voor­beurs han­del.

Bin­nen de AEX zien we van­daag vooral SBM en Gala­pa­gos die wederom fors oplopen ter­wi­jl ook ASML weer een duit in het zak­je doet. ASML prof­i­teert van de wederop­stand­ing van de techaan­de­len op de Nas­daq gis­teren. De voor­beurs indi­ca­toren geven echter een lastige start voor de techin­dex aan waar­door het lastig zal wor­den voor ASML om de over­tuig­ing van de afgelopen uren vast te houden. Onderin de lijst van AEX aan­de­len vin­den we opnieuw Rand­stad dat wat aan het afgli­j­den is nadat het afgelopen maandag de €53,- grens passeerde. Inmid­dels noteert Rand­stad weer zo’n €1,5 lager en lijkt men op weg naar de €48-€50 zone.

AEX
De AEX noteert nu duidelijk aan de boven­z­i­jde van de weer­stand­szone rond de 528531 pun­ten. De oude top van 531,62 pun­ten ligt al de hele dag onder vuur maar de BULLS sla­gen er nog niet in om deze weer­stand achter zich te lat­en. Zodoende bli­jf ik nog steeds naar onderen kijken, ook de hoge noter­ing van de Amerikaanse fond­sen geven aan­lei­d­ing tot nadenken. De Amerika­nen zijn na een korte terugtest weer belandt bij de weer­stand­szones die in de eerste plaats voor de onrust op de mark­ten hebben gezorgd. 

  • De S&P 500 noteert wederom rond de 2.500 punten
  • De Nas­daq heeft zich terugge­vocht­en tot de zeer duidelijke weer­stand van 6.460 punten
Daar­naast heeft de Dow trans­port na een sterke reeks ein­delijk haar ATH-noterin­gen scherp weten te ver­hogen. Zo is de ATH van de Dow Trans­port inmid­dels neergezet op 9.860 pun­ten waarmee de Trans­port index steeds dichter na de 10.000 pun­ten kruipt. Ook dit geeft natu­urlijk stof tot nadenken want u weet dat bij top­pen weer­stand hoort.

Let wel: alle bovenge­noemde zones zijn in mijn ogen erg belan­grijk. Een AEX boven de 532 pun­ten, een S&P 500 ruim boven de 2.500 pun­ten en een Nas­daq boven de 6.460 pun­ten zijn namelijk ook voor mij een zeer sterk LONG sig­naal.

Ik hou er niet van om twee kan­ten op te prat­en maar we staan nu op een belan­grijk kruis­punt. Als bovenge­noemde weer­standen stand­vastig blijken zal er de komende uren nog heel wat van de koers af kun­nen. Echter zal een opwaartse prik boven de genoemde weer­stand­sniveau het startschot zijn voor een flinke beweg­ing richt­ing het noor­den.

Speel dus kort op de bal en hou de weer­standen in de gat­en…

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.