Beursdagboek Daïm Boscart 9 oktober 2017, 14:34

...

In de spotlight: ASML & SBM

9 oktober 2017, 14:34 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)



Grote opvallers van­daag bin­nen de AEX zijn ASML, DSM en SBM Off­shore. Waar de eerste twee vooral in posi­tieve zin opvallen heeft SBM het de afgelopen twee dagen wat moeil­ijk­er.

Het Ned­er­landse bedri­jf dat zich voor­namelijk richt op het pro­duc­eren van instal­laties voor oliepro­duc­tie en opslag is na een snelle sti­jging wat onder duk komen te staan waar­door we nu ongeveer €0,50 aan koersver­lies zien de afgelopen twee sessies. Deze terugtest lijkt vooral­snog gewoon op een gezonde PULL­back beweg­ing aangezien SBM zon­der enige onder­brek­ing een koer­swinst van bij­na 20% wist te realis­eren. Een cor­rec­tie van 3 tot 4% kon logis­cher­wi­js dan ook even niet uit­bli­jven. Wel komt SBM rond de €15,- een ste­un­zone tegen die een verdere dal­ing van het fonds waarschi­jn­lijk wel kan afwen­den. Deze oude top­zone kan nu als ste­un­zone optre­den waar­na het fonds dus weer haar pijlen kan gaan richt­en op een her­s­tel tot €15,5. Daar­naast zien we dat de RSI van SBM weer richt­ing het neu­trale loopt waar­door er weer kansen voor de kop­ers staan om het fonds weer op te rapen.

Dai­ly SBM:
ASML krabbelt juist weer wat op nadat ASML zo’n €4,- terugviel na het noteren van de All Time High op 3 okto­ber. ASML viel terug tot €143,- afgelopen vri­jdag maar van­daag probeert men de helft van dit ver­lies weer goed te mak­en door zich verder opwaarts te ontwikke­len tot zo’n €145.- Voor het fonds liggen mijn inziens de komende tijd vooral kansen aan de boven­z­i­jde. ASML brak eind sep­tem­ber met de oplopende weer­stand­sli­jn door ruim boven de €142,- te ope­nen. Deze oude weer­stand­sli­jn is ver­vol­gens meerdere malen getest toen de koersen onder druk kwa­men te staan maar doet nu dienst als ste­un­li­jn voor ASML. zodoende veerde de koers bij elke test rond de 142 weer op en zien we dat ASML zich klaar­maakt voor een nieuwe hogere stap rond de ATH en miss­chien wel daar­boven tot €150,-. Ik ben dan ook posi­tief gestemd over ASML en leg het koers­doel voor ASML rond de 147150 voor de komende dagen.

MAIL& SMS Sig­nalen ont­van­gen over Aan­de­len & Indices? Word lid:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​t​a​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

Dai­ly ASML:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Europa glijdt weg na vliegende start, Nieuwe All Time High DAX

9 oktober 2017, 11:26 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)




Na een zeer voort­varende start van de beurzen zien we de mark­ten richt­ing het mid­dagu­ur weer wat weg­gli­j­den. De indices open­den van­mor­gen hoopvol door een dikke plus te noteren maar hier bli­jft momenteel weinig van over. Zo zien we dat enkele indices inmid­dels weer rond de nul­li­jn noteren of zelfs in de min staan. Een haperende start dus van de mark­ten waar men wat zenuwachtig omgaat met de record­standen die momenteel op de bor­den staan. Zo ook in Frank­furt waar de mark­ten van­daag goed van start gin­gen en direct een nieuwe All Time High op de bor­den zette, met een stand van 12.996,64 pun­ten naderde men de 13.000 pun­ten­grens tot 3,36 pun­ten ofwel 0,02%.

Verder zal men van­daag met name even afwacht­en hoe men in Ameri­ka zal voort­bor­duren op de win­sten van vorige week. Op Wall Street wer­den de win­sten vrolijk verdeeld maar vri­jdag schrokken de mark­ten wel even van het matige banen­rap­port wat de beurzen wat deed dalen. Uitein­delijk wist men ook in de VS weer te her­stellen en waar Europa sloot kroop Wall Street weer naar de slotko­ersen van don­derdag waar­door er per sal­do niet veel is gebeurt op Wall Street. Ik verwacht dan ook dat de beurzen van­daag gewoon hun win­streeks zullen uit­brei­den. In mijn TA van van­mor­gen omschreef ik de sit­u­atie in Wall Street al vrij duidelijk en deze veran­derd in mijn ogen ook niet snel. De BULLS bli­jven kopen en elke dip wordt opgevan­gen waar­na men weer zorgeloos omhoog kan kijken.

Let wel: We houden de Dow Trans­port scherp in de gat­en, de Trans­port index is wat aan het haperen en een Trans­port onder de 9.800 pun­ten is een slecht teken voor de BULL­be­weg­ing. De verwacht­ing is echter dat ook de Trans­port weer kan aansterken na een kleine dip die ontstond na het testen van de 10.000 pun­ten.

AEX
Op het Dam­rak heeft men er nog steeds vertrouwen in. De AEX sti­jgt verder en een aan­tal fond­sen vallen in posi­tieve zin op, DSM en ASML voeren het lijst­je aan. Een adviesver­hoging van ING liet DSM verder opwaarts bewe­gen ter­wi­jl ASML bij­na 1% bijschri­jft en weer mag hopen op een top­no­ter­ing rond de ATH van €147,10 van een week gele­den.

Het beeld voor de AEX bli­jft een beet­je het­zelfde als dat van eind vorige week. De Ned­er­landse hoofdin­dex heeft afs­tand genomen van de oud­er jaar­top van 538 pun­ten en probeert hier­boven een vuist te mak­en. Er hangt echter nog wat weer­stand in de lucht rond de 541543 pun­ten waar de AEX nu meerdere malen is terug­geroepen. De komende uren zullen dan ook voor­namelijk in het teken staan van het gevecht ron­dom deze weer­stand­szone. Een slot boven de 543 pun­ten is de eerste serieuze trig­ger voor een ver­vol­gsti­jging tot het koers­doel op de KT van 545550 pun­ten.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index is net als de AEX ver­wikkelt in een stri­jd om beweg­in­gruimte. De index schom­melt rond de 12.551÷13.000 pun­ten waar­bij de DAX ste­un vin­dt rond de oude ATH van 12.951 pun­ten en een nieuwe ATH wil noteren door de 13.000 te bereiken. De afgelopen han­del­suren (vanaf woens­dag) zien we dat de DAX ste­un vin­dt in de oude top van 12.951 pun­ten. Ik verwacht dan ook dat de DAX zon­der externe invloe­den zoals slecht nieuws zich gewoon kan bli­jven optrekken aan het ste­un­biedende lijn­t­je rond de 12.951 pun­ten om uitein­delijk van­daag of mor­gen nog de 13.000 pun­ten aan te tikken.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.