Beursdagboek Daïm Boscart 12 oktober 2017, 15:17

...

Unilever sterk en rendabel, Gemalto blijft zorgenkind

12 oktober 2017, 15:17 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Waar de indices vrij vlak bewe­gen de afgelopen dagen is het wat inter­es­san­ter om ook eens de losse fond­sen te bek­ijken. Een stag­nerend koersver­loop van de indices hoeft immers niet te beteke­nen dat er niets op de beursvlo­er gebeurd. Zo zie ik nog genoeg kansen voor de losse aan­deelt­jes. Zo hebben Unilever en DSM een goede dag van­daag ter­wi­jl Gemal­to absolu­ut door het put­je zakt. Met name de dal­ing van Gemal­to valt erg op en het fonds wordt niet in staat gesteld om de klap­pen op te van­gen. In een zeer korte peri­ode is Gemal­to zo’n 27% aan beur­swaarde ver­loren ter­wi­jl men ten opzichte van begin 2016 zelfs gehalveerd is in waarde.

Unilever is de afgelopen dagen weer wat aan waarde geste­gen en deze sti­jging had­den we aan de hand van tech­nis­che analyse al zien aankomen. Met onze ser­vice TA Trad­ing ver­s­turen we sig­nalen op zow­el indices als op losse aan­de­len en zo kon­den onze klanten opti­maal gebruik mak­en van de sti­jging van Unilever.

Huidi­ge posi­tie Unilever TA Trad­ingOok mee­doen met TA Trad­ing.. Word nu lid voor maar €39,- tot 1 DEC
Wat opviel was dat Unilever ondanks een sterk sti­j­gende AEX een aan­tal weken aardig stil bleef liggen. Dit kwam mede door­dat Unilever dit jaar al een aardi­ge koerssprong had gemaakt na de over­name gerucht­en van Heinz. Waar de AEX aan het uit­breken was/​is wor­den dergelijke fond­sen natu­urlijk steeds inter­es­sant. De verkoop­druk is namelijk niet al te groot door­dat men de fond­sen al even in het mand­je heeft tegen een soort­gelijke koers.

De instap van Unilever lag rond de €50,- waar enkele tech­nis­che indi­ca­toren voor behoor­lijke opwaartse druk zorgden waar­door het fonds makke­lijk kon door­be­we­gen tot de huidi­ge koers van zo’n €51,-. Hier­mee is de sti­jging nog niet hele­maal van de kaart, voor Unilever hebben we het koers­doel zelfs bepaald op zo’n €53,-. Hier­toe hebben we besloten aangezien we de band­breedte van de vorige range (48,7÷51) aan de boven­z­i­jde hebben gepro­jecteerd. Een uit­braak boven de €51,- kan Unilever dan ook de komende dagen tot zo’n €53,- bren­gen maar hier­voor dient UNI eerst boven de €51,- te sluiten.

Dai­ly Unilever:DSM
Ook DSM is bezig met een over­tu­igende reeks, de noter­ing boven de €71,- is een absolu­ut nieuw record voor DSM en hier­mee heeft men direct met de oude weer­stand­sli­jn over de top­pen van het afgelopen jaar gebro­ken. Zodoende heeft DSM nu nog wat extra ruimte aan de boven­z­i­jde gecreëerd en kan het fonds zomaar doorstoten tot zo’n €72,5. Hier wacht de vol­gende mijl­paal voor DSM en gezien de OB sit­u­atie die nu is ontstaan kan DSM daar wel weer wat gaan afkoe­len.

Dai­ly DSM:Gemal­to
Gemal­to bli­jft haar beleg­gers en investeerders dus hoofd­pi­jn ver­zor­gen. Men kri­jgt het maar niet op de rit en de winst­waarschuwin­gen en opstap­pende staf-leden bren­gen het aan­deel telkens in moeil­ijkhe­den. Zoals gezegd heeft dit in 1,5 jaar tijd voor een halver­ing van de koers gezorgd waar­van de afgelopen 23 maan­den bij­na 30% ver­loren ging. Het aan­deel is opzoek naar een tech­nis­che hou­vast maar kan deze pas vin­den rond de €31,5. Daar zal men de ste­un­niveaus van 2010/2011 weer tegenkomen en kan men gaan proberen zich vast te klam­p­en aan deze ste­un­zone om ver­vol­gens een ste­vige bodem te mak­en en de trend weer te doen keren. Ik ben benieuwd of dit lukt maar zal uit tech­nis­che over­weg­in­gen rond de €31,5 een voorzichtige poging wagen met Gemal­to.

Dai­ly Gemal­to:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Europa: Wederom consolidatite, beweging op komst

12 oktober 2017, 11:25 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Wederom een redelijk saaie zijwaartse dag in Europa waar de aan­de­lenko­ersen opnieuw niet van hun plaats komen. We bli­jven ons dus her­halen aangezien de koersen dat ook doen.

Voor zow­el de AEX als de DAX bli­jft het­zelfde gelden en dat is dat bei­de indices bin­nen de wel­bek­ende band­breedtes van een aan­tal pun­ten bli­jven han­de­len. De AEX staat de afgelopen dagen gepar­keerd rond de 540543 pun­ten ter­wi­jl de DAX voor een band­breedte van zo’n 50 pun­ten heeft gekozen: 12.951÷13.000. Vooral­snog is er geen aan­lei­d­ing voor de beurzen om uit te breken, echter bli­jft de focus toch aan de boven­z­i­jde liggen. Elke neer­waartse poging wordt zeer snel gecoun­terd met een sti­j­gende koers daar­door beleg­gers vooral­snog niet in de prob­le­men rak­en.

De zijwaartse fase zie ik dan ook als een pauze in de huidi­ge trend en deze is duidelijk opwaarts geweest de afgelopen peri­ode. Ik zie dan ook geen enkele aan­lei­d­ing om aan te nemen dat deze richt­ing zal gaan veran­deren op de korte ter­mi­jn en dus bli­jven we stug omhoog kijken waar er kansen voor de beurzen aan de boven­z­i­jde staan.

De Amerika­nen hebben gis­teren in ieder geval opnieuw het goede voor­beeld gegeven. De Amerikaanse beurzen leefde gis­teren opnieuw op na een matige start en onder lei­d­ing van een sterke Dow Trans­port wis­ten de Amerika­nen een mooie plus te schri­jven. Zo noteer­den de Dow Jones, S&P 500 en de Nas­daq opnieuw nieuwe All Time Highs en sloot de Dow Trans­port op een steen­worp afs­tand van de 10.000 pun­ten grens. De Amerikaanse BULL is dus vast­ber­aden en ondanks alle bang­mak­ende bericht­en over beurzen die te hoog zouden staan gaat men gewoon verder met het opkopen van fond­sen. Van­daag komen er opnieuw twee belan­grijke fond­sen met cijfers, zo zullen Cit­i­group en JP Mor­gan met cijfers komen lat­er op de dag waar­door met name de banken met bovengemid­delde inter­esse zullen uitk­ijken naar deze mid­dag.

Verder op de agen­da van­daag wat pro­duc­tie en inflatieci­jfers uit de VS ter­wi­jl ook Draghi zal gaan spreken van­daag. Genoeg voer voor de beurzen dus die van­daag een nieuwe stap naar het noor­den kun­nen zetten dus.

AEX & DAX
Voor de AEX en DAX bli­jft het koers­beeld het­zelfde. Men zakt nog niet door de onder­grens waar­door er een groot opwaarts poten­tieel bli­jft wacht­en voor bei­de indices. Zoals u kunt zien op de uur­grafieken is de con­sol­i­datie van de afgelopen dagen in ieder geval een teken van besluiteloosheid en dit lei­dt meestal tot een ver­volg van de huidi­ge trend.

Zodoende kan de AEX van­daag een aan­val doen op de 543 weer­stand die zal moeten wor­den door­bro­ken om het week­doel van 548550 pun­ten te halen. De Duitse aan­de­len­beurs, de DAX, zal ook gaan proberen de 13.000 grens te door­breken wat op het moment van schri­jven nog maar 20 pun­ten van de huidi­ge koers ligt.

Hourly DAX:Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.