Beursdagboek Daïm Boscart 10 oktober 2017, 12:41

...

Europa vlak de middag in, US Futures in het groen

10 oktober 2017, 12:41 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)


R

Na een lastige open­ing op de Europese beurzen trekken de mark­ten weer richt­ing de slot­standen van gis­teren. Per sal­do noteren de Europese beurzen dan ook redelijk vlak tot een licht ver­lies. Zo valt op dat de DAX zo’n 20 pun­ten lager staat ter­wi­jl de AEX rond de nul­li­jn schom­melt. De Ned­er­landse hoofdin­dex wis­selt min­i­male plus­jes en min­net­jes met elka­ar af en gaat zo neu­traal verder in afwacht­ing van de open­ing van Wall Street lat­ern van­mid­dag. Ook daar verwacht ik een redelijk passieve dag aangezien de grote nieuws­feit­en pas mor­gen zullen komen, dan komen de FOMC (FED) notulen naar buiten ter­wi­jl ook de banken in Ameri­ka dan sti­laan gaan begin­nen aan het cijfer­seizoen. Zo zal mor­gen Black­Rock als eerste met haar Q3 cijfers komen ter­wi­jl ook Cit­i­group, BoA & JP Mor­gan nog voor het week­end hun cijfers zullen tonen.

Voor beleg­gers is het cijfer­seizoen alti­jd een leuke peri­ode waar­bij men kan toet­sen of de huidi­ge waarderin­gen wel juist zijn. Daar­naast biedt het cijfer­seizoen ook veel kansen aangezien zow­el de fond­sen als de indices gevoelig zijn voor de cijfer­matige benader­ing van de presta­ties van bedri­jven per kwartaal. Zo zijn er bij over- en onder­waarder­ing van bepaalde fond­sen natu­urlijk mooie LONG- en SHORT-kansen met TA AAN­DE­LEN & INDICES.

Word daarom snel lid voor slechts €39,- tot 1 decem­ber

AEX
Bin­nen de AEX vallen van­daag Rand­stad en Ahold in posi­tieve zin op ter­wi­jl Mit­tal het wat laat afweten. Ahold probeert van­daag een deel van het gele­den ver­lies van gis­teren te com­penseren toen Ahold meer dan 2% aan beur­swaarde ver­loor. Met een pro­cent winst van­daag is men alweer een eind op weg maar het fonds bli­jft ondanks een aan­tal sterkere dagen die Ahold terug­bracht­en tot €16,- een beet­je het zor­genkind­je op de AEX. De koers toont vooral­snog geen duidelijk her­s­tel en men bli­jft hameren op het Ama­zon ver­haal.

De AEX doet van­daag tot op heden nog niet al te veel en dit past wel in het beeld van de afgelopen dagen. De index probeert zich wel verder opwaarts te ontwikke­len maar de weer­stand die het tegenkomt rond de 541543 pun­ten is de index momenteel te veel waar­door we de laat­ste dagen een vrij dunne han­del zien voor de AEX tussen de 540543 pun­ten. Voor de BULLS is het taak de 543 weer­stand te door­breken aangezien er dan kansen wacht­en voor de AEX om verder opwaarts te bewe­gen tot zo’n 548550 pun­ten waar het koers­doel voor deze beur­sweek wacht.

Men is dan wel afhanke­lijk van redelijke oliepri­jzen om het belan­grijke Shell te stuwen (Maar ook SBM & Boskalis) ter­wi­jl de Euro/​Dollar ver­houd­ing zich moet bli­jven vast­pin­nen tussen de 1,17÷1,18 waar het de afgelopen dagen net­jes aan het sta­bilis­eren is. De huidi­ge uit­braak is namelijk gebaat bij wat con­stante fac­toren die geen nieuwe diver­gen­ties meer aan kun­nen wakkeren. Zow­el Europa als de VS kijken omhoog en hier moet men proberen voor­lop­ig geen veran­der­ing in te bren­gen.

Des te meer zullen mor­gen de FED Notulen belan­grijk zijn aangezien de FED zich via die manier verder kan uit­spreken over het mon­e­taire beleid van de VS en een mogelijke inten­siver­ing van het inkrimpen van de bal­ans. Deze bericht­en zijn namelijk erg Dol­largevoelig”.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index laat op de uur­grafiek een erg mooie beweg­ing zien: zijwaarts tussen de 12.950÷13.000 pun­ten. Hierin is de twi­jfel tussen de BULL en de BEAR duidelijk af te lezen. Men wil graag naar de 13.000 toe maar wordt terug ged­won­gen tot de oude All Time High van 12.951 pun­ten waar een behoor­lijk sterke ste­un­li­jn wacht. Vooral­snog houdt deze ste­un­li­jn de droom van de DAX lev­end en elke test van de oude top resul­teert vooral­snog in een kleine her­stel­be­weg­ing die de de DAX ver­vol­gens weer naar de 13.000 probeert te bren­gen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.