Beursdagboek Daïm Boscart 16 oktober 2017, 13:10

...

Europa hoger tijdens start cijferseizoen

16 oktober 2017, 13:10 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




We zijn de week weer begonnen en de Europese beurzen lat­en een kleine plus zien. De mark­ten lijken zich op te mak­en voor het cijfer­seizoen dat deze week zal begin­nen. Voor de AEX betekent dit dat zwaargewicht­en als ASML, Unilever en AKZO deze week naar buiten zullen komen met de behaalde resul­tat­en over Q3 2017. Een mooi meet­mo­ment voor beleg­gers en gezien de zwaarte van deze fond­sen bin­nen de AEX kan dit vanzelf­sprek­end ook wat teweeg bren­gen op het Dam­rak. Verder wacht­en we af hoe de DAX zich de komende uren zal gaan gedra­gen. De Duitse hoofdin­dex is nadrukke­lijk in de weer met de 13.000 pun­ten­grens waar de index mee speelt. Beleg­gers proberen de DAX wel verder opwaarts te kri­j­gen maar de 13.000 pun­ten­grens bli­jft aantrekkingskracht hebben op de index. De index is meerdere keren terug gevallen tot de 13.000 pun­ten­grens maar de bodem­zone helpt de index telkens weer op de been en zorgt ervoor dat de DAX hoop op een slot boven deze grens in lev­en houdt.

AEX
De AEX is goed het week­end doorgekomen en laat van­daag een beschei­den plus zien van dik 1 punt. Hier­mee beweegt de index verder opwaarts en is er een nieuwe jaar­top op de bor­den gezet. De index noteert momenteel zo’n 547,5 pun­ten en daarmee beweegt de index langza­am maar zek­er richt­ing de 548550 weer­stand­szone waar de vol­gende behoor­lijke weer­stand zal moeten wor­den getest. De afgelopen weken zien we de index staps­gewi­js omhoog bewe­gen, de index wis­selt scherpe sti­jgin­gen af met con­solid­erende koersen waar­na de sti­jging gewoon” weer voorzet. De 548550 kan zo een vol­gende laat­ste con­sol­i­datie wor­den waar­na de koersen weer in een rap tem­po richt­ing de 560 zone toe­be­we­gen.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index is bezig met een erg opmerke­lijke zijwaartse beweg­ing. Op 4 okto­ber wist de DAX voor het eerst de 12.951 weer­stand te door­breken waar­na de Duitse hoofdin­dex direct haar pijlen richtte op de 13.000 pun­ten­grens. Deze pun­ten­grens die al maan­den als doel voor de index laat zich echter niet makke­lijk van­gen door de DAX. De Duitse hoofdin­dex bli­jft dus schom­me­len ron­dom de 13.000 pun­ten­zone en de komende uren gaan we zien of men deze pun­ten­grens achter zich kan lat­en. Het lijkt echter waarschi­jn­lijk dat de index de trend zal bli­jven vol­gen en dat zou beteke­nen dat de DAX van­daag of mor­gen boven de 13.000 pun­ten sluit om zo een uit­braak boven deze grens te forceren.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.