Beursdagboek Daïm Boscart 20 oktober 2017, 15:14

...

Rustige dag op beurzen in afwachting optie-exipratie en reactie Wall Street

20 oktober 2017, 15:14 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Van­daag een rustige open­ing op de beurzen waar we de Europese beurzen de hele dag licht in de plus zien staan. Zo bli­jft de DAX knap boven de 13.000 pun­ten staan ter­wi­jl de AEX rond de 544545 pun­ten bli­jft staan ondanks de matige sessie van Unilever en Akzo Nobel die last hebben van de naweeën van het slecht ont­van­gen cijfer­nieuws van afgelopen week. De dal­ing van Unilever van bij­na 6% deed de AEX gis­teren toch even pijn aangezien deze dal­ing van Unilever goed was voor zo’n 5 AEX pun­ten. Van­daag doet Unilever het weer niet goed, de lev­ens­mid­de­len­pro­du­cent lev­ert opnieuw fors in van­daag met een min van 2%. Wel lijkt het erop dat het fonds begint te bode­men rond de €48/€48,5 van waaruit Unilever weer een licht her­s­tel kan tonen.

De ogen zijn momenteel gericht op de optie-exi­ratie die stra­js plaats zal gaan vin­den ter­wi­jl ook Wall Street dadelijk weer haar deuren zal ope­nen. De Amerikaanse indices kijken naar het laat­ste cijfer­nieuws van deze week, GE en Proc­ter & Gam­ble zijn voor­beurs met cijfers gekomen en die zullen wor­den doorg­erek­end. Daar­naast is men in Ameri­ka in de ban van de TAX Reforms van Trump, her­vormin­gen die het bedri­jf­sleven aanzien­lijk zouden aan­moedi­gen en stim­uleren wat natu­urlijk goed is voor de aan­deelt­jes en dus de indices..

AEX
De AEX noteert tot op heden vlak en dit is knap aangezien AKZO en Unilever samen al voor ruim twee min­pun­ten zor­gen. Ondanks deze negatieve koersen van de twee fond­sen houdt de AEX het hoofd boven water en dit zorgt ervoor dat men veilig” boven de ste­un­li­jn van 544 pun­ten bli­jft staan. Onlangs zei ik al dat ik een con­sol­i­datie verwachte tussen de 544550 pun­ten en deze is momenteel dan ook duidelijk aan de gang. De koers van de Ned­er­landse hoofdin­dex is wat aan het stag­neren en deze stagnatie/​consolidatie geeft de beurzen weer wat lucht om te ade­men. De afgelopen weken hebben we namelijk een hevige sti­jging gezien en deze sti­jging heeft de nodi­ge moeite gekost. De troepen verza­me­len zich nu rond de 544545 pun­ten om een nieuwe test van de 548550 pun­ten aan te wakkeren. Wellicht dat men na 16.00 richt­ing deze kant kan bewe­gen aan de hand van een sterk Wall Street.

Hourly AEX:DAX
De DAX index bli­jft ver­wikkelt in de stri­jd met de 13.000 pun­ten. Deze 13.000 pun­ten­grens werkt werke­lijk als een mag­neet op de index en houdt de index erg dicht bij zich. Enerz­i­jds zorgt dit natu­urlijk voor wat frus­traties onder de kopende par­ti­jen maar deze con­sol­i­datie van een paar weken zorgt wel voor wat tech­nis­che ruimte op de grafieken. Enkele tech­nis­che indi­ca­toren gaan geven namelijk weer wat ruimte aan de DAX index, zo is de RSI meter in Duit­s­land duidelijk afgekoeld wat voor een koopsig­naal kan gaan zor­gen op de korte ter­mi­jn. We houden de DAX dus scherp in de gat­en want er ligt een mooi en ruim speelveld boven de 13.000 pun­ten aangezien ik het vol­gende koers­doel raam op zo’n 13.250÷13.350 pun­ten.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.