Beursdagboek Daïm Boscart 17 oktober 2017, 11:34

...

Europa hoger na lastig begin

17 oktober 2017, 11:34 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Na een moeizame start van­daag waar­bij de beurzen toch wat aan het terug­vallen waren zien we dat de mark­ten nu voorzichtig opwaarts bewe­gen. Zow­el de AEX als de DAX kruipen uit het dal van van­mor­gen en schri­jven zo een zeer kleine plus op de bor­den. Hier­mee geven de indices echter wel een duidelijk sig­naal af, de focus ligt aan de boven­z­i­jde momenteel en de mark­ten doen hard hun best om de indices over de dode pun­ten heen te tillen. Voor de DAX betekent dit dat men ein­delijk eens behoor­lijk afs­tand gaat nemen van de 13.000 pun­ten­zone ter­wi­jl de AEX de 548550 weer­stand zal proberen te testen. De sleu­tel voor een verdere sti­jging van de beurzen ligt momenteel op Wall Street waar men met bovengemid­delde inter­esse kijkt naar de cijfers die van­daag naar buiten zullen komen. Een hand­vol Dow Jones fond­sen is van­daag aan de beurt en een mooie sti­jging van de Dow zal de overige mark­ten weer aan­wakkeren.

Wel bli­jf ik hameren op de Dow Trans­port: Houdt deze index scherp in de gat­en, een kan­tel­ing van de Dow Trans­port is een voor­bode op een mark­t­brede kan­tel­ing.” Een sti­jging van de Dow Trans­port is dan ook zeer belan­grijk voor de huidi­ge bull-beweg­ing. Bij een dal­ing is er nog marge aan de onderz­i­jde maar bij een neer­waartse door­braak van de 9.720 pun­ten kun­nen we ons toch wat zor­gen gaan mak­en.

AEX & DAX
De AEX is de afgelopen dagen bezig met een sterke opwaartse beweg­ing en doet het eigen­lijk beter dan de DAX index. De index heeft duidelijk afs­tand genomen van de oude weer­stand van 540543 pun­ten ter­wi­jl de DAX lang bleef hangen rond de 13.000 pun­ten. De AEX is inmid­dels aan­be­landt bij de vol­gende weer­stand­szone die de index opwacht rond de 548550 pun­ten. Hier liggen de komende uren dan ook de belan­gen van de kopende par­ti­jen die de AEX door de 550 weer­stand zullen moeten duwen om uitzicht te houden op het vol­gende koers­doel rond de 555 pun­ten.

De 555560 koer­szone is in mijn ogen dan ook een koers­doel dat men deze week of vol­gende week kan bereiken aan de hand van goede bedri­jf­s­ci­jfers. Deze week zien we bijvoor­beeld ASML, Uni & Akzo met cijfers komen, deze drie par­ti­jen zijn al goed voor 30% van de AEX index. We bli­jven dus met bovengemid­delde inter­esse kijken naar de koer­son­twik­kelin­gen van de indices de komende uren/​dagen waar­bij we nu extra invloe­den zullen gaan kri­j­gen van externe fac­toren zoals cijfer­nieuws van indi­vidu­ele zwaar­we­gende fond­sen.

Op de uur­chart van de DAX zien we een duidelijke break-out in de maak. Na een zeer inten­sieve en lange con­solid­erende fase is de koers aan­be­landt bij de boven­z­i­jde van de trad­in­grange waar de 13.000 lange tijd een doorn in het oog was voor de DAX. Het feit dat de DAX gis­teren boven de 13.000 pun­ten sloot was een eerste echte long trig­ger” voor de DAX en nu we van­daag de inten­ties van de DAX zien die duidelijk opwaarts zijn kun­nen we niet anders stellen dan dat men de 13.000 grens met hand en tand zal gaan verdedi­gen. Daar­naast zien we tech­nis­che veel ruimte aan de boven­z­i­jde voor de DAX en ook op de dagchart is er nog genoeg te verde­len aan de boven­z­i­jde. Het koers­doel voor de DAX zet ik dan ook op zo’n 13.250÷13.350 pun­ten.

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.