Beursdagboek Daïm Boscart 11 oktober 2017, 12:25

...

Europa opnieuw vlak, focus op JOLTS & FED

11 oktober 2017, 12:25 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




En wederom zien we van­daag een zeer behouden open­ing van de beurzen in Europa die erg vlak de mid­dag ingaan. De mark­ten zetten zich vast rond de bek­ende niveaus van de afgelopen dagen en dit betekent dat er weinig veran­der­ing in het koersver­loop is. Zoals we dit jaar hebben geleerd is een dergelijke con­sol­i­datie van een paar dagen een opmaat naar een grotere move die kan ontstaan na wat nieuws­feit­en waar men zich voor aan het voor­berei­den is. Zo wacht­en er van­daag twee belan­grijke rap­porten vanu­it de VS waar de JOLTS (vaca­tures) naar buiten zullen rollen ter­wi­jl de FED haar notulen vrij zal geven.

Bei­de events die een aanzien­lijke impact kun­nen hebben op de val­u­ta­mark­ten (Dol­lar koers) en dus op het koersver­loop van de beurzen in zow­el Europa als in Ameri­ka. Ook staan we inmid­dels aan de vooravond van het cijfer­seizoen waar de Amerikaanse banken deze week zullen aftrap­pen. Black­Rock was de eerste van­daag en die hebben de verwachtin­gen ruim overtrof­fen. Verder zullen we deze week ook Cit­i­group, Wells Far­go & JP Mor­gan met cijfers zien en dus kan men zich weer gaan focussen op de cijfer­t­jes en ratio’s die voor de aan­de­len­be­leg­gers erg belan­grijk zijn.

AEX/DAX
De AEX staat opnieuw gepar­keerd en vooral­snog dreigt het wederom een erg saaie beurs­dag te wor­den op het Dam­rak. Gis­teren bewoog de AEX op dag­ba­sis 0,05 punt en we mogen toch hopen dat we van­daag wat meer actie mogen zien. Vooral­snog lijkt het er nog niet op en zien we de AEX tussen de 540,5 en 541,5 bewe­gen waar­door de band­breedte van de eerste uurt­jes slechts 1 punt is. Weinig ruimte op de mark­ten dus en dit is nu al ruim 7 beurs­da­gen het­zelfde.

De AEX bli­jft steken rond de 540543 pun­ten waar een behoor­lijke weer­stand op de index wacht. Een­zelfde ontwik­kel­ing is ook waar te nemen in Duit­s­land waar de Duitse aan­de­lenin­dex bli­jft hangen tussen de 12.951÷13.000 pun­ten. Op de uur­grafieken van bei­de indices is dan ook een brede con­sol­i­datie te zien rond de genoemde niveaus. Aan de onderz­i­jde wacht­en voor bei­de indices de oude top­pen (oude ATH 12.951 DAX en oude jaar­top 538 AEX) en zolang bei­de indices boven deze waar­den bli­jven noteren dan bli­jft de oplopende trend op de korte ter­mi­jn in ieder geval intact.

De doe­len voor bei­de indices bli­jven dan ook gelijk, voor de AEX zet ik het week­doel op zo’n 548550 pun­ten ter­wi­jl de DAX de 13.000 zal moeten passeren om ver­vol­gens een gooi te doen naar de 13.150 pun­ten.

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.