Beursdagboek Daïm Boscart 3 oktober 2017, 18:26

...

Nieuwe All Time Highs bij opening Wall Street Dow Transport onderweg naar 10.000

3 oktober 2017, 18:26 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Wederom een feestelijke open­ing op Wall Street waar de beurzen direct nieuwe All Time Highs noteer­den. Zo zien we dat de Dow Jones, de S&P 500, Rus­sell 2.000 en ook de Dow Trans­port wederom een record­ko­ers op de bor­den hebben gezet. Met name de Dow Trans­port is weer bezig aan een mooie rit, de Amerikaanse Trans­port index heeft de afgelopen weken een enorme opwaartse beweg­ing ingezet en heeft de 10.000 pun­ten in het vizier. Het zou een kers op de taart zijn voor de trans­port index die eind augus­tus nog rond de 9.000 pun­ten noteerde. Hier­mee zien we dus een sti­jging van bij­na 1.000 pun­ten voor de DJT en dus een koerssprong van bij­na 11%. Zoals jul­lie weten ben ik een aan­hang­er van de Dow The­o­ry en nu de Trans­port index alle weer­standen aan de kant heeft gezet en een zeer over­tu­igende beweg­ing naar het noor­den maakt ben ik ervan over­tu­igd dat er nog een groot poten­tieel aan de boven­z­i­jde wacht.

Hoe ziet een uit­braak eruit?
Een uit­braak is in mijn ogen pas echt over­tu­igend wan­neer deze over de hele breedte wordt onder­s­te­unt en ook overzees wordt beves­tigd. Daar­naast moeten enkele oude zeer taaie weer­stand­sli­j­nen wor­den door­bro­ken om aan te geven dat de BULLS het ini­ti­atief hebben genomen. Aan al deze voor­waar­den vol­doen de beurzen momenteel, de diver­gen­ties tussen de mark­ten zijn in rook opge­gaan en daar­naast zien we dat de mark­ten All Time Highs met speels gemak aan de kant zetten:

  • De Nas­daq nam afscheid van de taaie weer­stand van 6.460 punten

  • De Dow Jones heeft gebro­ken met de weer­stand­sli­jn die de index al 9 jaar terug dwingt

  • De S&P 500 noteert nu krap boven de twee weer­stand­sli­j­nen rond de 2.530 punten

  • De Dow Trans­port sti­jgt 11% bin­nen een maand en kruipt naar de magis­che 10.000 puntengrens

  • De DAX index is van­daag ges­loten maar mor­gen kan de index wel eens direct na open­ing een nieuwe ATH neerzetten waar­bij de index ook erg dicht bij de 13.000 pun­ten kan komen

  • De AEX heeft de jaar­top van 538 pun­ten door­bro­ken en komt hier­mee weer rond de niveaus van eind 2007/​begin 2008
Voor de beeld­vorm­ing plaats ik hieron­der ook nog even wat dag­grafieken, kijk en oordeel zelf maar tech­nisch gezien is er momenteel sim­pel­weg niets aan te merken op de grafieken en ik denk dan ook dat we nog zo maar 2 tot 3% kun­nen door­be­we­gen voor­dat we een cor­rec­tie van for­maat kun­nen verwacht­en.

Dai­ly AEX:Dai­ly Dow Jones:Dai­ly S&P 500:Dai­ly Nas­daq:Dai­ly Rus­sell 2.000:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.