Beursdagboek Daïm Boscart 5 oktober 2017, 14:07

...

Afwachtende beurzen kijken naar Amerika

5 oktober 2017, 14:07 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een tamme open­ing op de beurzen in Europa van­daag waar men aan­dachtig zal gaan kijken naar de open­ing van de Amerikaanse beurzen. Daar zal van­daag de goed­keur­ing moeten komen voor een vol­gende beweg­ing omhoog die de beurzen nog een etage verder omhoog kun­nen bren­gen. Wat opvalt is dat de AEX de hele dag al in gevecht is met de weer­stand­szone van 541,5÷542 pun­ten die de BULLS dus in de weg zit. Daar­boven wacht een mooi open veld op de index en zijn er mogelijkhe­den voor de AEX voor een ver­vol­gbe­weg­ing tot zo’n 545550 pun­ten. In Duit­s­land gaat er van­daag weer wat van de koersen af nadat men gis­teren een mooie winst wist te behalen. De Duit­sers vallen terug richt­ing de oude All Time High zone van 12.951 pun­ten waarmee de schade nog steeds erg mee­valt en er nog geen reden is tot paniek. Sterk­er nog, de oude top van 12.951 pun­ten kan wel eens gaan fun­geren als spring­plank voor de Duit­sers. De ste­un­biedende oude top kan bij een mooie open­ing van de Amerikaanse beurzen de Duit­sers doen sti­j­gen richt­ing de beoogde mijl­paal van 13.000 pun­ten.

Verder staan er weinig inter­es­sante events op het pro­gram­ma waar­door men het van­daag voor­namelijk op eigen hout­je zal moeten doen. Zodoende kijk ik met bovengemid­delde inter­esse uit naar de open­ing in Ameri­ka. Waar de voor­beurs futures langza­am verder omhoog kruipen zie ik daar een mooie open­ing in het ver­schi­et.

AEX
Op het Dam­rak gaat het er dus rustig aan toe van­daag. De Ned­er­landse aan­de­len­beurs komt amper van haar plek en bli­jft dus tegen de 542 weer­stand ram­men. Opvallers bin­nen de AEX van­daag zijn Altice en SBM die een grote plus lat­en zien. Verder staat ook Shell weer mooi in de plus en het fonds tik­te van­daag alweer bij­na de €26,- grens aan. De olieaan­de­len bli­jven het goed doen door de koerssprong van de oliepri­js de afgelopen weken en ondanks een kleine terug­val van de afgelopen dagen bli­jft Shell sterk in haar schoe­nen staan. Aan de onderkant zien we dat Gemal­to er goed van langs kri­jgt van­daag, het fonds com­mu­niceerde voor­beurs een samen­werk­ing met een andere par­tij maar dit werd dus niet goed ont­van­gen.

Onder­tussen zien we op de uur­grafiek van de AEX dat er vri­jwel niets te beleven is op het Dam­rak. De koers van de AEX staat stil rond de 541542 pun­ten en wacht op een sig­naal vanu­it Ameri­ka of Duit­s­land om hogerop te kun­nen gaan. Aan de grafieken ligt het in ieder geval niet, in mijn voor­beurs TA kunt u namelijk de dag­grafiek van de AEX zien waaruit blijkt dat er vol­doende ruimte aan de boven­z­i­jde is om door te bewe­gen tot zo’n 545550 pun­ten.

Hourly AEX:DAX
De DAX scoort van­daag wat lager maar de koersen lopen inmid­dels weer wat op in Duit­s­land. De Duitser open­den van­daag direct lager nadat de index gis­teren een All Time High noteerde rond de 12.976 pun­ten. Met deze record­stand naderde de DAX zelfs de 13.000 mijl­paal waar­na er dus wat van de koers is afge­gaan. Wat opvalt is dat de DAX net­jes boven de 12.951 pun­ten bli­jft staan en dus kun­nen we con­clud­eren dat de oude top van de DAX nu als ste­un dient. Ik verwacht dan ook dat de DAX de komende uren zal gaan opstaan en van­daag nog de 13.000 pun­ten­grens zal gaan aan­vallen.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.