Beursdagboek Daïm Boscart 12 december 2017, 14:08

...

Europa verder omhoog. Gemalto schittert op het Damrak

12 december 2017, 14:08 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Het ver­loop van de beurzen van­daag is vooral­snog over­we­gend posi­tief. De Europese indices lopen verder op en klim­men hier­mee weer wat verder richt­ing de beoogde doel­zones voor de beurzen. De AEX doet het van­daag opnieuw beter dan de overige Europese indices en dit komt met name door de sterke sti­jging van de oliepri­jzen de afgelopen dagen die Shell natu­urlijk erg goed doet ter­wi­jl we daar­naast Gemal­to zien schit­teren op het dam­rak. De dig­i­taal beveiliger staat van­daag in de pic­ture omdat het prooi is gewor­den van Atos dat zo’n €46,- per aan­deel in con­tan­ten biedt op Gemal­to. Met een koerss­lot van €33,89 werd de koers van Gemal­to dus ruim €12,- over­bo­den en dat is ook zo ongeveer de waarde die het fonds van­daag wist bij te schri­jven. Een koerssprong van maar lief­st 33% van­daag dus voor Gemal­to en daarmee komt het fonds dat de afgelopen maan­den in zwaar weer ver­keerde weer rond de koer­sniveaus van sep­tem­ber dit jaar te staan.

Wel zien we dat er hier een inter­es­sante tech­nis­che weer­stand te wacht­en staat: namelijk het 200-daags gemid­delde dat ron­dom de gebo­den koers van €46,- ligt. Beleg­gers waarderen het aan­deel in ieder geval nu rond de koer­sricht­ing dat Atos aan het bedri­jf kop­pelde en het is de komende dagen dus inter­es­sant om te zien of men hier net als bijvoor­beeld AKZO Nobel en Unilever eerder dit jaar aan kan bli­jven vasthouden.

Dai­ly Gemal­to:AEX
De AEX is de sterk­ste in Europa van­daag en met zo’n 3 plus­pun­ten heeft de AEX een belan­grijke grote stap richt­ing de jaar­top van 557558 pun­ten gezet. Met een noter­ing van boven de 551 pun­ten heeft men namelijk duidelijk afs­tand genomen van de 549550 weer­stand die de index had moeten weer­houden van een verdere koerssti­jging. Met de huidi­ge mark­t­con­di­ties zit een verdere sti­jging voor de AEX er zek­er in en kan men haar doe­len ver­leggen tot de vol­gende weer­stand van 555 pun­ten. Hier zal de neer­waartse druk wel aanzien­lijk toen­e­men aangezien we hier ook neer­waartse druk vanaf de jaar­top mogen verwacht­en. Voor de komende uren bli­jft de taak voor de AEX dus duidelijk, vasthouden aan de huidi­ge koer­sniveau om zo ruim boven de 550 pun­ten te sluiten. Indi­en de AEX hierin weet te sla­gen kan men bij een posi­tieve reac­tie op het nieuws van de Cen­trale Banken lat­er deze week wel eens gaan flo­r­eren en een nieuwe jaar­top gaan noteren door de 557558 grens aan te vallen.

Hourly AEX:DAX
De Duitse DAX index doet het van­daag wat rustiger aan dan de AEX maar laat wel zien dat het over opwaartse inten­ties beschikt. We zien een dal­end trend­kanaal op de uur­grafiek maar hier probeert de DAX uit te breken. Dit zal echter een zware kluif wor­den aangezien de koers op het moment van schri­jven rond de 13.145 weer­stand staat. Hier­boven wacht nog­maals een behoor­lijke weer­stand­szone tot de 13.200÷13.250 pun­ten waar de DAX boven zal moeten breken. Pas bij een noter­ing boven de 13.250 pun­ten komt de 13.525 ATH in beeld waar­van ik verwacht dat deze aan het einde van dit jaar zal wor­den bereikt.

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets



Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.