Beursdagboek Daïm Boscart 13 december 2017, 12:54

...

Europa rustig in afwachting FED. Altice opnieuw sterk

13 december 2017, 12:54 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Er gebeurt weinig op de beurzen van­daag en de sessie in Ameri­ka gis­teren was dan ook een goede voor­bode voor de Europese sessie van van­daag. De mark­ten doen namelijk vri­jwel niets en houden hun ogen scherp op de val­u­ta­markt en de FED die vanavond het beurs­beeld gaan bepalen. De FED zal namelijk vanavond hoogst­waarschi­jn­lijk de rente ver­hogen en dit zal de Dol­lar en dus ook de Euro natu­urlijk gaan aan­tas­ten. Zoals u weet zien we, met name de laat­ste weken/​maanden, de grote invloed van de val­u­ta­mark­ten op de beurzen. Daarom zijn het mon­e­taire praat­je en de doel­stellin­gen voor de FED in 2018 van groot belang op de beurzen. Een te agressieve benader­ing kan de economie wel eens te veel pijn gaan doen maar men moet wel wat gaan doen aan de grootte van de bal­ans van de FED. Daar­naast heeft de FED , en ook de ECB, na jaren van ver­ruim­ing nog maar weinig spel­ing over bij een vol­gende crash of paniekaan­val van het economis­che stelsel. Daarom zie ik het terug­draaien van de maa­trege­len en het opbouwen van een bal­ans ook als belan­grijk instru­ment richt­ing een bescherming van het stelsel en de werk­ing van de cen­trale banken.

AEX
De AEX doet het rustig aan en dat kan ook wel na de mooie sessie van gis­teren. Toen wist de AEX 4,5 punt aan waarde te win­nen en nam het duidelijk afs­tand van een zeer taaie weer­stand­szone rond de 549550 pun­ten. Met een slot­stand rond de 553 pun­ten heeft de AEX ver­vol­gens een ruime marge genomen ten aanzien van deze oude 549550 weer­stand­szone. Met de huidi­ge noter­ing rond de 552 pun­ten noteert de AEX een klein pun­t­je in de min en is het verdere afwacht­en begonnen. De komende uren zal de focus liggen op de 550 (ste­un) en 555 pun­ten (weer­stand). Zoals gezegd zal veel afhangen van wat de Dol­lar doet straks. Een posi­tieve Dol­lar die de Euro laat afzwakken kan de Europese indices het extra zetje geven richt­ing de jaar­top­zones mor­gen.

Hourly AEX:Bovenin de AEX staat van­daag opnieuw Altice dat een erg sterke reac­tie achter de rug heeft. Na de paniek en forse koersver­liezen van de afgelopen weken viel het fonds namelijk terug tot zo’n 6,4 waar een zeer belan­grijk All Time Low gebied op de koers wachtte. Zoals ik al eerder voor­spelde was de zoek­tocht en het bereiken van deze zone een mooie LONG trig­ger voor Altice dat inmid­dels weer bij­na 50% hoger noteert dan deze low. Met een koers van 9,1 in men hard op weg om de €10,- weer te bereiken waar­na de tech­nis­che sit­u­atie opnieuw zal moeten wor­den beo­ordeeld.

Dai­ly Altice:DAX
De DAX zal de komende uurt­jes moeten bli­jven vasthouden aan het huidi­ge koers­ge­bied waar de DAX bin­nen een nauwe range van zo’n 100 pun­ten zal wacht­en op nieuws van de cen­trale banken. Het is make it or break it voor de DAX aangezien het 50-MA oploopt richt­ing de 13.100 pun­ten ter­wi­jl de gevrees­de weer­stand die de index al weken in bed­wang houdt rond de 13.200 pun­ten staat. De DAX zelf noteert hier ergens in het mid­den en is dus in afwacht­ing van nieuws dat de index kant kan lat­en kiezen. Tech­nisch gezien kri­j­gen de BULLS gelijk maar dit valt nog te bezien. Mor­gen weten we meer..

Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.