Beursdagboek Daïm Boscart 14 december 2017, 11:07

...

Europa lager van start in afwachting ECB

14 december 2017, 11:07 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




De Europese beurzen ope­nen van­daag een tik­je lager. Reden voor de sti­jging is de ECB die van­daag met toelicht­ing komt op haar mon­e­taire beleid voor 2018 ter­wi­jl ook het rentebesluit zal wor­den gepub­liceerd. Veran­derin­gen aan het rente­per­cent­age zijn vri­jwel uit­ges­loten maar een reac­tie op de mon­e­taire belei­ds­beslissin­gen kan zek­er wor­den verwacht. Draghi zal om 14:30 een per­scon­fer­en­tie geven en daar het een en ander toelicht­en. De reac­tie hierop, met name op de val­u­ta­markt, zal bepal­end zijn voor de manier waarop de beurzen de week uit zullen gaan.

Mocht u twi­jfe­len of de ver­houd­ing en cor­re­latie tussen de Euro/​Dollar koers en de AEX wel gegrond zijn en of de stand van de Euro van belang is voor de AEX ver­zoek ik u onder­staande grafiek eens te bestud­eren. Hierin ziet u in een oogop­slag zien dat de AEX daalt wan­neer de Euro sti­jgt en vice ver­sa.

EUR/DOLLAR VS AEX:
Zodoende lijkt het me ver­standig ook eens de Euro/​Dollar koers aan de hand van tech­nis­che analyse te bek­ijken. Daar zien we dat de Euro rond de 1,1845 een belan­grijke top heeft getest waar­na de koers wat aan het afzwakken is. De dip die hierop vol­gt brengt de Euro/​USD weer richt­ing de 1,18 en daar zal het naar mijn idee bli­jven staan tot de ECB met haar belei­d­splan­nen komt. Ver­vol­gens zal de Euro naar mijn mening weer tot bezin­ning komen en de dal­ende trend her­vat­ten. De sti­jging van gis­teren komt naar mijn mening sowieso op een raar moment omdat ik de gebeurtenis­sen van gis­teren eerder een reden vin­dt voor een verzwakking van de Euro of in ieder geval een sti­jging van de Euro. Deze was waarschi­jn­lijk al ingepri­jsd en zodoende zagen we een kleine oplev­ing van de Euro. Na 14:30 zullen we meer weten en kun­nen we waarschi­jn­lijk het startschot zien voor de ein­de­jaarsspurt die de AEX richt­ing de 558564 moet bren­gen en de DAX naar 13.400÷13.650 pun­ten.

Dai­ly EURO/USD:AEX
De AEX noteert momenteel een pun­t­je in de min en zwakt zodoende iets verder af nadat de index gis­teren een tik­je kreeg door de aantrekkende Euro. De dip van de AEX is vooral­snog niet zorg­wekkend te noe­men aangezien de koers zich hand­haaft rond de 549550 koer­szone waar een belan­grijke ste­un­li­jn wacht. De AEX kan vanaf de 549550 zone weer opv­eren richt­ing de 554555 weer­stand waar nu de dubbele weer­stand wacht. Hier zal de AEX moeten uit­breken richt­ing de boven­z­i­jde om daar de 557558 jaar­top te testen. Uitein­delijk bli­jft mijn koers­doel voor de AEX rond de 564 pun­ten liggen en met een teruglopende Euro lat­er op de dag kan deze beweg­ing van­daag wor­den ingezet.

Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.