Beursdagboek Daïm Boscart 4 januari 2018, 13:35

...

Europa opnieuw hoger, DAX valt 50-MA aan

4 januari 2018, 13:35 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




De Europese beurzen hebben van­daag opnieuw een veel­belovende open­ing achter de rug en met name de CAC 40 en de DAX doen een behoor­lijke duit in het zak­je. De Duitse en Franse hoofdindices plussen van­daag ruim 1% en zelfs meer en lat­en daarmee zien dat de vorm goed is. De sti­jging in Europa is in mijn ogen aardig opmerke­lijk te noe­men aangezien de Euro niet verder wil wegza­kken, de Europese munt sti­jgt van­daag zelfs een half pro­cent ten aanzien van de Dol­lar en daarmee komt de top van 1.209 steeds nadrukke­lijk­er in beeld. Over een uur, om 14:15 komen er nog wat banen­ci­jfers vanu­it de VS die de Euro/​Dollar ver­houd­ing nog verder kun­nen gaan opschud­den. Zo kan de Dol­l­lar nog wat afzwakken mocht­en deze banen­ci­jfers straks wat tegen­vallen. In dat geval kan de Euro proberen de over­steek te mak­en tot boven de 1,21 waar­na ik sterk ga twi­jfe­len over het poten­tieel van de Europese beurzen op dit moment. Ver­leg uw aan­dacht dus naar 14:15 van­daag en 14:30 mor­gen om het ver­loop van de Euro te vol­gen.

Verder zie ik nog een aan­tal zak­en in Europa die mij enigszins veron­trusten, zo lopen de CAC40 en de DAX met hun huidi­ge sti­jging weer op tot het 50-daags gemid­delde dat de afgelopen weken een belan­grijke spil is gebleken in de pri­jsvorm­ing van de Europese beurzen. Zow­el de DAX als de CAC 40 had­den moeite om boven deze lij­nen te bli­jven noteren waar­na er een neer­waartse reac­tie werd ges­tart. Deze bracht de CAC 40 zelfs even terug tot het 200-daags gemid­delde ter­wi­jl de DAX even diep terugviel tot onder de 13.000 pun­ten en bodemde rond de 12.750 pun­ten. Dit was voor een groot deel te wijten aan de sterke Euro die de Europese fond­sen een stuk min­der aantrekke­lijk maak­te en dus bli­jf ik hameren op de stand van de Euro die toch weer wat oploopt van­daag.

Hourly EURO/​Dollar VS AEX:Echter is het de waan van de dag op Wall Street die de beleg­gers hoop geeft en de boel laat opkopen. De Nas­daq heeft een erg mooie sprong gemaakt maar ook de S&P 500 is bezig aan een mooie reeks records ter­wi­jl de Dow Jones future bij­na is opgelopen tot 25.000 pun­ten.

Tegelijk­er­ti­jd hebben de Amerikaanse indices hier­mee wel de doel­zones behaald die wij eerder hebben aangekruist. De Nas­daq loopt momenteel op tot ruim boven de 7.000 pun­ten, de S&P 500 is de 2.700 grens voor­bij gegaan ter­wi­jl de 25.000 op het pro­gram­ma staat voor de Dow Jones van­daag.

Met name bij de Nas­daq-100 is er op de uur­grafiek nu een belan­grijke grens aan te duiden. Zo noteert de index nu aan de boven­z­i­jde van het sterk oplopende trend­kanaal waarmee er van­daag wat verkoel­ing van de koers zou kun­nen optre­den.

Het wacht­en is in mijn ogen op de banen­ci­jfers, de reac­tie van de Dol­lar en natu­urlijk de open­ing van Wall Street die ons veel kun­nen gaan vertellen over het koersver­loop van de komende dagen..

Hourly Nas­daq:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.