Beursdagboek Daïm Boscart 8 januari 2018, 18:59

...

Amerika vlak, DAX en AEX sluiten boven bovenste Bollinger Band

8 januari 2018, 18:59 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)




De open­ing van de Amerikaanse beurzen ver­liep van­daag redelijk kalm maar voor het eerst sinds 2018 weet men niet direct grote meer­waarde te creëren. De Dow Jones kleurde zelfs rood na open­ing en een min van 30 pun­ten staat nu al even op de bor­den. Verder is er niet al te veel aan de hand in de VS, de Nas­daq plust een paar pun­ten ter­wi­jl de S&P 500 niet van haar plaats komt. Verder zien we de Dow Trans­port sterk begin­nen van­daag waar de index richt­ing de 11.000 pun­ten probeert te sprint­en. Daar wacht een mooie mijl­paal voor de Trans­port index maar dan al het sen­ti­ment op Wall Street wel wat moeten gaan omslaan.

Voor nu oogt het namelijk nog wat onzek­er en negatief hele­maal omdat we de eerste week van het jaar enorm ver­wend zijn met grote koersspron­gen. Zodanig weet de Dow Jones nu even niet wat te doen en verwacht ik een kalme beurs­dag in de VS waar de focus toch naar bene­den zal zijn. De koersen zijn namelijk toe aan wat rust en verkoel­ing nadat we de afgelopen week een uit­barst­ing van for­maat hebben gezien.

Europa
In Europa waren de beurzen wel erg posi­tief bij de start en de DAX schoot dan ook zo’n 100 pun­ten omhoog. Reden voor de sti­jging was de dal­ing van de Euro ter­wi­jl men ook posi­tief reageerde op het sterke slot van de beurzen van afgelopen vri­jdag. Toen wist men ondanks de tegen­val­lende cijfers een mooi slotof­fen­sief te plaat­sen.

Uitein­delijk ging er tegen het einde van de dag wat van de koersen af en zodoende hebben we een beschei­den plus in Europa gezien van­daag. Hier­mee geeft zet men de goede vorm door en lijkt er geen vuilt­je aan de lucht in Europa. Lijkt, want op de tech­nis­che tekenin­gen van zow­el de DAX als die van de AEX zie ik een veron­trustend sig­naal: bei­de indices hebben van­daag een dag­can­dle buiten de boven­ste BOLLINGER BAND gepro­duceerd, een unieke sit­u­atie zoals u ziet op de charts maar vaak een indi­ca­tor voor onheil de dagen daar­na.

Mor­gen verwacht ik dus wat verkoop­druk door de drukkende weer­stand­sli­j­nen die de BEARS aan het werk zullen zetten. Daar­naast is de BB indi­ca­tor een betrouw­bare graad­me­ter voor rever­sals wan­neer de ban­den wor­den aanger­aakt of door­bro­ken.

Dai­ly AEX:Dai­ly DAX:Tot mor­gen en een fijne avond,

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Europa omhoog, Amerika vlak, Bitcoin omlaag

8 januari 2018, 11:47 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)




Een verdeelde start van de dag op de beurzen van­daag. De Europese beurzen ope­nen goed van­daag en rea­geren hier­mee enerz­i­jds op de dal­ende Euro ter­wi­jl men ook nog wat winst kan opschri­jven door het goede slot van de week in Ameri­ka afgelopen vri­jdag. Daar sloten de beurzen op een nieuwe HIGH en lijken de bomen verder dan de hemel te reiken. De Indices lopen met fors geweld door richt­ing de top­zones, ver­breken de top­pen en noteren nieuwe records. Een zeer mooie ontwik­kel­ing op de Amerikaanse beurzen dus die vooral­snog geen hoogtevrees lijken te hebben. Wel lopen de Amerikaanse futures van­daag ein­delijk weer eens wat vlak voor de mid­dag. Waar we vorige week veel beweg­ing in de voor­beurs futures zagen zien we nu een redelijk kalm koersver­loop. Zodoende lijkt men in Europa te wacht­en op de koer­son­twik­kelin­gen in Ameri­ka waar de beurzen om 15.30 zullen ope­nen.

Onder­tussen zakt de Bit­coin behoor­lijk weg van­daag, de Cryp­to­munt ver­li­est zo’n 6% aan koer­swaarde en zakt daarmee weer richt­ing de $15.000. Wat opvalt is dat de Bit­coin de afgelopen weken leuke koerspa­tro­nen laat zien, we zien naast top­pen ook bodems en het tijd­perk van enkel een groene lijn omhoog lijkt voor­lop­ig even voor­bij. Zodoende kun­nen we aan de hand van TA proberen de koer­son­twik­kelin­gen te analy­seren en hierop een verwacht­ingswaarde te schet­sen. Wel moet u goed onthouden dat han­del op cryp­to­munten lev­ens­gevaar­lijk is. Koer­suit­sla­gen van meer dan 5% zijn eerder regel dan uit­zon­der­ing en dat is mijn ogen onwenselijk voor een beleg­ging.

Hourly Bit­coin:AEX
De AEX loopt mooi op van­daag en de index heeft de 560 grens inmid­dels geslecht. Daarmee noteert de AEX een nieuwe top rond de 561 pun­ten en bereikt het de hoog­ste stand in ruim 10 jaar tijd. De BULLS proberen zodoende de UPbe­weg­ing richt­ing de 564 pun­ten af te ron­den waar de jaar­top van 2007 wacht. Of men zover zal komen bli­jft natu­urlijk de vraag aangezien we met twee belan­grijke zak­en zitten. 
  1. De Amerika­nen noteren erg hoog en zullen bin­nenko­rt moeten cor­rigeren. Al zou het maar een kleine cor­rec­tie of tussen­pauze zijn: de afs­tanden tot de 50- en 200-MA lij­nen zijn te groot gewor­den en nor­maal gezien moet er wat gas terug wor­den genomen om deze lij­nen wat dichter­bij de koers te houden. Waarom is dit van belang? Omdat wan­neer de koersen daad­w­erke­lijk gaan cor­rigeren het van belang is dat deze hulpli­j­nen niet al te ver van de koers liggen. De Dow Jones noteert momenteel 14%(!!) van het 200-MA. In mijn ogen gevaar­lijk ver..

  2. De dure Euro die boven de 1.2 bli­jft staan zal de Europese beurzen pijn gaan doen wan­neer deze oploopt tot boven de 1,21. Daar­naast is men in Europa wel erg hard van stapel gelopen door de koop­druk uit Ameri­ka ter­wi­jl de Euro opliep. Hier zal men nog wat gaan moeten inhalen. 
Zodoende zal de AEX naar mijn verwacht­ing bin­nenko­rt wat afgli­j­den richt­ing de koer­szone van 540546 pun­ten waar een belan­grijke ste­un­zone wacht. Vanu­it hier kan men opnieuw gaan proberen de 564 top te bereiken of nog beter, deze te door­breken om zodoende de top­pen van 2000/2001 op te zoeken.

Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.