Beursdagboek Daïm Boscart 9 januari 2018, 19:11

...

AEX nu twee dagen boven bovenste Bollinger Band, Nasdaq onzeker rond 6.700

9 januari 2018, 19:11 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




Na een redelijk sterke dag van de Europese beurzen is de AEX erin ges­laagd om voor de tweede maal een dag­can­dle boven de boven­ste Bollinger Band te noteren. Hier­mee geeft de AEX weliswaar haar goede vorm mee aan maar aan de andere kant is het aan mijn ogen een redelijk duidelijk sig­naal om u zor­gen over te mak­en. Dag­can­dles die in zijn geheel buiten de ban­den noteren is namelijk een uniek ver­schi­jnsel en al hele­maal wan­neer dit tot tweemaal toe gebeurt. Een test van de ban­den of een uit­braak hier­boven is vaak een belan­grijk rever­sal sig­naal en stu­urt de koersen bij­na alti­jd richt­ing de mid­del­ste lijn (in dit geval 20-MA) of zelfs naar de andere buiten­ste band aan de onderz­i­jde.

Maar dit is nog niet alles: we zien voor de AEX ook een dubbele weer­stand rond de huidi­ge koers van 563 pun­ten. Hier vlak boven prijkt namelijk de 564 top uit 2007 toen de AEX voor het laatst sinds 2000/2001 deze koer­sniveaus wist te bereiken. Daar­naast komt ook de weer­stand­sli­jn over de top­pen uit rond de 564 pun­ten en dus zie ik daar een zware dob­ber voor de AEX. Het lijkt mij dat de BULLS na een zeer korte maar ontzettend felle sti­jging hun spullen zullen pakken wan­neer deze stand wordt bereikt. In dat geval is het koers­doel van vele anal­is­ten behaald en kan men zich gaan opmak­en voor een terugtest bin­nen de Uptrend waar de 540 ste­un nadrukke­lijk wacht.

Verder zien we dat de RSI meters nu ook op dag­ba­sis flink oplopen en nu het Over­Bought gebied betre­den. De koers is zeer aanzien­lijk opge­blazen en de weer­stand die ontstaat door de hoge RSI meters (dag, week, uur), de uit­braak boven de buiten­ste Bollinger Band en de dubbele weer­stand rond de 564 pun­ten zal naar mijn idee lei­den tot een cor­rigerende beweg­ing van zo’n 3% of 4%.

Dai­ly AEX:Dai­ly DAX:Nas­daq
Verder zien we een redelijk goede open­ing in de VS van­daag waar de Dow Jones rond de klok van 19:00 is gek­lom­men tot 25.400 pun­ten. Hier­mee staan er dik 125 plus­pun­ten op de bor­den en ook de S&P 500 schri­jft een half pro­cent aan waarde bij door 11 pun­ten hoger te noteren. De grote spel­brek­ers op het moment zijn nu de Nas­daq, SOX index en de Dow Trans­port die het rustig aan doen na de open­ing.

De SOX index , bedri­jven die onderde­len voor elek­tro­n­is­che appa­rat­en en tech­di­en­sten pro­duc­eren, viel na open­ing direct weg en dat had zijn weer­slag op de Nas­daq die een ons­tu­imige open­ing liet zien. Als reac­tie hierop vie­len de Europese beurzen rond een uurt­je of 16:00 ook even snel terug tot de open­ingsko­ersen en zelfs even lager (DAX) maar aan het einde van de rit sloot men in Europa toch over­we­gend posi­tief. De Nas­daq bli­jft het daar­ente­gen wat lastig houden en loopt hier­mee achter op de overige indices op Wall Street. Zolang de Semi­con­duc­tor index (SOX) bli­jft tegen­stribbe­len, momenteel ‑0,7%, zie ik de Nas­daq van­daag niet verder oplopen en dit kan een rem­mende werk­ing hebben op de Amerikaanse indices die, ik bli­jf het her­halen, ontzettend hoog noteren. De Nas­daq bli­jft nu dus rond de 6.700 weer­stand staan wach­t­end op toestem­ming van de SOX om verder te sti­j­gen.

Intra­day open­ing Nas­daq:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets





...

Middagupdate: Europa verder omhoog door zwakke Euro

9 januari 2018, 14:02 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




De Europese beurzen lopen van­daag wat verder op en de reden daar­voor kan wor­den gezocht bij de verder afzwakkende Euro. Deze noteert inmid­dels zo’n 1,193 ten opzichte van de Dol­lar waar de munt eind vorige week nog probeerde de grens van 1,21 te door­breken. Al met al een aanzien­lijke dal­ing dus van ruim 1,5 cent en dat doet de Europese beurzen aan het begin van deze week goed.

Zo noteert de DAX momenteel zo’n 1,5 punt hoger ter­wi­jl de DAX zo’n 25 pun­ten aan waarde weet bij te schri­jven. Verder in Europa doen met name de BEL20 en de CAC40 het erg goed met sti­jgin­gen van meer dan 0,5%. Hier­mee kri­j­gen we een beet­je een dubbel gevoel aangezien aan de ene kant de beurzen mooi oplopen maar er wel enkele weer­standen wor­den getest.

Op de uur­grafiek van de AEX & de DAX is goed te zien dat bei­de indices de weer­stand­sli­j­nen over de top­pen testen. Zo noteert de AEX met 562,5 pun­ten aan de boven­z­i­jde van de oplopende trend op de korte ter­mi­jn. Hier­mee is de AEX bezig aan een zeer sterke beweg­ing die we de afgelopen maan­den eigen­lijk niet meer hebben gezien. De index komt vanaf de bodem van ongeveer 540 pun­ten en daarmee is de index ruim 22,5 pun­ten geste­gen. Daarmee heeft de AEX een sti­jging van meer dan 4% achter de rug in slechts een week tijd. En dat ook nog eens in de eerste han­del­sweek van het jaar waar de vol­umes nor­maal gezien wat lager zijn.

Daar­naast zagen we op dag­ba­sis voor zow­el de DAX als voor de AEX een dag­can­dle buiten de boven­ste Bollinger Band gis­teren. Een bij­zon­dere koers­be­weg­ing die we niet vaak zien en daarom neem ik deze waarschuwing ten harte. Er kan wat van de koersen af naar mijn mening aangezien we op zow­el de DAG- als de UUR­grafiek nu wat tech­nis­che waarschuwin­gen zien..

Hourly AEX:Hourly DAX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

TA Altice: knap herstel brengt Altice boven belangrijke €10,-

9 januari 2018, 11:35 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)




Altice prijkt bove­naan het koersoverzicht van de AEX fond­sen van­daag. Het aan­deel maakt een mooie koerssprong van 6% en bij open­ing was dit zelfs een dikke 10%. Een sterke sti­jging van het tele­combedri­jf dat hier­mee een belan­grijke stap zet richt­ing een verder koer­sh­er­s­tel. Het aan­deel noteert namelijk weer boven de €10,- en daarmee heeft Altice zichzelf een behoor­lijke dienst bewezen aangezien men hier­mee de oude bodem zone van 2014/2015 heeft door­bro­ken.

Reden voor de koerssprong van­daag is het nieuws­bericht van gis­ter­e­navond waarin Altice een reor­gan­isatie aan het plan­nen is waar­bij de Amerikaanse tak wordt afge­s­plitst wat voor meer tran­spi­rantie zorgt en voor voorde­len bin­nen het alge­hele plaat­je zal moeten zor­gen. Daar­naast is men van plan met de Amerikaanse tak een boel aan­de­len weer in te kopen à 2 mil­jard ter­wi­jl men de beleg­gers daar wil belo­nen met 1,5 mil­jard aan div­i­dend.

Zo bli­jft Altice bezig met het bedenken van pasklare oplossin­gen na de koersval van vorig jaar waar Altice nog ruim €23,- noteerde maar eind novem­ber terugviel tot €6,4. Een koersval van meer dan 70% en dat was natu­urlijk een gegronde reden voor paniek en onrust bij Altice. De grote schulden­berg van Altice houdt veel beleg­gers terughoudend en dat is de voor­naam­ste reden van de koersval en de spoe­dreper­aties die het man­age­ment nu uitvo­ert.

Echter zien we op de tech­nis­che grafiek van Altice zeer mooie beweg­in­gen en is de koers van Altice prachtig te analy­seren met behulp van Tech­nis­che Analyse. Zo had u aan de hand van TA het dieptepunt al kun­nen bepalen rond de €6,4 waar­na er ruimte is ontstaan voor een mooie run richt­ing de €10,-.

Nu we zijn aangekomen bij de €10,- grens is het tijd om ons te beraden op de vol­gende beweg­ing van Altice. Wan­neer Altice zich hand­haaft boven de €10,- bli­jft men boven de bodem­zone die zo belan­grijk was in 2014 & 2015 ter­wi­jl men daarmee ook ruim boven het 50-Ma bli­jft staan. Zodoende ontstaan er opnieuw mooie koop­kansen voor Altice boven de huidi­ge koer­szones, een noter­ing boven de €10,- is een serieus koopsig­naal richt­ing de €12,4 waar­na we in de toekomst wellicht weer richt­ing de GAP­zone van €16-€16,1 kun­nen bewe­gen. Let wel, de 50-MA lijn dient hierin als kei­harde stok achter de deur, hieron­der is een draai van het sen­ti­ment en de trend.

Dai­ly Altice:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.