Beursdagboek Daïm Boscart 10 januari 2018, 18:46

...

Beurzen doen stapje terug, AEX weer binnen de Bollinger Banden. Ook Wall Street rood

10 januari 2018, 18:46 | Daïm Boscart | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)




Na een mooie start van 2018 hebben we van­daag weer eens de andere kant van de medaille mogen zien. De Europese beurzen had­den het moeil­ijk van­daag en mogen van geluk spreken dat de finan­cials vleugels had­den van­daag waar­door erg­er voorkomen werd.

De AEX ver­loor op dag­ba­sis 2,6 pun­ten en is daarmee op dag­ba­sis zoals verwacht weer bin­nen de Bollinger Bands gevallen. Een dubbele noter­ing boven deze ban­den was zoals gezegd al een zeer unieke beweg­ing en hier­aan komt nu dus een einde door een dip­je op het Dam­rak van­daag.

De finan­cials deden het dus wel erg goed van­daag en met name ING wist een zeer mooie sprong te mak­en. De grot­ste finan­cial bin­nen de AEX (weg­ing bij­na 12%) kon van­daag 3% aan koer­swinst bijschri­jven en heeft daarmee de weer­stand van €16,- ruim achter zich gelat­en. Ook AEGON deed het goed, het fonds schreef samen met ABN zo’n 1,8% aan beur­swaarde bij. ING was met deze sti­jging goed voor 2 AEX pun­ten ter­wi­jl de overige finan­cials (NN, ABN, Aegon) geza­men­lijk goed waren voor een half AEX punt in de plus. Zon­der de boost van de finan­cials had de schade dus vele malen erg­er kun­nen zijn maar de AEX bli­jft nu knap boven de 560 pun­ten staan.

Wel zie ik op de dag­grafiek nog steeds weer­stand voor de AEX aangezien men met het testen van de 563564 koer­szone een belan­grijke top heeft getest. Deze top heeft ervoor gezorgd dat men wat win­sten van tafel heeft gehaald. Daar­naast zien we op tech­nisch vlak nog steeds een AEX die tegen de boven­ste BB staat en dat vraagt op de KT om een verdere dal­ing.

Dit geldt overi­gens ook voor de DAX die na het testen van de boven­z­i­jde van de oplopende trend en de boven­ste BB wat aan waarde kan gaan inboeten. Zolang de Amerika­nen rood bli­jven kleuren en de Euro rond de 1,2 bli­jft staan verwacht ik mor­gen dan ook een verdere dal­ing op de Europese beurzen.

Dai­ly AEX:Dai­ly DAX:Wall Street
Op Wall Street is het van­daag opnieuw wat onzek­er. Nadat de SOX en de Nas­daq de beurzen deden bewe­gen was het van­daag bij open­ing over de gehele breedte rood. De Dow viel 100 pun­ten terug ter­wi­jl de Nas­daq en de S&P ook een redelijke min liet zien.

De enige die zich aan de malaise lijkt te ont­trekken is de Dow Trans­port die een knappe plus van 50 pun­ten laat zien. Ook de Dow Jones is inmid­dels weer 100 pun­ten gek­lom­men vanaf de LOW en dus lijkt er voor­lop­ig nog geen grotere neer­waartse beweg­ing te wor­den ges­tart op Wall Street. Hier­voor zal ook de Dow Jones moeten mee­doen maar deze pri­js­ge­wogen index bli­jft teren op enkele zeer dure fond­sen die niet lijken te buigen. Boe­ing, Cater­pil­lar, AMEX en JP Mor­gan sti­j­gen van­daag gewoon” door en om deze fond­sen te lat­en keren zal er wat meer neer­waarts geweld nodig zijn.

Verder let ik op de SOX index die van­daag opnieuw behoor­lijk moet inboeten, dit is slecht voor de tech­sec­tor en dus zal de Nas­daq van­daag wederome extra gevoelig zijn voor pri­js­be­weg­in­gen. Bin­nen de AEX zagen we bijvoor­beeld al ASML die bin­nen deze sec­tor valt een klap­je kri­j­gen.

Al met al denk ik dat we vanavond gewoon in het rood gaan eindi­gen en er moeten geen slechte bericht­en langskomen aangezien de beurs een beet­je prikkel­baar oogt.

Tot mor­gen..

Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

Bitcoin, Cijferagenda, Goud, Olie en meer bij US Markets

10 januari 2018, 15:25 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


Beste Beleg­gers,

De afgelopen dagen hebben we een mooie stroom aan con­tent voor onze bezoek­ers gemaakt. 2018 belooft namelijk een bij­zon­der beurs­jaar te wor­den en daarom valt er extra veel te schri­jven over ver­schil­lende onderliggende waar­den. Zo begint de Bit­coin tech­nisch wat zwakker te ogen maar zijn er ook mooie analy­ses te mak­en over andere onderliggende waar­den zoals Olie, Goud en ver­schil­lende aan­de­len zoals ING, Aegon en Altice. Wij nodi­gen u dan ook uit om onze web­site te bezoeken en deze artike­len te lezen en hierover met ons te dis­cus­siëren op onze beurs­box die spe­ci­aal voor actieve traders is ingericht.

Bezoek onze Beurs­Box via onder­staande link:
http://​www​.usmar​kets​.nl/​b​e​u​r​s​b​o​x​.html

Bit­coin
Sinds kort schri­jven we ook korte Tech­nis­che Analy­ses over de Bit­coin. Deze Cryp­to­munt laat de laat­ste weken/​maanden een wat regel­matiger koersver­loop zien waar­bij het ook reken­ing lijkt te houden met tech­nis­che sig­nalen zoals rebounds op het 50-MA maar ook het vor­men van top­pa­tro­nen. De Bit­coin test nu een belan­grijke ste­un­zone na het noteren van een duidelijke tweede lagere top in een korte peri­ode.

In de gat­en houden dus..

Dai­ly Bit­coin:Olie & Goud
Guy Boscart die vooral gespe­cialiseerd is in Indices en Grond­stof­fen heeft twee prachtige columns geschreven over de ontwik­kel­ing van de olie- en goud­pri­js.

Wat opvalt aan de goud­pri­js is dat deze ondanks dat de beurzen enorm sterk waren deze toch nog aan waarde is toegenomen. Nor­maliter zien we de goud­pri­js wat terug­vallen wan­neer de overige mark­ten flo­r­eren, goud wordt namelijk vaak gezien als veilige haven voor wan­neer het een en ander mis­loopt. Dit is exact de reden waarom Guy verwacht dat goud aanzien­lijk zal gaan toen­e­men in 2018. De beurzen staan namelijk ontzettend hoog, de koers-winst ver­houdin­gen lopen angst­val­lig hard op en de cryp­tomark­ten kun­nen dit jaar wel eens een cor­rec­tie lat­en zien. Indi­en een van deze sce­nar­i­o’s toes­laat zal goud dienen als de veilige haven’ waar de gelden heen kun­nen stromen.

Dai­ly Goud:
Wilt u Trade Sig­nalen ont­van­gen op Indices & Grond­stof­fen? Neem dan een abon­nement op Guy Trad­ing, een uit­ge­brei­de sig­naal­dienst met mooie ren­de­menten over de afgelopen jaren.

Maak gebruik van de aan­bied­ing: €39,- tot 1 maart 2018. Inschri­jven kan via de vol­gende link:

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

Cijfer­seizoen
Daar­naast staat het cijfer­seizoen op het punt van begin­nen, de Amerikaanse banken trap­pen af en naar aan­lei­d­ing van de pri­js­re­ac­tie kun­nen er mooie han­del­sop­por­tu­niteit­en ontstaan.

Dai­ly Wells Far­go:

Verder hebben we ook een mooie agen­da voor u gemaakt waarin de data van alle AEX-pub­li­caties dit cijfer­seizoen staat.

Cijfer­a­gen­da AEX:


Ook voor de aan­de­len hebben we een mooie SMS-dienst beschik­baar. TA Trad­ing Aan­de­len & Indices, ook hier hebben we nu een mooie aan­bied­ing waarmee u lid kunt wor­den tot 1 maart 2018 voor slechts €39,-

Inschri­jven doet u hier:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​t​a​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

Kor­tom, genoeg bij US Mar­kets om over te lezen en over mee te prat­en op de BOX. Wij ver­welkomen u graag spoedig bij ons op de web­site!

Met vrien­delijke groet,

US Mar­kets




...

Europa begint dag lager, corrigerende beweging gestart

10 januari 2018, 12:16 | Daïm Boscart | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)




Het kon naar mijn idee niet uit­bli­jven en we zien het van­daag na de start dan ook: de Beurzen zakken wat weg. Dit heeft mijn inziens met een aan­tal facetten te mak­en waaron­der de sterke sti­jging in zow­el Europa als in Ameri­ka de afgelopen peri­ode waar­door er wat tech­nis­che alarm­bellen zijn gaan rinke­len. Daar­naast heeft de Euro van­mor­gen haar rug weten te recht­en waar­door de Euro weer oploopt richt­ing de 1,2 en er wat verkoop­druk in Europa ontstaat door de oplopende Euro.

Euro
Laat ik even begin­nen met de Euro die na een twi­jfe­lende start van­mor­gen toch een mooie sprong wist te mak­en. De Europese munt kende een zeer sterk einde van 2017 en een nog mooier begin van 2018 waar­na de koers weer wat inza­k­te. Toch bli­jft de Euro vlak in de buurt van de 1,2 grens en daarmee bli­jft de kans op een uit­braak real­is­tisch. De 1,21 weer­stands­grens is naar mijn idee namelijk de toe­gangspoort naar een verdere sti­jging tot 1,25 waar­na men op de lan­gere ter­mi­jn zelfs richt­ing de 1,3÷1,36 kan gaan bewe­gen. We houden de ver­richtin­gen van de Euro scherp in de gat­en omdat deze van belang zullen zijn gedurende de start van dit beurs­jaar.

Dai­ly Euro:AEX
De AEX loopt van­daag wat terug en dat past in het tech­nis­che plaat­je van de index, gis­teren schreef ik aan het einde van de dag al dat men in Europa wat tegen­gas kon gaan verwacht­en omdat er op tech­nisch vlak reden toe was:
  • De AEX bereik­te de 564 jaar­top­zone van 2007
  • De AEX sloot op de hoog­ste koers sinds de crisis
  • De AEX testte een dubbele weer­stand rond de koers van 563564 punten
  • DE AEX sloot af men een tweede dag­can­dle boven de boven­ste Bollinger Band
  • De RSI meters van de AEX liepen tegen de OB-zone
Al met al genoeg reden voor de AEX om een dal­ing in te zetten dus en die lijkt nu dan ook ges­tart. Tevens zagen we op de uur­grafiek van de AEX dat er op de korte ter­mi­jn ook een sterke weer­stand­sli­jn aan de bovenkant van de grafiek werd getest. De top rond de 563 pun­ten is nu een keer­punt gebleken en dus kan de AEX weer een stap terug doen. De uur­grafiek laat ruimte tot een eerste dal­ing tot de oude top van 558 pun­ten maar er kan geza­kt wor­den tot ongeveer 543546 pun­ten zon­der de uptrend in gevaar te bren­gen. De sti­jging van de afgelopen dagen is namelijk in een zeer rap tem­po gedaan en de eerste serieuze waarneem­bare bodem ligt rond het start­punt van de star­tral­ly van 2018 rond de 540 pun­ten.

Hourly AEX:Met vrien­delijke groet,

Daïm Boscart | US Markets


...

ING & Aegon: Financials breken uit

10 januari 2018, 11:49 | Daïm Boscart | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 11 / 12 | (0)




Op een toch redelijk negatieve open­ing op de beurzen prijken in Europa de finan­ciële bankaan­de­len boven aan het lijst­je. De fond­sen hebben een zeer mooie start van de dag achter de rug en in mijn col­umn van top­pers voor 2018 schreef ik al dat dit verwacht kon wor­den. Ondanks dat het weleens een lastig beurs­jaar kan gaan wor­den bli­jven de finan­cials kan­srijk. Dit komt vooral door de oplopende rente, een ontwik­kel­ing die nog een lange peri­ode kan gaan doorzetten van­wege de verkrimpende maa­trege­len van de Cen­trale Banken. Zo zagen we de Amerikaanse Lange Ter­mi­jn rente gis­teren oplopen tot 2,55% waarmee men de top­zone van begin 2017 benaderde. Een mooie ontwik­kel­ing dus op rentege­bied” en daarmee veren de finan­cials van de AEX mooi op van­daag.

Bove­naan het lijst­je van­daag ston­den Aegon & ING die hier­mee een belan­grijke stap hebben gezet in een verder her­s­tel van de koersen. De AEX is namelijk weer geste­gen tot de niveaus van voor de cri­sis (2007) maar de finan­cials hebben hier nog niet aan bijge­dra­gen. In de peri­ode 2006/2007 noteerde ING namelijk nog zo’n €25/€26,- ter­wi­jl Aegon in die peri­ode nog rond de €16,- noteerde.

In vergelijk­ing met die peri­ode staan bei­de fond­sen dus nog fors lager: ING noteert nog ruim 35% lager dan voor de cri­sis ter­wi­jl Aegon dik 65% lager noteert dan de peri­ode 2006/2007. Het her­s­tel van de beurs komt dan ook zek­er niet door de finan­ciële waar­den en dat is ook wel logisch aangezien deze het hardst wer­den ger­aakt ter­wi­jl men het door maa­trege­len van de cen­trale banken en toezichthoud­ers erg lastig heeft gekre­gen die peri­ode daar­na.

Nu we zien dat deze maa­trege­len langza­am weer wor­den ver­soe­pelt en de cen­trale banken de rentes weer proberen op te voeren kri­j­gen deze fond­sen weer de kans om te her­stellen. Zo hebben we de afgelopen maan­den al een mooie inhaal­slag gezien van Aegon dat bij­na 33% is opgelopen vanaf medio 2017 toen het fonds nog rond de €4,3 noteerde ter­wi­jl ING afgelopen jaar met een sti­jging op jaar­ba­sis van meer dan 15% de AEX Out­per­for­mde”. In 2018 is ING alweer een Euro verder geste­gen en daarmee is het fonds in 2018 alweer 6% aan waarde geste­gen. De finan­cials zijn dus HOT” op het moment, maar tot welk punt kunt u bli­jven zit­ten?

Voor ING was €16 een belan­grijk koers­ge­bied aangezien hier de top van 2015 wachtte. Des­ti­jds kreeg ING een flinke knauw en viel het fonds uitein­delijk terug tot de bodem in 2016 zo rond de €8,3. Hier­mee verd­ween in een jaar tijd bij­na 50% aan koer­swaarde en daarmee was het een zwarte peri­ode voor ING dat ondanks de neer­waartse druk wel de Lange Ter­mi­jn Uptrend respecteerde. ING veerde namelijk op vanaf de ste­un­li­jn onder de bodems vanaf begin 2009 toen ING krap onder de €2,- noteerde en daarmee haar laag­ste koers ooit noteerde.

Vanaf dat punt hebben we een UPTrend gezien met een zeer ruime band­breedte maar ING respecteert de uiter­sten wel. De ontwik­kelin­gen van van­daag zijn dan ook spe­ci­aal te noe­men aangezien ING voor het eerst sinds 2008 weer ruim boven de €16,- noteert en daarmee de weer­stand van 2015 heeft door­bro­ken. Zodoende kan men nu een poging wagen om richt­ing de bovenkant van het trend­kanaal te bewe­gen waar tevens de laat­ste top uit 2008 wacht rond de €20,-.

Voor nu is het koers­doel van ING dan ook €19,- maar dan moet men wel boven de €16,- bli­jven staan, een mooie Sto­ploss voor ING is het 50-MA dat rond de €15,- ligt.

Dai­ly ING:Ook Aegon heeft gebro­ken met een belan­grijke weer­stand en heeft de top van €5,4 weten te door­breken. Hier­mee ontstaat er op de korte ter­mi­jn een mooi groeipo­ten­tieel tot de boven­z­i­jde van het oplopende trend­kanaal. Indi­en men het kanaal aan de boven­z­i­jde zal testen zal de koers rond de €6,- staan en hier­mee nadert men direct de dubbele top van Q4 2015. Indi­en ook de €6,- weer­stand wordt door­bro­ken zal mijn koers­doel voor Aegon wor­den opge­hoogd naar 6,375 waar nog een behoor­lijke GAP wacht uit 2015.

Dai­ly Aegon:
Met vrien­delijke groet,


Daïm Boscart | US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.