Beursdagboek Polleke 15 februari 2010, 12:08

...

AEX: vriendelijke week in "Black Swan" gebied

15 februari 2010, 12:08 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Van­mor­gen een leuke open­ing. Daar­na een oblig­atie sym­bol­is­che terug­val. Nu stomen we klaar voor een aan­val op de 320+.
Als we er van­mid­dag over gaan, kun­nen we de vol­gende dagen naar 324327. Zoals vorige week aangegeven.

MAAR.
Waarom doet u geen Aktie Long dan ?”, hoor ik u denken.
Daar komt de angel uit de mouw…ooit geho­ord van een BLACK SWAN” ?
Het Zwarte Zwaan”-syndroom is een toe­s­tand in de weten­schap van de Kans­bereken­ing, waar­bij de kans op een bepaalde gebeurte­nis op zichzelf kwasie NUL is.
Maar door de omstandighe­den van dat moment kan het EFFECT zo ENORM GROOT zijn dat deze gebeurte­nis een APOC­A­LYP­TISCH” effect zou hebben.
We hebben dit gehad op 9/11”: in een al verzwak­te markt gebeurt er plots iets eonorm bedreigends, waar­door het vertrouwen TOTAAL in ELKA­AR KLAPTE en de Finan­ciële Mark­ten in ondenkbare diepten duik­ten.

In zo’n gevaar­lijke fase in de AEx-golf­struk­tu­ur zijn we deze week aan­be­land.
Op zichzelf is er niets aan de hand, en zijn we her­stel­lend.
Maar ALS er deze week iets Inter­na­tion­aals Fout gaat, staat de AEX op één sessie op 240 en min­der !
In zo’n week ga ik met de Leden niet long.
Ik kijk uit naar een IDE­ALE SHORT voor u.

IEDEREEN gaat dan min­i­maal DOU­BLE SHORT.

Tot mor­gen­vroeg. Wees voorzichtig.

Polleke.






...

AEX: vriendelijke week - verrassende week

15 februari 2010, 08:55 | Polleke | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Vorige week was ik in hoofdza­ak bull­ish.
En in essen­tie was de markt dat ook. Maar dat was buiten Mit­tal gerek­end; de matige resul­tat­en deden het alge­meen sen­ti­ment geen goed alhi­er.

We zat­en op 315 long. Als MT zijn gewone ver­vol­gver­loop had gehad, had­den we woens­dag 322 getikt. De avond voort­di­en tik­ten de AEX-futures buiten de uren 321… Met dit sig­naal ging ik bij de open­ing daags nadi­en op 317 long. We gin­gen over en weer tussen de 315 en de 318, met een uitsch­i­eter tot 320. Aldaar hebben we aan de hoog­ste koers van de week gecashed. In essen­tie een mooie zaak, maar ik had meer van de AEX verwacht.
Het zou logisch zijn dat we die verwachtte extra boost dan ook in deze (expiratie)week gaan kri­j­gen.
De markt is niet onder de 314 te kri­j­gen. Een veeg teken voor de Beren. Voor­lop­ig althans.

Vier van mijn zes indi­ca­toren staan nog op groen. Dat is vol­doende om een super” week te kri­j­gen. In pun­ten kan dat aardig tegen­vallen. In sta­biliteit mee­vallen. Hou er reken­ing mee dat dit het LAAT­STE BEEN is van het verwachtte her­s­tel. Meestal kri­j­gen we in de laat­ste week van een beweg­ing, het beste en sta­biel­ste stuk. Het zou ook logisch zijn dat Mit­tal deze week kan her­stellen richt­ing 30. Op 323 ligt een zware weer­stand op de AEX. We moeten hem min­stens eens getest hebben…dus dat is mijn doel voor deze week. 325327 zie ik als uiter­ste.

Aktiegewi­js ga ik niet meer Long met jul­lie. Het risi­co is niet in ver­houd­ing met de win­stkansen. Vanaf 323+ hou ik me klaar om met IEDEREEN zwaar SHORT te gaan. Ik ver­moed dat dit pas don­derdag of vri­jdag zal zijn.
Maandag verwacht ik een nieuwe aan­val op de 322-mark­er­ing.

Polleke bull­ish ?
Ik lijk bij deze nogal bull­ish over te komen.
Ver­gis u niet. Bin­nen enkele sessie verwacht ik het ope­nen van de deuren naar de Hel”.
Op week­ba­sis ben ik nu UITER­MATE BEAR­ISH. Bin­nen enkele weken kun­nen we op AEX 250 en lager staan.
Vorige week zat ik nog dou­ble long met de Durvers. Maar ik zou voor de rest van uw kap­i­taal aan­de­len op dit moment TEN STEL­LIG­STE AFRADEN. Alsook lange oblig­aties. Mensen vra­gen soms aan me: In wat bent U nu belegd ?”. Mijn antwo­ord de laat­ste weken is zeer kort: In NIETS !”. Ik zit 100% cash.” In USD”.
Men gaat dan verder met: Wat doe ik dan met mijn aan­de­len (fond­sen) en pakket lange obliagties ?“
Ik zeg dan: Alles ONMID­DEL­LIJK VERKOPEN”. Deze week is trouwens de laat­ste week waarin u dat nog op redelijke manier zal kun­nen.
De sleu­tel van mijn verwachtin­gen zijn: hogere lange renten, hogere belastin­gen, hogere beur­son­zek­er­heid, hogere beursliq­ui­daties, hogere Dol­lar, hogere kredi­etonzek­er­heid, meer kredietfalingen…en dat over lange maan­den te komen. Ik zie het UITER­MATE DONKER in !

Maar maandag, is het nog mooi weer !
Laat ons er nog van genieten !


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.