Beursdagboek Polleke 19 februari 2010, 15:03

...

AEX: AKTIE verhogen S/L naar 329

19 februari 2010, 15:03 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Het laat­ste stuk­je van de Expi­ratie kan nogal wat beweg­ing veroorza­k­en.

Uit vei­ligheid ver­hoog ik PRO FOR­MAT onze S/L naar 329

Ik laat onze posi­ties niet afpakken” in dit laat­ste stuk­je.
Maandag moet de beoogde beweg­ing op gang komen.

Polleke



...

AEX: "de grond beweegt !"

19 februari 2010, 12:23 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


de AEX houdt zeer mooi stand na het even schrikken van­mor­gen bij de open­ing.
Wij zit­ten volop SHORT op dit moment.
Het is even­wel niet onmo­gelijk dat we van­mid­dag alsnog even opv­eren richt­ing 324.50

Nu is het wacht­en op de reak­tie van Wall­street van­mid­dag. Ook daar is een sta­biel ver­loop in het begin goed mogelijk. Uitein­delijk zou ook daar toch lager moeten ges­loten wor­den als gis­ter­e­navond in extrem­is. Het moge duidelijk zijn dat de FED spe­ci­aal gewacht heeft met de rentev­er­hoging om alle par­ti­jen in de gele­gen­heid te stellen de voor­berei­d­ing van de expi­ratie net­jes af te werken. In principe gebeurde dit woens­dag en don­derdag. De expi­ratiedag zelf is meestal niet zo belan­grijk.

Klik hier voor Werk­blad lopende AKTIES.

Het ver­loop van de USD de laat­ste dagen liet ver­moe­den dat er wereld­wi­jd urgent reken­ing werd gehouden met sti­j­gende renten in de VS. Vol­gende kan­di­daad is Chi­na. Maandag miss­chien al. De Mark­ten gaan hier niet mee kun­nen lachen. Het gewone” ver­vol­gver­loop omhoog van de USD van­daag laat ver­moe­den dat de aan­de­len­mark­ten hun tra­di­tion­eel omge­keerde reak­tie nog moeten starten…
Een van de meer bek­ende momenten van ontkop­pel­ing” dol­lar aan­de­len­mark­ten was eind sep­tem­ber 1987. Of dit de vol­gende weken ook nu kan gebeuren, valt te bek­ijken.

Ikzelf heb samen met jul­lie alle voor­berei­din­gen getrof­fen die nodig zijn…en nu moeten we met geduld wacht­en.

Pret­tig Week­end !

Wees voorzichtig.

Polleke







...

AEX: AKTIE = NU bijkopen IEDEREEN

19 februari 2010, 10:59 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 0 / 12 | (0)



De indi­ca­toren gaan van gis­teren neu­traal naar SELL nu.

Een rentev­er­hoging is niet om mee te lachen.

BELEG­GERS:

NU bijkopen aan de koers naar DOU­BLE TS 330 [NL0009334945] AAN KOERS (nu AEX 323.10, koer­stur­bo rond 1.751.85)


DURVERS:

NU bijkopen aan de koers naar TRIPLE TS 330 [NL0009334945] AAN KOERS (nu AEX 323.10, koer­stur­bo rond 1.751.85)


De S/L gaat naar 327 ! Ook voor nieuwe posi­tie !

Tot straks !
Polleke



...

AEX: diagnose gesteld - de familie weent

19 februari 2010, 08:41 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


U weet wellicht wat er gis­ter­e­navond (jawel: spe­ci­aal gewacht NA beursti­jd WS zodat de grote par­ti­jen met het ver­beterende sen­ti­ment nog alles kon­den verkopen…) gebeurde.

RENTESTI­JGING ?
In mijn laat­ste col­umn van deze week klonk het voor de meesten nog weinig waarschi­jn­lijk. Onder­tussen is het een ZEK­ER­HEID gewor­den.
Bek­ijk ook de andere ele­menten van de col­umn nog eens. Alles komt plots een kilo­me­ter dichter bij de AEX te staan. In het begin (sessie van­daag) zal het woord ontken­ning” nog meespe­len. Maandag — als het in alle kran­ten en tijd­schriften is ver­sch­enen — kun­nen we de eerste prille en ECHTE reak­tie op de AEX verwacht­en. Met de leden zit­ten we super­goed in de POSI­TIES. Laat u niet ver­lei­den om van­daag met een klein win­st­je uit te stap­pen !

Ik ver­tel in onze dagelijkse update nooit eens iets nieuws wan­neer er eens echt NIEUWS is. Jul­lie WIS­TEN het steeds enkele dagen tevoren van mij dat er iets stond te gebeuren”. Dat is dan ook het enorm frus­tr­erende aan beleggen met hef­bomen met state of the art” indi­ca­toren: gis­teren leken ze nog waarde­loos, van­daag zijn ze logisch en het kle­in­ste kind kon het ook zien aankomen”.

Of ik wist dat de FED de rente ging ver­hogen gis­teren ? Uit­er­aard niet. Voor mij stond vast dat we VRI­JDAG gin­gen draaien (maar vooral MAANDAG !). NIEUWS is steeds louter toe­val­lig, maar het is wel steeds een BEVES­TIG­ING van de eerdere verwacht­ing DAT er iets ging gebeuren.

Vanaf van­daag staat onze posi­tie in sta­biel vaar­wa­ter”. We moeten enkel de ver­snelling naar bene­den afwacht­en nu, en die kan mogelijk pas NA de expi­ratie komen. Ik verwacht niet dat we nog boven de 325.50 uit komen. Mogelijk ver­hoog ik onze posi­tie in de loop van de dag nog — kijk regel­matig hier op de Home­page. Bin­nenko­rt kri­jgt u een email.

We zetten onze S/L naar 326 !

U kan de Akties verder vol­gen in de Spread­sheet !

Hartelijk dank voor het gestelde vertrouwen.
Vertrouwen loont — blijkt.

Polleke


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.