Beursdagboek Polleke 21 februari 2010, 10:40

...

AEX: kleine short queeze markeert einde stijging op 325.60

21 februari 2010, 10:40 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Vri­jdag het einde van de vrien­delijke week”, zoals ik ze eerder verwachtte. Het gewin in pun­ten kon tegen­vallen. Inder­daad, behalve de run richt­ing 323 op dins­dag, deed de index eigen­lijk niets meer de vol­gende dagen…enkel onbereken­baar over en weer bewe­gen. De spread was 3 pun­ten — te klein voor akties. Don­derdag was de belan­grijk­ste dag zei ik, vri­jdag tik­ten we net nog een frak­tie hoger. De oblig­ate 325.50 tik­ten we bij het sluiten na de expi­ratie. Wij hebben aldus alles gehad nu.

Vri­jdag voelde het aan als onwezen­lijk: het opene­nen van de deur voor door­lopende rentev­er­hogin­gen, en toch maar verder willen sti­j­gen. Een van de col­le­ga’s op het Forum dacht een gelijke­nis te zien met 2004. Hij heeft gelijk: eind juni 2004 ver­hoogde de FED ook totaal onverwacht de rente. De sessie zelf was pri­jshoudend en iedereen dacht: OK, we doen gewoon voort”. De dag nadi­en begon de miserie…die zes weken lat­er het ver­lies op ‑20% bracht op de Nas­daq. Dit sce­nario hou ik nu ook voor ogen.

We zit­ten gemid­deld op 323 Short. Vri­jdag op Wall­street eindig­den we op equiv­a­lent 325.30
Twee pun­ten. In het extreem­ste geval kun­nen we maandag nog naar 328.50 — maar dat is hele­maal niet zek­er.
Boven­di­en verwacht ik dat hele­maal niet. Ik ga ervan uit dat onze posi­tie op geen enkel moment at risc” zal komen.
Pro for­ma laat ik de S/L op 329. Vin­dt de markt dat hogere koersen gerecht­vaardigd zijn, moeten wij ons op 329 onthouden van verdere short aktie en kan de AEX richt­ing nieuwe top rond 340. Maar DAT is nog veel onzek­erder … en long gaan op zo’n uit­braak is hoogst risi­co­vol. Ik verwacht het hele­maal niet. Maar ik maak de Mark­ten niet zelf !

Mijn verwacht­ing voor maandag is een vlakke start rond 325326, met een snel neerdalen richt­ing 323 gemid­deld.
Als dat gebeurt, ben ik er gerust in. Vol­gende sessies gaan een stelsel­matig verzwakkende AEX lat­en zien. Tegen het einde van de week moeten we ergens op 315 kun­nen zit­ten. Het eerste doel is 311 — daar gaan we cashen. Dan gaan we (rond 316 ?) terug dou­ble short met de Durvers — Sin­gle met de Beleggers.

We zullen zien hoe de Goden de Mark­ten uittekenen.

Tot maandag­mor­gen.

Polleke


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.