Beursdagboek Polleke 22 februari 2010, 10:14

...

AEX: Lagere top op 327 gezet vanmorgen

22 februari 2010, 10:14 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


De afwik­kel­ing van som­mige expi­rati­etransak­ties zijn van­mor­gen bij de open­ing voltooid. Dat gaf nog een beperk­te eind­spurt naar 327.

Vol­gende beweg­ing gaat win­st­ne­min­gen” zijn. Heel wat par­ti­jen zit­ten vanaf 314 in de markt. Bin­nen enkele uren moeten we de neu­trale 323 kun­nen bereiken.
Op dat moment kan de markt zich bezin­nen of ze nog wel hoger wil, en kan. De rente- en kredi­et­perike­len gaan hun tol eisen de vol­gende sessies.
Ik verwacht de vol­gende 3 weken en trage, maar gestage neer­gang. Het eind­doel is 310‑, maar daar kun­nen we op dit moment niets zin­nigs over zeggen.

We zit­ten met onze posi­ties (323 short) uiterst goed op dit moment (324.70). De eerste vereiste is dat we MEE DOEN bij deze grote beweg­ing. En daarin zijn we goed ges­laagd. Vorige keren was ik TE voorzichtig, en mis­ten we twee grote beweg­in­gen. Op dit moment zien we op de SenP en een bear­ish can­dle for­matie.

Bin­nenko­rt kun­nen we de S/L ver­la­gen naar neu­traal.

Dank voor het vertrouwen

Polleke



...

AEX: klaar om neerwaarts te plooien

22 februari 2010, 08:31 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


(Zondag)
Vri­jdag het einde van de vrien­delijke week”, zoals ik ze eerder verwachtte. Het gewin in pun­ten kon tegen­vallen. Inder­daad, behalve de run richt­ing 323 op dins­dag, deed de index eigen­lijk niets meer de vol­gende dagen…enkel onbereken­baar over en weer bewe­gen. De spread was 3 pun­ten — te klein voor akties. Don­derdag was de belan­grijk­ste dag zei ik, vri­jdag tik­ten we net nog een frak­tie hoger. De oblig­ate 325.50 tik­ten we bij het sluiten na de expi­ratie. Wij hebben aldus alles gehad nu.

Vri­jdag voelde het aan als onwezen­lijk: het opene­nen van de deur voor door­lopende rentev­er­hogin­gen, en toch maar verder willen sti­j­gen. Een van de col­le­ga’s op het Forum dacht een gelijke­nis te zien met 2004. Hij heeft gelijk: eind juni 2004 ver­hoogde de FED ook totaal onverwacht de rente. De sessie zelf was pri­jshoudend en iedereen dacht: OK, we doen gewoon voort”. De dag nadi­en begon de miserie…die zes weken lat­er het ver­lies op ‑20% bracht op de Nas­daq. Dit sce­nario hou ik nu ook voor ogen.

We zit­ten gemid­deld op 323 Short. Vri­jdag op Wall­street eindig­den we op equiv­a­lent 325.30
Twee pun­ten. In het extreem­ste geval kun­nen we maandag nog naar 328.50 — maar dat is hele­maal niet zek­er.
Boven­di­en verwacht ik dat hele­maal niet. Ik ga ervan uit dat onze posi­tie op geen enkel moment at risc” zal komen.
Pro for­ma laat ik de S/L op 329. Vin­dt de markt dat hogere koersen gerecht­vaardigd zijn, moeten wij ons op 329 onthouden van verdere short aktie en kan de AEX richt­ing nieuwe top rond 340. Maar DAT is nog veel onzek­erder … en long gaan op zo’n uit­braak is hoogst risi­co­vol. Ik verwacht het hele­maal niet. Maar ik maak de Mark­ten niet zelf !

Van­daag
Mijn verwacht­ing voor maandag is een vlakke start rond 325326, met een snel neerdalen richt­ing 323 gemid­deld. Als dat gebeurt, ben ik er gerust in. Het is echter niet onmo­gelijk dat we TRA­CHT­EN de 328 te tikken — ik zou er niet op reke­nen, maar ALLES KAN natu­urlijk…
We zullen zien hoe de Goden de Mark­ten uit­teke­nen. Vol­gende sessies gaan een stelsel­matig verzwakkende AEX lat­en zien. Tegen het einde van de week moeten we ergens op 315 kun­nen zit­ten. Het eerste doel is 311 — daar gaan we cashen. Dan gaan we (rond 316 ?) terug dou­ble short met de Durvers — Sin­gle met de Beleg­gers.

De S/L houden we STRAK op 329 !

Als we erover ZOUDEN gaan — moeten we toegeven aan de kracht­en van de Markt en op een LAT­ER tijd­stip TERUG tra­cht­en SHORT te gaan.
Alle gegevens van deze AKTIE

Polleke




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.