Beursdagboek Polleke 23 februari 2010, 12:10

...

AEX: versnelling krijgt vorm

23 februari 2010, 12:10 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


de AEX kon blijk­baar geen defin­i­tieve vuist opwaarts meer mak­en van­mor­gen. Een fail­lure” als ver­volg was onver­mi­jdelijk.
Boven­di­en zijn we nu onder de cru­ciale (steun)zone van 324 beland… en dat voor­spelt een mooie vervolgdaling.

We zit­ten met een cor­recte én uiterst scherpe posi­tie in de Markt. Het heeft wel­geteld één sessie meer gedu­urd dan gedacht, maar ik denk dat we uitein­delijk nu nog maar enkele sessies geduld moeten hebben voor een mooi resul­taat.

Hier Aktie en posities

Nu wordt het even saai: wacht­en om op het cor­recte moment te cashen ! Maar dat is ten vroeg­ste bin­nen enkele sessies.

Polleke.



...

AEX: wachten op versnelling omlaag

23 februari 2010, 08:46 | Polleke | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Gis­teren de eerste teke­nen van ver­moei­d­heid op de AEX. De indi­ca­tor die nog groen stond, ging over naar neu­traal. Alle indi­ca­toren staan nu op SELL, of is neu­traal.
Van­daag zijn er cijfers — in principe gaan we van­daag een zwakke dag meemak­en. Van­mor­gen kan — tra­di­tion­eel- weer sterk ope­nen rond de 327 van gis­teren. Kort na de open­ing zal de AEX oblig­aat terug­plooien richt­ing 325.

We zit­ten met onze posi­tie wel heel dicht bij de STOP OP 329.
Ik zou dat zo lat­en. Ziehi­er mijn redener­ing.

Ik verwacht niet dat we de 329 zullen tikken. Aldus zijn onze win­stkansen bij de (zeer) aanstaande dal­ing max­i­maal.
Wij mak­en zelf de Markt niet…
Als we TOCH over de 329 gaan, SLUITEN we aan de koers (dus STOP LOSS = 329”) én houden we ons klaar om kort daar­na in een hogere tur­bo-reeks met het OVERBLI­JVENDE KAP­I­TAAL in te stap­pen, lief­st aan nog meer gebradeerde tur­bosko­ersen. Een ARBI­TRAGE aldus. Als we over de 329 gaan, riskeren we 335+… Long gaan is dan toch te riskant, en moeten we wacht­en.
Vol­gens mij niet aan de orde, maar we moeten het ermee doen wat de Mark­ten ons dicteren !

Polleke.





Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.