Beursdagboek Polleke 25 februari 2010, 08:49

...

AEX: uiterst bearishe setup

25 februari 2010, 08:49 | Polleke | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Hou je vast aan de takken van de bomen”. Dit loopt niet goed af.

Gis­teren deden we uitein­delijk toch beter dan ikzelf eerst aan gaf: we zak­ten na het eerste uur res­olu­ut naar 318. Dat bracht onze posi­tie op een tussen­winst van 1500 eur ! Maar de Markt is bij­zon­der wis­pel­turig. Vooral op Wall­street, waar ze een ONBE­GRI­JPELIJKE POP omhoog maak­ten: de Dow deed zelfs +110 intra­day. Je hoort het van mij niet zeggen, maar ik ben dan ook over­tu­igd dat gis­teren Kracht­en van buiten de Mark­ten” aan het werk waren. Bij het uitkomen van zeer slechte Huizen­ci­jfers zak­ten de Ame­ri­aanse index­en volledig weg, om na enkele minuten te her­stellen en zelfs door te sti­j­gen. Dit leverde bull­ish uur­can­dles op, die de ganse sessie hielden…of toch bij­na. Vanaf 20.45u — wan­neer de Grote Pro­fes­sione­len hun strate­gis­che posi­ties begin­nen opbouwen — plooide de markt volledig weg, om dan het laat­ste half uur plots” een stuk­je goed te mak­en.
Gek hé. Maar als we dan de Mark­ten in Azië zien passeren van­mor­gen, en de futures voor Wallstreet…wordt het hele­maal duidelijk: de POP is TOTAAL VERKOCHT.

Ik ga ervan uit dat de ver­ton­ing van gis­teren niet toe­val­lig is. Er zijn Externe Kracht­en die de cijfers van van­daag en mor­gen al ken­nen, en ik ver­moed dat de cijfers dan ook dis­tress­ing” zullen zijn.

AEX Van­daag
Gis­ter­e­navond gin­gen de AEX-futures nog naar 322, van­mor­gen lezen we nog 319. Uiterst bear­ish.
Ik voel me goed in onze posi­ties. Som­mige lez­ers vroe­gen zich gis­ter­e­navond af of we niet alles had­den moeten cashen op 319. Vol­gens mij niet. Maar de Mark­ten zullen beslis­sen hier !
Sluit even­wel geen terugslag naar 322.50 niet uit ! Daghan­de­laren kun­nen tussen­ti­jds bli­jven winst nemen op onze posi­ties, om ze lat­er goed­kop­er terug te kopen. Beloof me dat je dan niet Long gaat.
De posi­ties lopen goed, maar ik vind het nu te vroeg om al een gedeel­telijke aktie te doen. De lopende AFSPRAK­EN tech­nis­che ver­loop van de AKTIES vind u [hier]. Hou steeds reken­ing met de S/L en de finale uit­stap !

Wees voorzichtig — het is uiterst ver­rader­lijk nu.
Polleke.




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.