Beursdagboek Trader Guy 23 december 2009, 22:13

...

DAG ZONDER BEWEGING

23 december 2009, 22:13 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


een hele dag zon­der veel beweg­ing op de beurs, op Wall Street was het echt inspi­ratiloos want de Dow Jones wist de gehele avond rond de slot­stand van dins­dag te bewe­gen. Mor­gen is er maar een halve dag han­del, en som­mige beurzen bli­jven gewoon dicht tot maandag. Weinig te verwacht­en op zo‘n zin­loze dag, alhoewel zeg nooit nooit natu­urlijk. De dol­lar werd wel wat zwakker van­daag, dat komt door de slechte cijfers van deze mid­dag. Een pret­tige nacht en tot voor­beurs morgen.


...

GROEN ONDANKS SLECHTE CIJFERS

23 december 2009, 17:28 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


tot nog toe kleuren de beurzen groen na open­ing van Wall Street, niet alle­maal maar wel de AEX en de DAX kun­nen het hoofd nog net boven de grens houden. Cijfers, ja slecht, het begon met het con­sumer con­fi­dence dat lager uitk­wam gevol­gd door de verkoop nieuwe wonin­gen welke heel slecht waren, 345K ter­wi­jl men rek­ende op 440K. Hoe­zo ernaast? Maar helaas, men wil het nu nog niet herken­nen, posi­tief de Kerst in dus. Duit­s­land is mor­gen dicht in elk geval, de AEX is open tot 14:00.

De Olievoor­raden waren slecht, in die zin dat er teko­rten waren, komt door de kou. De Oliepri­js loopt hier­door op tot boven de 76 USD. De dol­lar kri­jgt het ook even wat moeil­ijk­er, boven de 1,43 nu. Tot vanavond



...

WEINIG ACTIE

23 december 2009, 12:09 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


richt­ing de mid­dag zien we nog steeds ongeveer het­zelfde als bij de open­ing, niet veel in afwacht­ing tot hoe Wall Street zal ope­nen. En, de SP future die even tot +6 kon oplopen moet nu ook wat inlev­eren. De stand van zak­en rond de mid­dag, de AEX rond de 334, de DAX rond de 5970, bei­den zit­ten dicht bij een nieuwe weer­stand, AEX 335~336 en DAX 6000. De dag is nog niet om, als Wall Street het straks niet lukt op de jaar­top­pen te slecht­en, dan kun­nen we hier in Europa nog een AEX dicht bij de 330 en de DAX dicht bij de 5900 pnt zien.

De grond­stof­fen bli­jven defen­sief, de dol­lar bli­jft sterk. Lat­er van­mid­dag meer… tot straks …



...

NIET AL TE STERK

23 december 2009, 10:13 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


de open­ing voor­spelde wat betere koersen dan wat we zien nu, er staan natu­urlijk plussen maar beperkt. De AEX loopt 2 pnt uit ter­wi­jl de DAX het met zo‘n 30 pnt moet doen. De SP future hangt rond de 1117 pnt al de gehele mor­gen, dus ook daar weinig ani­mo. Men wacht weer op Wall Street dat er dan ook weer niet zo sterk voorstaat als doet ver­moe­den, wel 150 pnt hoger dan het slot van vorige don­derdag maar geen uit­braak door de zware weer­stand. Wall Street hangt wel met de USD om de net, die wordt steeds sterk­er zodat de aan­de­len op Wall Street voor ons dan wel duur­der zijn geworden. 

Zit alle­maal wat raar in elka­ar met die val­u­ta maar het is wel zo dat als men met geleende dol­lars hier wat koopt, en de beurzen presteren hier beter dan op Wall Street, zoveel beter dat het de dol­lar com­penseert, dan hoeven die car­ry trades nog niet terug gedraaid te wor­den. U begri­jpt natu­urlijk wel dat zodra Europa het voor zijn kiezen kri­jgt (aan­dlen wor­den hier veel te duur), en de dol­lar bli­jft sterk, dan zullen er veel een groot prob­leem kri­j­gen. En hoe dan ook, die richt­ing gaat het op. Men schroeft momenteel hier en daar wat aan de motor, zoveel is duidelijk. Want, 2009 zal en moet een prachtig beurs­jaar wor­den, al weten we als actieve vol­ger veel beter natuurlijk. 

De Olie wat hoger, het Goud nage­noeg gelijk.

De ser­vices, op 1 jan­u­ari starten we op 0%, we gaan natu­urlijk voor een veel beter jaar. Nog geen lid? Schri­jf u in via deze link … Tot straks …



...

STERKE START

23 december 2009, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)


de start deze mor­gen zal wat hoger uitkomen merken we aan de futures, niet dat de spet­ters er vanaf vliegen, maar de San­ta Claus ral­ly zet nog even door. De SP future staat 4 pnt hoger, de DAX 30 pnt en de AEX zo‘n 2 pnt waar­door de top­pen van gis­teren weer op de bor­den komen. Even toch die AEX bek­ijken, 335 kan maar 328 zou ook wel eens kun­nen van­daag mocht er een draai komen. Bij de DAX net zo, 6000 aan de bovenkant is mogelijk maar daar­na kun­nen er behoor­lijk wat pun­ten vanaf tot de 5880 ongeveer. Maar, lat­en we eerst de start afwacht­en, er kan in een markt als deze veel gebeuren ter­wi­jl men het juist niet verwacht. 

Komen er nog cijfers? Ja, van­mid­dag uit de VS nieuwe wonin­gen en het con­sumenten­vertrouwen. In Ned­er­land kri­j­gen we de 2e schat­ting van de groei over Q3

De Euro bli­jft verzwakken tov de USD, nu 1,425 op de bor­den. Ook de JPY wordt iets sterk­er van­mor­gen. De Olie klimt wat op, de Brent tot rond de 73,6 USD. Het Goud dat onder de 1100 USD is geza­kt staat van­mor­gen op 1086 USD.

De ser­vices, op 1 jan­u­ari starten we op 0%, we gaan natu­urlijk voor een veel beter jaar. Nog geen lid? Schri­jf u in via deze link … Tot straks …


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.