Beursdagboek Trader Guy 21 juni 2012, 08:51

...

FED: Meer Easing via Operation Twist

21 juni 2012, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


de markt hield er al reken­ing mee, de FED zet Oper­a­tion Twist door tot het einde van het jaar, het huidi­ge pro­gram­ma loopt tot einde Juni. In juni eindigd het 400 mil­jard pro­gram­ma dat korte lenin­gen verkoopt (tot 3 jaar) en met dat geld wor­den er lange lenin­gen opgekocht (6 tot 30 jaar) om zo de rente daarop te doen afne­men. Tot eind dit jaar zet Bernanke daar­voor opnieuw 267 mil­jard in. Een nieuwe ronde van QE dus, maar geen QE3 wat som­mi­gen had­den gehoopt. Dat wil de FED (Bernanke) houden voor lat­er. De markt reageert er wis­se­lend op, eerst lager, daar­na toch hoger om vlak te eindi­gen. Bernanke is een man die het steeds voor elka­ar kri­jgt om de markt iets te geven zodat ieder toch tevre­den is. Oper­a­tion Twist is dus een alter­natieve vorm van ver­ruim­ing.

De AEX bli­jft boven de 300 pun­ten voor­lop­ig, al zijn we benieuwd of dat kan wor­den vast gehouden van­daag. Zo ja, en de Futures houden stand en ver­beteren wat, dan kan de index op zoek naar eerst de 304 – 305 pun­ten, lat­er de 307 – 308 pun­ten. Zo niet, dan moeten we reken­ing houden met een verdere dal­ing van de AEX met onder de 300 pun­ten ruimte tot de 297 – 298 pun­ten. De DAX zou in dat geval naar de 6250 terug moeten, de index staat daar wel nog een behoor­lijk eind boven nu.

De Euro kan zich neste­len rond de 1,261,27 dol­lar voor­lop­ig, een weer­stand gebied want de munt wil nog niets weten van een uit­braak omhoog tot ver boven de 1,27 dol­lar. Toch ver­sterkt de Euro zich langza­am. Ook op het rente­front zien we wat hulp, die in Span­je zakt weer tot onder de 7% en die in Ital­ië tot onder de 6%. De Bund zakt ges­taag verder richt­ing de 140 pun­ten.

SP Future:
alt


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.