Beursdagboek Trader Guy 23 september 2015, 08:40

...

Indices op zoek naar bodems, AEX dus naar de 400 terug?

23 september 2015, 08:40 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De afgelopen dagen is het weer raak op de beurzen, ste­vige dalin­gen vol­gen elka­ar op met hier en daar een kort en krachtig her­s­tel tussendoor. Deze week kri­jgt de DAX het behoor­lijk lastig omdat enkele zwaargewicht­en uit deze index behoor­lijk onder druk staan, denk aan Volk­swa­gen dat deze week al tot 40% aan mark­t­waarde ver­loor. Europa laat zo weer een behoor­lijk gat omlaag na, de bodems van 24 augus­tus komen in zicht en zuigen de indices er naar­toe. Het tem­po waarmee dat gebeurd is dan ook behoor­lijk, de term Bear Mar­ket” komt steeds meer op mijn netvlies te staan want tot een defin­i­tief her­s­tel wil het maar niet komen ondanks enkele pogin­gen daar­toe. Zow­el Europa als Wall Street hebben al een ste­vige Bear Mar­ket ral­ly acher de rug, bijvoor­beeld de AEX van de 400 naar de 451 pun­ten, de S&P 500 van 1865 naar de 2020 afgelopen don­derdag na dat de FED besloot om de rente niet te ver­hogen.

Wat nu ook opvalt is dat Europa wegza­kt zon­der dat de euro oploopt, in tegen­deel zien we de euro zelfs ver terugza­kken gedurende deze dal­ing. Dat is op zich een ontwik­kel­ing die anders is dan tij­dens de vorige grote steek omlaag. Dat zal ik de komende dagen wel goed bli­jven vol­gen want eigen­lijk geeft dit aan dat de dal­ing die we nu zien gevaar­lijk­er moet zijn dan die van rond 24 augus­tus. Hier­door zou de AEX wel eens een stap kun­nen zetten voor een duik tot een stuk onder die 400 pun­ten, zelfs de 375 of de 350 kan dit jaar mogelijk nog een doel gaan wor­den maar daarover in vol­gende updates meer. Eerst ga ik nog uit van een hertest van de 400 pun­ten. Maar de markt bli­jft zwak, dat moge duidelijk zijn …

Tech­nisch BLOK:
We starten met Wall Street waar de dal­ing duidelijk weer op gang is gekomen na de oplev­ing mid­den vorige week. Na de FED nog nieuwe top­pen net boven de weer­stand, daar­na op dezelfde avond begon de dal­ing daar en zet nu nog steeds door met de S&P 500 die via de future al zo‘n 100 pun­ten (5%) lager staat. Het­zelfde zien we ook bij de Dow Jones, na de FED tot 16.950 en daar­na terug tot 16.200 pun­ten als we de indi­catie van van­daag erbij pakken.

De Dow doet het wel wat kalmer dan de rest maar ges­taag zien we wel de index doorza­kken, eerste doel lijkt nu de 16.000 te wor­den, lat­er natu­urlijk de bodem rond de 15.400 als doel. Die 15.400 verwacht ik wel nog, de markt die mogelijk voor een lan­gere peri­ode in een down­trend aan het ger­ak­en is zal voor lagere bodems willen gaan zodat die bodem in ieder geval als eerste belan­grijke doel wordt gezien door veel Mar­ket Timers waaron­der ikzelf.

Bij de S&P 500 is er al wel een wat duidelijk­er beeld aan het ontstaan want de index ver­laat duidelijk de driehoek naar bene­den toe waar­door de con­sol­i­datie fase hier kan eindi­gen. In dat geval staat er voor de S&P 500 nog weinig in de weg om naar de bodem af te zakken die rond de 1867 pun­ten wacht. Mijn verwacht­ing is dat we daar ergens vol­gende week al gaan ger­ak­en, kan ook eerder maar we zien we, in ieder geval is het nu een duidelijk doel.

AEX en DAX:
Bij de AEX gaat het ook weer snel, op 9 sep­tem­ber nog 451 gezien maar van­mor­gen mogelijk alweer een eind onder de 420 pun­ten. Ook bij de AEX lijkt het duidelijk nu, de bodem lonkt en wordt een doel op zich. Tussendoor nog ste­un rond de 417 en de 412 pun­ten. Weer­stand kun­nen we nu verwacht­en eerst rond de 422 – 423 en lat­er rond de 429 – 430 pun­ten, de oude trad­in­grange 429 — 446 lat­en we nu toch defin­i­tief achter en is het einde van de con­sol­i­datiefase bereikt.

Bij de DAX gaat alles wat sneller momenteel, Volk­swa­gen slaat daar een behoor­lijk gat naar bene­den toe waar­door de index alleen al door de dal­ing bin­nen de auto­sec­tor een paar hon­derd pun­ten ver­loor. Hoe dan ook zal de DAX op zoek gaan naar de bodem van 24 augus­tus (9340) net zoals de andere indices die daar terug naar­toe willen. Bij de DAX gaat het nu wel wat sneller maar er kan door tech­nisch her­s­tel bij de zwaar afges­trafte aan­de­len wel eerst even een tijdelijke oplev­ing komen. Weer­stand nu de 9650 en de 9800 met lat­er de 10.000 pun­ten waar we nu toch ver onder staan.

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
We nemen onze tijd, geduld hebben dus in deze markt die zeer gevaar­lijk bli­jft. Uit­er­aard zoek ik naar kansen en die gaan er zek­er nog komen. Deze week hebben we al kun­nen scoren met wat short op de AEX en de DAX, in deze markt moet je ook op tijd winst nemen het­geen we ook hebben gedaan bijvoor­beeld gis­teren. Bij Alles of Niets ger­ak­en we nu al tot €2240 deze maand, bij Guy Trad­ing tot €2264 en bij Polleke tot €1211 … Ook Sys­teem Trad­ing gaat pri­ma met nu in totaal 140 AEX pun­ten winst sinds juli 2013, deze maand staan we op een plus van €300 ofwel 3 AEX pun­ten …

Mee­doen en van­daag nog op de lijst? Dat kan, en ook nog via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER vanaf €39 … Om u in te schri­jven voor onze advies­di­en­sten kunt u naar de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html gaan en u dus inschri­jven voor een abon­nement naar keuze.

Tabel score SEP­TEM­BER per advies­di­enst:
Tabel score AUGUS­TUS per advies­di­enst:
Euro en Olie:
De euro zakt terug nu met mogelijk kan de munt naar de 1,10 dol­lar terug zoals u kunt zien op de grafiek. Tech­nisch bekeken is de 1,10 via de ste­un­li­jn onder de recente bodems een vangnet. Weer­stand nu de 1,125 en de 1,135 met daar­boven de 1,14 dol­lar waar de munt afgelopen don­derdag en vri­jdag nog stond (na de FED)

De Olie bli­jft dan wel weer sterk liggen gedurende deze fase waar de beurzen behoor­lijk terug moeten. Bij de Brent moeten we nu op de 50 dol­lar let­ten aan de bovenkant, ook de olie zit in een soort con­sol­i­datie driehoek waar­door er na een tijd­je verder kan wor­den gegaan in de richt­ing waar de olie mee bezig was, dus de dal­ing her­vat­ten. Voor­lop­ig nog weer­stand tussen die 50 en 53 dol­lar, daar­na terug naar de bodems tussen de 40 en 43 dol­lar. Veel kun­nen we er nog niet mee doen, afwacht­en voor­lop­ig …

AEX:

S&P 500:

Dow Jones:

DAX:

EURO:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.