Beursdagboek Trader Guy 24 september 2015, 08:51

...

Even wat herstel mogelijk bij de AEX maar doelen blijven lager

24 september 2015, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Gis­teren een kalme dag met alles dicht bij huis richt­ing het slot van de mark­ten, zow­el hier in Europa als op Wall Street. Veel nieuws was er niet, de markt wist zich ook nog niet echt te her­pakken met als gevold dat men het even niet zo goed weet. Uit­er­aard spe­len er nog genoeg onregel­matighe­den op de achter­grond zodat de markt in een onrustige fase zal bli­jven maar tussendoor kan er ook wat kalmte ontstaan, dat hebben we ook als de markt in een bull mar­ket zit.

De zak­en die nog duidelijk meespe­len zijn nu Chi­na, de rente (FED), Grieken­land en de Duitse auto­sec­tor. Gis­teren las ik dat dit prob­leem vele malen grot­er is dan Grieken­land, bin­nen de auto­sec­tor in Duit­s­land zijn er meer dan 1 miljoen banen en dan is dat nog zon­der de toelev­er­ings­bedri­jven. Dit is gigan­tisch en kan voor een behoor­lijke deuk in de Duitse en Europeese economie zor­gen, de markt kijkt dan ook met span­ning uit hoe dit zal aflopen en wat er bij onder andere BMW en Daim­ler (Mer­cedes) zal gebeuren de komende tijd. Ook Frankrijk zit met toegeknepen billen met hun auto indus­trie. Volk­swa­gen ver­loor op de beurs nu al bij­na 40% aan mark­t­waarde.

Dat is wat er nu speelt, en dit alles nog tij­dens de trans­for­matie van een bull naar een bear mark­tet, niet best voor het verdere ver­loop van de beurzen. Veel meer dan wat tech­nisch her­s­tel voorzie ik niet, waar dat kan zullen we er gebruik van mak­en of gaan we hoger opnieuw kijken naar shorts …

Slim­ste beleg­ger:
Doe mee met http://​www​.slim​ste​be​leg​ger​.nl en kies als coach Guy Boscart, ofwel zou ik u als lez­er van mijn dagelijkse update graag in mijn team ver­welkomen. Mee­doen kost niks, wel leert u met de Tur­bo omgaan want u kunt proberen er goed mee te han­de­len, het instru­ment leren ken­nen dus. We zit­ten nu in de oefen­week, vanaf maandag begint het spel echt, meld u dus van­daag nog aan en u kunt in ieder geval ook nog 2 dagen oefe­nen …


Tech­nisch BLOK:
Wall Street bli­jft zwak met opnieuw wat lagere koersen, bij de Dow bli­jf ik let­ten op de zone 16.00016.200 als tijdelijke ste­un. Een hero­plev­ing zou kun­nen tot bijvoor­beeld de 16.50016.600 pun­ten. De S&P 500 bli­jft nu wat rond de 1920 hangen, daaron­der meteen ruimte tot de 1890 – 1900 en tot de boden rond de 1865 pun­ten. Weer­stand nu de 1945 – 1950 en de 1970 – 1975 al heb ik twi­jfels of we daar nog gaan ger­ak­en bij die 1970.

Ste­un bij de AEX nu rond de 417 – 418 en de 411 – 412 pun­ten, lat­er rond de 400 – 402 waar de bodem wacht. Toch denk ik dat er bij de AEX nog een oplev­ing in kan zit­ten tot eerst de 422 – 423 en lat­er zelfs tot de 428 – 429. Of we daar snel wat mee gaan doen wacht ik af, we zit­ten in een markt met meer druk omlaag dan ander­som waar­door long nu meer risi­co met zich mee­brengt dan short.

Trad­ing ofwel advies­di­en­sten:
We nemen onze tijd, geduld hebben dus in deze markt die zeer gevaar­lijk bli­jft. Uit­er­aard zoek ik naar kansen en die gaan er zek­er nog komen. Deze week hebben we al kun­nen scoren met wat short op de AEX en de DAX, in deze markt moet je ook op tijd winst nemen het­geen we ook hebben gedaan bijvoor­beeld gis­teren. Bij Alles of Niets ger­ak­en we nu al tot €2240 deze maand, bij Guy Trad­ing tot €2264 en bij Polleke tot €1211 … Ook Sys­teem Trad­ing gaat pri­ma met nu in totaal 140 AEX pun­ten winst sinds juli 2013, deze maand staan we op een plus van €300 ofwel 3 AEX pun­ten …

Mee­doen en van­daag nog op de lijst? Dat kan, en ook nog via een nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER vanaf €39 … Om u in te schri­jven voor onze advies­di­en­sten kunt u naar de link http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html gaan en u dus inschri­jven voor een abon­nement naar keuze.

Tabel score SEP­TEM­BER per advies­di­enst:
Tabel score AUGUS­TUS per advies­di­enst:
AEX:

S&P 500:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.