Beursdagboek Trader Guy 14 oktober 2015, 08:55

...

Eindejaarsrally? ... Forget IT, Dow kan spoken vanaf nu

14 oktober 2015, 08:55 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Na enkele dagen van hoop aan de hori­zon lijkt het erop dat de markt ver­moeid aan het wor­den is en zo mogelijk de weg richt­ing het Zuiden weer opzoekt. Wall Street doet dat nog niet echt met over­tuig­ing bekeken over de breedte van de markt maar enkele indices lopen alweer een verk­oud­heid op. De Dow Trans­port zet zo een zwarte streep neer met een ver­lies van 2,2%, de Rus­sel 2000 moest 1,5% omlaag ter­wi­jl de Nas­daq bij­na 1% terug moest, de index kwam intra­day vanaf een mooie plus en net boven het 50-MA terug. Op de grafiek staat er ook bij de Nas­daq een lelijke can­dle waar­door de verwacht­ing matig tot slecht is net zoals bij de Trans­port en de Rus­sel 2000. Waar velen blijken in te zetten op een ein­de­jaarsral­ly kan dat wel eens totaal anders uit gaan pakken, het kan zelfs gaan spo­ken op de mark­ten tij­dens de donkere dagen …

Europa moest ook intra­day fors inlev­eren om richt­ing het slot te her­stellen zodat de ver­liezen beperkt bleven. Toch ook hier zie ik over de gehele lijn een verzwakking, het lijkt erop dat de AEX bin­nen de trad­in­grange 400 – 450 bli­jft en vooral wacht op het­geen Wall Street van plan is, daar drup­pe­len nu de kwartaal­ci­jfers bin­nen en die zien van min­dere kwaliteit dan wat we gewend waren ger­aakt de afgelopen jaren. We zijn denk ik nog niet klaar met de grote terug­val van de beurzen, het kan wel zijn dat een rentev­er­hoging nog een tijd­je uit zal bli­jven maar het is wel zo dat als je deze hoge standen op de indices vast wilt houden je wel met betere cijfers zal moeten komen. Het lijkt erop dat veel Dow Jones fond­sen, en natu­urlijk ook bij de andere indices, hun verwachtin­gen niet zullen halen waar­door je een set­back moet kri­j­gen van meerdere pro­cen­ten. Daarom zie ik de afgelopen recov­ery ral­ly als fake en op hoop, dus niet op feit­en en fun­da­menteel sterk.

Daarom moeten we hier zeer alert bli­jven en niet gaan dromen van een mooie ein­de­jaarsral­ly, dat zijn we mogelijk gewend ger­aakt de afgelopen jaren maar dan waren de fun­da­menten wel wat sterk­er dan ze nu zijn, zek­er wat betre­ft de bedri­jfs cijfers. En, het is niet vanzelf­sprek­end dat er een ein­de­jaarsral­ly komt, dat kan ook behoor­lijk tegen­vallen. We gaan er dan ook vanu­it dat er een (tijdelijke) top staat, zodra de verkop­ers weer in de rij staan zal het ook op Wall Street weer snel de andere kant op gaan. Denk eraan dat bij deze omstandighe­den een steek van 100 pun­ten bij de S&P 500 en 1000 pun­ten bij de Dow Jones er zomaar kan komen in een paar sessies. Zou geheel passen in de peri­ode waarin we nu zit­ten, de volatiliteit is enorm. In ieder geval zullen we waar dat kan in actie komen, eigen­lijk deden we dat ook al voor de klanten gis­teren door wat shorts op te pakken na de draai die duidelijk merk­baar was.

Tech­nisch BLOK:
De belan­grijke niveaus bij de AEX liggen nu redelijk vast, aan de bovenkant de 440 – 444 met een uit­lop­er tot de 450 pun­ten, ste­un nu de 432 – 433 waar de index gis­teren al naar­toe ging intra­day. Onder die zone snel mogelijkhe­den tot de 424 – 425 ofwel het mid­den­stuk van de brede range 400 – 450 pun­ten, breekt de onrust weer uit dan staat de AEX in no-time weer tussen de 401 en 410 pun­ten. De volatiliteit bli­jft enorm, we moeten waarschi­jn­lijk ook de komende peri­ode (weken) reken­ing moeten bli­jven houden met grote uit­sla­gen. Maar nu hou­vast rond de 433 en de 425 – 428.

Bij de DAX draait het opnieuw naar omlaag, de index kon net de 10.000 pun­ten houden maar intra­day ging de DAX daar wel ruim onder. Ste­un nu de 10.000 maar al snel kan de DAX lager en op zoek naar de 9850 en de 9750 pun­ten. Bij verdere verzwakking staat de bodem ron­dom de 9300 pun­ten er zo weer. De DAX kende wel enkele sterke dagen na elka­ar om tot bij­na de 10.200 op te lopen maar het lijkt op een Bear Mar­ket ral­ly alle­maal.

Dan Wall Street tech­nisch, sterk tot maandag maar ook daar nu weer verzwakking en die komt er via de Trans­port index die meer dan 2% in moest lev­eren dins­dag. Geen goed teken, ook de S&P 500 lijkt de 2000 pun­ten weer op te moeten geven. Toch nog wacht­en op de beves­tig­ing, de Dow Jones bli­jft wel nog sterk liggen en zal onder de 17.000 pun­ten moeten zakken om daaron­der een diepe steek omlaag te mak­en. Er is nog geen beves­tig­ing daar­voor maar de opzet richt­ing een nieuwe dal­ing lijkt aanstaande. Bij de Dow Jones let­ten we dan op de 16.750 eerst met daar­na de 16.500 en de 16.250 pun­ten. Een sterke ste­un ligt er nog in de buurt van de 16.000 pun­ten maar denk eraan dat de Dow Jones met een paar slechte dagen er zo staat. Aan de bovenkant weer­stand rond de 17.15017.250 pun­ten.

Bij de S&P 500 en de Nas­daq kun­nen we het­zelfde melden, de Nas­daq ligt er mijn inziens zelfs nog slechter bij dan de Dow en de S&P, de Bio-tech bli­jft onder druk staan momenteel. De andere tech sec­toren kun­nen vol­gen waar­door de Nas­daq wel eens terug zou kun­nen naar min­i­maal de 4450 – 4500 pun­ten. Bij de S&P 500 let­ten we nu eerst op de 1950 – 1960 en de 1925 pun­ten, daarn de 1895 – 1900 pun­ten. Ook hier kan het snel gaan net zoals bij de Dow Jones en de Dow Trans­port.

Euro:
De euro wordt ges­taag sterk­er maar rond de 1,141,145 dol­lar ligt er weer­stand nu, let er wel op dat de munt kan oplopen naar­mate de mark­ten verzwakken. Toch kan die weer­stand zijn werk doen zodat de munt bin­nen de band­breedte 1,1051,145 dol­lar bli­jft hangen. De euro zakt voor­lop­ig niet meer onder die 1,105 dol­lar omdat men niet echt meer zicht heeft op het tijd­stip van de rentev­er­hoging in de VS. Mocht de malaise doorzetten op de finan­ciële mark­ten dan is het nog maar de vraag of die rentestap er snel gaat komen, dan kun­nen de gedacht­en richt­ing pariteit (1 op 1) weer de prul­len­mand in. Maar voor­lop­ig de range in de gat­en houden, mooie trad­in­grange ook meteen voor wie er iets mee wil gaan doen.

Olie:
Na een ste­vige oplev­ing tot de top­zone zakt de olie weer terug, ste­un­zone voor de Brent nu rond de 47 – 48 dol­lar waar we de afgelopen peri­ode vaak naar terug zijn geza­kt. Weer­stand rond de 54 dol­lar nu, de top van eind augus­tus en begin deze week. De Brent was een short kan­di­daat eind vorige week of maandag rond die weer­stand. Onder de zone 46 – 47 dol­lar kan de olie verder doorza­kken maar dat moet nog blijken omdat de ste­un daar behoor­lijk sterk is.

Advies­di­en­sten:
Deze week hebben we weer een en ander kun­nen doen, over het geheel pakt dat goed uit zodat we de maand okto­ber in ieder geval goed zijn begonnen. Polleke Trad­ing gaat naar boven de €1000 winst, Guy Trad­ing naar €410 winst, Alles of Niets waar we nu voor 16 keer na elka­ar een actie goed afron­den staat deze maand op een winst van €670 maar daar scoren we nu al plussen sinds feb­ru­ari. Sinds 1 augus­tus halen we bij Alles of Niets zelfs al een winst van €5750, en dat met een inleg van €1000 per trans­ac­tie en dan MAX 2 trans­ac­ties tegelijk­er­ti­jd. Leden halen die €5750 met een inleg van slechts €2000 max­i­maal. Een abon­nement op Alles of Niets kost €39, deze ser­vice stu­urt alleen sig­nalen per mail en SMS (geen update elke dag).

Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 alles proberen te doen als inleg kon gis­teren 4 AEX pun­ten winst bijschri­jven. Deze maand komen we uit op 6,5 pun­ten winst wat goed is voor €650. Sinds de start op 1 mei 2013 komen we uit op 155 pun­ten winst, een nieuw record. Aangezien we alti­jd 1000 boost­ers kopen is 1 AEX punt alti­jd goed voor €100, dus met 155 pun­ten komen we bru­to uit op een winst van €15.500. Het mooie van de advies­di­en­sten is dat we elke maand weer begin­nen met het­zelfde startbedrag, voor ieder gelijke kansen dus op elk moment want ook bli­jven we met het­zelfde bedrag werken steeds.

Mee­doen kan nu om het uit te proberen tot 1 DECEM­BER vanaf €39, kies een abon­nement dat bij u past. Schri­jf u in via deze link … http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html … Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst.


De tabellen tonen u het resul­taat van deze maand en de maan­den sep­tem­ber en augus­tus. Daar­naast ook het totaal sinds mid­den 2013 …

Tabel maand­score okto­ber:Tabel maand­score september:

Tabel maand­score augus­tus:AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Dow Trans­port:Wat Nu?


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.