Beursdagboek Trader Guy 17 oktober 2015, 12:40

...

AEX sterk, Wall Street nu op twijfelpunt

17 oktober 2015, 12:40 | Trader Guy | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De beurzen gaan de week in posi­tieve zin uit, de AEX sluit zo rond de hoog­ste stand van de week ter­wi­jl de DAX er net iets onder bli­jft met een slot rond de 10.100 pun­ten. Ook Wall Street laat plussen zien maar dan beperkt tot enkele tien­den van een pro­cent, dat in tegen­stelling tot de Dow Jones Trans­port index die een zeer slechte dag door­maak­te met een ver­lies van 1,5%.

Veel nieuws was er niet, de cijfers vie­len op zich mee vri­jdag waar­door er geen koers­druk op gang kwam. Vooral ook een posi­tieve dag in Azië zette een en ander meteen een stuk­je hoger, Europa wint nu al 2 dagen na wat cor­rec­tie. De terug­val van de euro helpt daar ook wat aan mee, we deden mid­den in de week 1,15 dol­lar, de munt sluit de week af op 1,135 dol­lar.

Vol­gende week kan alles wel eens wat moeil­ijk­er gaan, wat zal Azië na de ral­ly doen? Chi­na komt maandag voor­beurs al met cijfers over de economie, we zijn benieuwd hoe die uit­pakken. Chi­na heeft net een behoor­lijke ral­ly achter de rug, wat tegen­val­lende cijfers en dan weet u het wel denk ik. Aan de andere kant kun­nen die ook mee­vallen, wat dan de reac­tie zal zijn zien we wel aan de futures rond 4 uur maandag­mor­gen …

Tech­nisch BLOK:
De indices bli­jven aan de bovenkant hangen voor­lop­ig, niet echt een uit­braak te merken ner­gens nog. Toch ook oplet­ten ervoor dat deze wel kan vol­gen maar dan zal dat met kracht en meer vol­ume moeten gebeuren. Bij de AEX nog kansen tot 448 – 450 het­geen ik in de vorige update al aan­gaf, de 451 zou eventueel ook nog kun­nen maar aan de andere kant kan het behoor­lijk snel gaan draaien ook, dan staan we met de AEX in no time rond de 444 en lat­er de 440 pun­ten, kwest­ie van uren, dat zal de rest om ons heen wel bepalen zoals Azië en Wall Street waar we ook al een behoor­lijke ral­ly achter de rug hebben. Eerst de trad­in­grange eerst 440 – 450 aan­houden, daar­na zien we verder.

Wat betre­ft Wall Street valt vooral het gedrag op van 2 indices die niet echt mee willen omhoog, dat zijn de Dow Trans­port en de Rus­sel 2000. Don­derdag nog wel mee in de ral­ly maar die lieten het vri­jdag geheel afweten, vooral de Trans­port kreeg het moeil­ijk. De Dow stoomt nog door tot de 17.200 waar nog ruimte bli­jft tot de 17.250 en mogelijk de 17.300 maar daar zou er twi­jfel moeten ontstaan omdat juist daar de grote sell­off van start ging eind augus­tus. Ste­un wordt nu de 17.000 en de 16.750 pun­ten bij de Dow Jones, ook hier kan de draai snel en onverwacht komen. Bij de S&P 500 let­ten we nu op de 2030 – 2035 zone met daar­boven de 2055 – 2060 als weer­stand, ste­un nu de 1995 – 2000 en de 1975 pun­ten. Ook hier kan het snel gaan zodra de markt gaat twi­jfe­len.

De Nas­daq gaat mee omhoog, er is wat rust gekomen bij de Biotech sec­tor maar deze sec­tot bli­jft zwak nog alti­jd. Ook bij de Nas­daq hangt het aan de bovenkant nu met mogelijkhe­den tot topvorm­ing. Ste­un nu de 4850 met daaron­der meteen de 4750 – 4775 pun­ten zone. Weer­stand eerst de 4950 – 5000 pun­ten zone maar dan staan we meteen al weer behoor­lijk hoog zon­der dat de gehele markt dit onder­s­te­und. Bij de Nas­daq dus ook oplet­ten nu de komende 2 – 3 dagen.

Samengevat, tech­nisch ziet het er mogelijk sterk uit maar ver­gis u niet daar­bij. De indices staan alle­maal nog ruim onder hun 200-daags gemid­delde wat al een slecht sig­naal is en de top­pen komen dichter­bij maar liggen wel nog een eind hoger. Als het een ral­ly is bin­nen de bear markt dan zouden we hier ergens een top moeten kri­j­gen op Wall Street, het­geen ik al aan­gaf is dat we bin­nen 2 a 3 sessies meer weten.

Advies­di­en­sten:
Deze week hebben we weer een en ander kun­nen doen, over het geheel bekeken pakt dat goed uit zodat de maand okto­ber in ieder geval goed ver­loopt. Polleke Trad­ing gaat naar €650 winst, Guy Trad­ing naar €190 winst, Alles of Niets staat deze maand op een winst van €444 en daar scoren we nu al plussen sinds feb­ru­ari. Een abon­nement op Alles of Niets kost €39, deze ser­vice stu­urt alleen sig­nalen per mail en SMS (geen update elke dag).

Sys­teem Trad­ing waar we met €1500 alles proberen te doen als inleg moest gis­teren 7 AEX pun­ten ver­lies nemen. Deze maand komen we op ‑0,5 pun­ten ver­lies uit nu. Sinds de start op 1 mei 2013 komen we uit op 148 pun­ten winst uit. Aangezien we alti­jd 1000 boost­ers kopen is 1 AEX punt alti­jd goed voor €100, dus met 148 pun­ten komen we bru­to uit op een winst van €14.800. Het mooie van de advies­di­en­sten is dat we elke maand weer begin­nen met het­zelfde startbedrag (€1500), voor ieder gelijke kansen dus op elk moment want ook bli­jven we met het­zelfde bedrag werken steeds.

Mee­doen kan nu om het uit te proberen tot 1 JAN­U­ARI vanaf €39, kies een abon­nement dat bij u past. Schri­jf u in via deze link … http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html … Dan staat u van­daag nog op de verzendli­jst.


De tabellen tonen u het resul­taat van deze maand en de maan­den sep­tem­ber en augus­tus. Daar­naast ook het totaal sinds mid­den 2013 …

Tabel maand­score okto­ber:Tabel maand­score september:

Tabel maand­score augus­tus:AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Dow Trans­port:Rus­sel 2000


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.