Beursdagboek Trader Guy 4 november 2015, 08:30

...

AEX naar 200-daags gemiddelde, Wall Street dicht bij toppen

4 november 2015, 08:30 | Trader Guy | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De indices presteren goed en zijn onder­weg naar nieuwe top­pen, vooral op Wall Street zien we dat duidelijk want het is daar bij de S&P 500 nog slechts 1% te gaan. De Dow Jones moet nog 2% omhoog net zoals de Nas­daq trouwens. Het lijkt dan ook voor de hand liggend dat men dit niet aan zich voor­bij zal lat­en gaan, trouwens draaien de indices weer posi­ties voor 2015 waar­door er toch nog een ein­de­jaarsral­ly in kan zit­ten met nieuwe top­pen op Wall Street. Eerst moet de zware weer­stand nog wor­den door­bro­ken, en dat die zwaar is kan iedereen zien op de grafiek. De top­zone bestaat nu uit 5 top­pen bij de S&P 500 waar­van de eerste werd gemaakt in feb­ru­ari rond de 2120 pun­ten.

Bij de AEX gaat het ook stap­je voor stap­je vooruit, de index staat nu rond de 467 maar van­mor­gen komt daar nog een pun­t­je of 2 – 3 bij waar­door de 470 al op de bor­den kan komen van­daag. Doel is de 472 – 473 waar het 200-MA wacht, dan moeten we zien of de AEX sterk genoeg bli­jft om verder op te klim­men richt­ing de jaar­top tussen de 500 en de 510 pun­ten. Van­daag kun­nen enkele zwaargewicht­en meew­erken, de cijfers van ING waren beter dan verwacht en door de oplopende oliepri­js kan Shell verder omhoog.

Deze week is het ook wacht­en op de cijfers over de werkgele­gen­heid in de VS, daar kan een rentestap van afhangen en mogelijk zelfs nog in decem­ber als de cijfers de verwachtin­gen overtr­e­f­fen. De FED gaf al aan vooral naar de werkgele­gen­heid te kijken daar­voor.

Tech­nisch BLOK:
Bij de indices op Wall Street lijkt alles duidelijk, de top moet gehaald wor­den om er ten min­ste een nieuwe test te mak­en. Wat er daar­na gaat gebeuren valt nog te bezien, wel is het zo dat in de Tech­nis­che Analyse bek­end staat dat hoe vak­er je naar een top toek­limt na een cor­rec­tie des te grot­er de kans wordt om er door te breken. Nu testen de S&P 500 en de Dow Jones al voor de 5e en 4e keer die top­zone zodat we alvast kun­nen hopen op wat vuur­w­erk lat­er deze maand of tegen het einde van het jaar. Alle 3 de indices staan weer ruim boven hun 200-daags gemid­delde en dat is natu­urlijk posi­tief, de rebound was sterk en snel vanaf de bodems het­geen ik niet had verwacht enkele weken gele­den.

Bij de AEX gaan we naar het 200-daags gemid­delde ofwel de zone 472 – 473 toe nu, breekt de index daar­boven dan ligt de weg open naar de 500 – 510 pun­ten. Eerst maar eens kijken of het lukt om door te breken van­daag of lat­er deze week. Ste­un voor de AEX nu rond de 464 en de 458.

Bij de DAX gaat het ook pri­ma, de 11.100 is daar zeer belan­grijk nu want daar zien we 2 weer­standen samen komen. Eerst de lijn over de top­pen en meteen ook het 200-daags gemid­delde. Als de DAX weet af te sluiten boven deze weer­stand dan kan er snel nog behoor­lijk wat bijkomen. Ste­un nu de 10.850 en de 10.750 punten.

Advies­di­en­sten US Mar­kets:
Via de advies­di­ensen hebben we maandag de eerste winst van deze maand bin­nen kun­nen halen, bij Guy Trad­ing en Alles of Niets werd de long posi­tie op de Olie ges­loten. Dat bracht bij Guy Trad­ing €525 op, bij Alles of Niets was die actie goed voor een winst van €420. Er lopen ook nog wat posi­ties bij alle advies­di­en­sten met duidelijke doe­len. De nieuwe advies­di­enst Aan­de­len Tur­bo Porte­feuille staat na gis­teren met 4 posi­ties net­to op bij­na €500 winst (10%). We proberen via een groene draad con­stant winst te behalen op de advie­di­en­sten door met duidelijke regels te werken.

U kunt mee­doen door lid te wor­den via de aan­bied­ing tot 1 jan­u­ari 2016, dat kan vanaf €15 (aan­de­len tur­bo porte­feuille). Inschri­jven kan via de link hieron­der … Zie ook de maand overzicht­en van sep­tem­ber, okto­ber en deze maand)

Inschri­jven? http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tabel overzicht maand NOVEMBER:

Tabel overzicht maand OKTOBER:

Tabel overzicht maand SEP­TEM­BER:
AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.