Beursdagboek Trader Guy 3 november 2015, 08:42

...

AEX naar 472-473? Wall Street ruikt de toppen

3 november 2015, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Van­mor­gen voor­beurs wat hoger voor wat betre­ft Europa en dat na gis­teren waar alles net onder de hoog­ste stand van de dag wist af te sluiten. Aan het begin van de sessie was er nog wel wat druk op de koersen maar snel wis­ten de indices zich sterk te her­pakken. Zo sluit de AEX boven de 464 weer­stand, de DAX net onder de 11.000 pun­ten grens wat de vol­gende horde is voor deze index. Europa zet dus wel door naar omhoog na enkele dagen van con­sol­i­datie, samen met Wall Street onder­weg naar nieuwe top­pen? Voor Europa zit dat er nu nog niet in maar zodra de weer­stand wordt door­bro­ken (AEX 473 en DAX 11.100) dan kan er plots weer heel wat bijkomen. We gaan het zien, de komende dagen zijn wel weer eens belan­grijk voor de mark­ten die de wind nog steeds in de zeilen houden voor­lop­ig, de cor­rec­tie lijkt ten einde en tot een Bear Mar­ket” is het (nog) niet gekomen.

De euro bli­jft boven de 1,10 dol­lar hangen nu, na de duik tot diep daaron­der her­pakt de munt zich tot de ste­un­zone want die 1,10 dol­lar is belan­grijk. Vri­jdag zullen de cijfers belan­grijk wor­den over de werkgele­gen­heid, kan de euro in bei­de kan­ten doen bewe­gen maar naar mijn mening zit­ten we toch dicht bij de voor­lop­ige bodem.

Tech­nisch BLOK:
Niet veel anders dan in de vorige updates, bij de AEX let­ten we op de 472 – 473 als weer­stand, daar komt nu het 200-MA uit. Lat­er zou de index kun­nen doorstoten richt­ing de 498 – 500 pun­ten maar dat zal samen moeten gaan met een nieuwe ral­ly op Wall Street. De DAX zal de 11.100 pun­ten moeten door­breken om snel nog een goeie 400 – 500 pun­ten hogerop te klim­men en dan staat de index nog ruim onder zijn jaar­top. Prob­leem bij de DAX is dat het Volk­swa­gen deba­cle er enorm heeft inge­hakt, kost tijd om deze plooi weer glad te strijken. Ste­un voor de AEX de 457 – 458, bij de DAX nu ste­un rond de 10.850 en de 10.750.

Wat betre­ft de S&P 500, de Dow Jones en de Nas­daq, die zijn gewoon onder­weg naar hun top­pen en meteen hun hoog­ste standen ooit. Zie de Nas­daq maar die moeit­eloos naar de top van maart 2000 terugkomt, die 5132 pun­ten verwacht ik van­daag al te zien. De top­pen zijn de 2135 (S&P 500), de 18.350 (Dow) en de 5235 (Nas­daq)

Via de advies­di­ensen hebben we gis­teren de eerste winst van deze maand bin­nen kun­nen halen, bij Guy Trad­ing en Alles of Niets werd de long posi­tie op de Olie ges­loten. Dat bracht bij Guy Trad­ing €525 op, bij Alles of Niets was die actie goed voor een winst van €420. Er lopen ook nog wat posi­ties bij alle advies­di­en­sten met duidelijke doe­len. De nieuwe advies­di­enst Aan­de­len Tur­bo Porte­feuille staat na gis­teren met 4 posi­ties net­to op bij­na €500 winst (10%). We proberen via een groene draad con­stant winst te behalen op de advie­di­en­sten door met duidelijke regels te werken.

U kunt mee­doen door lid te wor­den via de aan­bied­ing tot 1 jan­u­ari 2016, dat kan vanaf €15 (aan­de­len tur­bo porte­feuille). Inschri­jven kan via de link hieron­der … Zie ook de maand overzicht­en van sep­tem­ber, okto­ber en deze maand)

Inschri­jven? http://​www​.usmar​kets​.nl/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​e​n​.html

Tabel overzicht maand NOVEMBER:

Tabel overzicht maand OKTOBER:

Tabel overzicht maand SEP­TEM­BER:
AEX:S&P 500:Dow Jones:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.