Beursdagboek Trader Guy 18 mei 2016, 09:12

...

Wall Street kan kraken, AEX naar 410-412

18 mei 2016, 09:12 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Wall Street moest opnieuw alle winst van de dag ervoor inlev­eren, dat was vorige week ook al een keer het geval na een ste­vige ral­ly. Dat wil zeggen dat de markt het erg moeil­ijk kri­jgt om zich uit de zware weer­stand aan de bovenkant te wrin­gen We zijn dat trouwens niet gewend op Wall Street, de indices daar lat­en niet vaak dit soort grote beweg­in­gen zien en vooral niet aan bei­de kan­ten met duidelijk een zwaar gevecht tussen de BULLS en de BEARS. De BEARS zijn duidelijk in aan­tal aan het groeien want van de afgelopen pak­weg 14 han­dels­da­gen zit­ten er 5 tussen waar­bij de Dow Jones tot ongeveer 200 pun­ten ver­loor, de vorige keren dat de Dow zo een reeks startte lei­d­de tot een redelijk diepe bodem in augus­tus 2015 en jan­u­ari 2016. Zie de grafiek onder­aan deze update waar ik bij de Dow Jones de opzet van de dalin­gen die ik net noemde en die van nu aangeef. De kans is dus redelijk groot dat de indices nog een diepe duik gaan mak­en de komende weken. Niets is zek­er, wel lijkt de opzet daar­toe vrij betrouw­baar tech­nisch bekeken waar­door Wall Street zich aan het opmak­en is voor een nieuwe duik omlaag.

De indices in Europa begonnen zeer opti­mistisch aan de dag maar moet­sten alles inlev­eren naar­mate de sessie vorderde, een reden daar­toe was dat de Brit­ten nu meer en meer kiezen voor een BREX­IT. Dat hangt ook al een tijd­je boven de markt en drukt in Europa de koersen momenteel. Verder ver­slechteren de tech­nis­che con­di­ties bij de AEX en dus ook de DAX wat ook te zien is via de grafieken. Neem daar­bij nog het ver­loop van de oliepri­js waar er een cor­rec­tie op wordt verwacht vanaf de 50 dol­lar en de druk kan verder toen­e­men, zek­er bij de AEX waar Shell zwaar weegt en alti­jd mee beweegt met de oliepri­js. Kor­tom, er zijn veel rede­nen aan­wezig om aan te nemen dat de markt een duik kan mak­en de komende 2 – 3 weken.

Waar het kan stap­pen we in posi­tie, de leden weten al meer. U kunt wel inschri­jven om mee te doen via de aan­bied­ing, die loopt vanaf €39 tot 1 JULI. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
Bij de indices op Wall Street zien we dat het steeds moeil­ijk­er wordt om verder te sti­j­gen, de Dow Jones zet maandag nog een sterke dag neer maar gis­teren werd de winst hele­maal terug gegeven en kwam de index zelfs onder de bodem van vri­jdag uit. Dat is nu al voor de 2e keer in een week tijd dat Wall Street na een zeer sterke sessie alles in moet lev­eren, zoi­ets zijn we niet gewend daar en het toont aan dat de BULLS de boel niet verder omhoog kun­nen sturen. De druk omlaag samen met het Schoud­er-KOP-Schoud­er patroon dat er staat bij zow­el de Dow Jones als bij de S&P 500 kan deze indices in eerste instantie 2 – 3% verder omlaag sturen. Dan zou de 17.100 pun­ten voor de Dow een eerste doel wor­den, bij de S&P 500 kan dan de 2000 – 2005 pun­ten voor een eerste hou­vast zor­gen. Onder deze ste­un­pun­ten ziet het er snel min­der goed uit, dan ligt er een gat van tussen de 4 – 5% lager nog. Eerst de genoemde ste­un­pun­ten in de gat­en houden, daar­na zien we verder. Bij de genoemde doe­len wacht ook het 200-MA zow­el bij de Dow Jones (17.100) als bij de S&P 500 (2010). Weer­stand nu de top­pen van deze week, bij de Dow de 17.750 en bij de S&P 500 rond de 2065 – 2070 punten.

Bij de AEX een pump and dump gis­teren, weer­stand nu de 438 met ste­un duidelijk tussen de 426 en 428 pun­ten. Als de AEX onder de 426 zakt dan kan de 410 – 412 zone wel eens snel wor­den opge­zocht het­geen overeenkomt met wat ik verwacht op Wall Street. Ook bij de AEX moeten we dan bek­ijken wat de kansen wor­den daar bij dat doel. Hoe dan ook, het ziet er alle­maal niet sterk uit op de beurzen op dit ogen­blik. Weer­stand voor de AEX nu de 433 met daar­boven de 438 en de 440 pun­ten. Dan de DAX, ste­un daar nu de 9750 met lat­er de 9500 en de 9320 pun­ten waar de DAX snel naar­toe kan als we de rede­nen van hier­boven bij de andere indices erbij pakken. Weer­stand duidelijk de 10.05010.080 pun­ten, lat­er de 10.150 punten.

We zoeken zoals alti­jd rustig naar kansen, zow­el in Europa (AEX en DAX) als op Wall Street (Dow en de S&P). De leden kri­j­gen op tijd bericht van onze plan­nen, inschri­jven kan via deze link …

Euro-dol­lar:
De euro doet een stap­je terug van­daag, de 1,125 dol­lar komt opnieuw in beeld zo te zien. Ste­un nu de 1,125 met daaron­der de 1,105 dol­lar, pas onder die 1,105 dol­lar ziet het er min­der goed uit voor de euro. Voor­lop­ig nog de 1,125 als ste­un en aangezien de euro al een tijd­je tussen de 1,125 en de 1,145 dol­lar aan het bewe­gen is verwacht ik nog niet teveel druk naar omlaag maar we sluiten niks uit. Brede range 1,1051,17 dol­lar, de smalle range 1,1251,165 dol­lar. Zon­der veel nieuws over de Cen­trale Banken voorzie ik geen grote move wat betre­ft de euro ofwel de dol­lar, de ECB komt pas weer op 2 juni met een ver­gader­ing ter­wi­jl we tot 15 juni moeit­en wacht­en op de FED. Daarom denk ik dat de trad­in­grange 1,1251,145 dol­lar zal bli­jven staan voorlopig.

Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie komt heel dicht bij het doel van 50 dol­lar, even aan­rak­en zou kun­nen met daar­na een terug­val voor het eerst in dagen want de olie stoomt maar door omhoog en bereikt bij­na een dubbele pri­js ten opzichte van de bodem gemaakt rond 20 jan­u­ari. Dat als we er de tech­nis­che analyse op toepassen, dan zou het gebied tussen de 0 en de 26 dol­lar omgeklapt kun­nen wor­den waar­door we ergens net boven de 50 dol­lar uitkomen. De olie staat dus bij­na 100% boven zijn laag­ste stand.

Uit­er­aard is de olie zeer spec­u­latief van aard, zolang de spec­u­lanten opkopen zit er weinig ver­val in tot het plots afloopt en men de koers weer gaat drukken. als dat het geval wordt dan zullen we dezelfde spec­u­lanten weer zien dumpen ofwel gaan ze proberen te ver­di­enen aan een dal­ing. De laat­ste dagen merken we op dat er ook wat shorts afgedekt wor­den door mar­gin ver­plichtin­gen door par­ti­jen die zich hebben verkeken op het pri­jsver­loop van de olie. Er zit­ten veel par­ti­jen zwaar short in de olie sinds de mis­luk­te bijeenkomst van de OPEC mid­den april, dat zou dan vanaf een pri­js rond de 41 – 42 dol­lar zijn. Daar dacht de markt dat de olie zwaar zou kun­nen inlev­eren maar het tegen­overgestelde gebeurde toen.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Dit jaar zijn we goed bezig met Sys­teem Trad­ing, de cijfers in de tabel tonen dit aan en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel reviews voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.733 ofwel 1449%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7033 winst ofwel 475%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 en met dus die €1500 inleg, ook deze maand zijn we zon­der posi­tie van start gegaan en hebben maandag een short aangekocht die gis­teren werd verkocht. Zorg dat u zich inschri­jft en u staat meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 JULI voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.