Beursdagboek Trader Guy 16 mei 2016, 08:39

...

AEX open, DAX dicht vandaag. Wall Street blijft zwakjes

16 mei 2016, 08:39 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)



Van­daag een kalme dag wat de vol­umes betre­ft, de AEX is gewoon open zoals de meeste beurzen in Europa maar dan zon­der de DAX en de beurs in Zwit­ser­land waar ze door 2e Pinks­ter­dag dicht bli­jven. Wall Street kent wel een gewone sessie en daar zien we alles Tech­nisch behoor­lijk verzwakken sinds vri­jdag. We kun­nen er nog geen doe­len op zetten maar als de markt het verder moeil­ijk kri­jgt dan moeten we vooral op de Dow Jones gaan let­ten en dan vooral wat deze index zal gaan doen met dat 200-daags gemid­delde dat nu rond de 17.100 pun­ten uitkomt. Het­zelfde voor wat betre­ft de S&P 500 die nog leunt op de ste­un­zone 2045 – 2050 pun­ten nu.

De euro loopt iets op van­mor­gen en staat zo weer boven de 1,13 dol­lar, de olie komt van­daag ook weer sterk uit de start­blokken met een plus van 0,65 dol­lar om zo rond de 48,5 dol­lar te noteren waarmee de olie op een zucht van de 50 dol­lar uitkomt nu. Toch verwacht ik dat de olie ook snel zal gaan draaien want naar mijn mening staat de pri­js nu wat te hoog. Veel spec­u­lanten zetten blijk­baar in op die 50 dol­lar, toch oplet­ten daarmee want het kan een soort PUMP and DUMP wor­den in de buurt van die 50 dol­lar. Zoi­ets hebben we vak­er gezien met doe­len, trouwens van de 27 dol­lar naar de pak­weg 50 dol­lar sinds 20 jan­u­ari (bodem) is ook zwaar over­dreven, en dat met vri­jwel dezelfde economis­che con­di­ties en met een out­put die alleen maar is gegroeid. We gaan het zien, de uptrend bli­jft wel intact voorlopig.

Hieron­der nog de grafieken:

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:Euro-dol­lar:



...

Weekendupdate

16 mei 2016, 08:20 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)



Week­endup­date:

Een behoor­lijk volatiel ver­loop op de beurzen de afgelopen week, zo sluit Wall Street met een ste­vige min op de bor­den waar­door we daar nu voor de 3e week na elka­ar ver­liezen zien. Zo ver­loor de Dow Jones de afgelopen week 205 pun­ten ofwel 1,2%, de S&P 500 ver­loor over de gehele week 11 pun­ten (-0,5%) en de Nas­daq ver­loor 20 pun­ten (-0,4%). Mak­en we alles nog wat bre­den dan valt het ver­lies bij de Dow Jones Trans­port index op, deze index ver­loor maar lief­st 230 pun­ten ofwel 3% ter­wi­jl de Rus­sel 2000 (Small Caps) de week met een ver­lies van 12 pun­ten (-1,2%) afs­loot. Deze cijfers zijn slecht, en voor­spellen ook niet veel goeds voor het verdere ver­loop van de maand mei. Op Wall Street lijkt de term Sell in May” enige vorm te kri­j­gen ook al was er aan het begin van vorige week een spran­ket­je hoop dat dit niet zou gebeuren, afgelopen dins­dag wis­ten de indices zich plots fors te her­pakken maar dat was blijk­baar een valse noot. Wall Street breekt zelfs enkele ste­un­pun­ten nu, vooral de dal­ing vri­jdag tot onder het 50-daags gemid­delde zow­el bij de Dow Jones als bij de S&P 500 kan de druk omlaag op gaan voeren. Maar dat is voor de komende week, dat het er niet zo best uitzi­et nu moge duidelijk zijn.

Europa daar­ente­gen kon wat winst boeken, de AEX sluit 2,2 pun­ten hoger (+0,5%) ter­wi­jl de DAX 80 pun­ten winst wist te boeken (+0,8%). De indices in Europa waren dan ook al heel wat verder weg geza­kt ten opzichte van Wall Street waar de dal­ing in feite nog maar net is begonnen. De verwacht­ing is dan ook dat Europa het hier niet vol zal houden en dat de AEX snel weer die bodem­zone rond de 426 pun­ten zal aan­vallen als de mark­t­con­di­ties verder gaan verzwakken. In ieder geval houden we de markt goed in de gat­en want het zal nodig zijn. Voor mijn leden heb ik al een en ander opgezet voorde komende week, de posi­ties kunt u nog opne­men door lid te wor­den van onze advies­di­en­sten. Dan komt u meteen op onze verzendli­jst te staan en kunt u mee­doen richt­ing ons doel voor de komende dagen.

Waar het kan stap­pen we in posi­tie, de leden weten al meer. U kunt wel inschri­jven om mee te doen via de aan­bied­ing, die loopt vanaf €39 tot 1 JULI. Inschri­jven kan via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX weet het alle­maal nog niet zo goed, eerst terug tot de bodem in de buurt van de 426 pun­ten maar daar­na net zo snel weer omhoog om de week af te sluiten rond de 433,5 pun­ten. Het valt al enkele dagen op dat de AEX enorme uit­sla­gen laat zien, dat wil zeggen dat er onzek­er­heid zit in de markt. Ste­un voor de AEX nu die 426 pun­ten, weer­stand de 438 pun­ten. Onder die 426 vrees ik voor een snelle 420 of 417 pun­ten, breekt de index uit dan kan het 50- en 200-daags gemid­delde snel op de bor­den komen want bei­den komen uit op de 440 pun­ten. De komende week wordt weer een belan­grijke want de indices op Wall Street door­breken na het slot hier in Europa door hun ste­un­pun­ten, dat kan de AEX meteen weer onder druk zetten. Bij de DAX het­zelfde, op en neer maar de index toont nog geen duidelijke richt­ing. Ste­un nu de 9750 met daaron­der de 9500 pun­ten al mogelijk doel, lat­er zien we de 9330 pun­ten als ste­un. Weer­stand eerst de 10.05010.080 pun­ten, daar­boven de 10.15010.180 pun­ten al vol­gende hindernis.

Wall Street kende na een redelijke start een slechte avond toen de koersen snel af begonnen te brokke­len. Zo sluiten zow­el de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq onder hun eerste belan­grijke ste­un­pun­ten. De Dow Jones zakt zo onder zijn 50-daags gemid­delde en lijkt onder­weg naar het 200-daags gemid­delde waar we ste­un verwacht­en. Dat 200-MA ligt nu rond de 17.100 pun­ten, de Dow kan hier­door snel nog 400 pun­ten zakken. Onder die 17.100 pun­ten begint het er wel heel slecht uit te zien wat betre­ft de Dow Jones, dan kan de index zelfs de 16.500 weer gaan opzoeken maar dat is voor lat­er want we houden eerst de 17.100 maar in de gat­en. Weer­stand nu eerst de 17.750 met daar­boven de 17.900 pun­ten, dins­dag stond de index nog net boven die 17.900 pun­ten. Wel verzwakt alles snel nu, de Dow Jones zakt dan ook voor de 3e week na elka­ar en onder­breekt zo een sterke peri­ode met geweld. Er is bij de Dow Jones ook een schoud­er-kop-schoud­er patroon te zien met als doel die 17.00017.100 pun­ten dus ook via het tech­nis­che patroon zou de dal­ing zich kun­nen con­tin­ueren. Ongeveer het­zelfde zien we bij de S&P 500, ste­un in de buurt van de 2040 met daaron­der ruimte tot het 200-MA rond de 2010 – 2015 pun­ten. We zien ook dat het schoud­er-kop-schoud­er patroon met de nek­li­jn rond de 2040 pun­ten zich verder kan ont­plooien onder die 2040 pun­ten, dan zou het doel voor de S&P 500 uitkomen rond de 1990 punten.

Zoals u merkt verzwakt een en ander snel op Wall Street, niet alleen bij deze 2 indices maar duidelijk en al wat langer zien we de verzwakking bij de Nas­daq, de Dow Trans­port en de Rus­sel 2000 (Small Caps). De komende week wordt een belan­grijke, we zullen de markt goed mon­i­toren voor u via de site www​.usmar​kets​.nl …

We zoeken zoals alti­jd rustig naar kansen, zow­el in Europa (AEX en DAX) als op Wall Street (Dow en de S&P). De leden kri­j­gen op tijd bericht van onze plan­nen, inschri­jven kan via deze link …

Euro-dol­lar:
De euro zit nog alti­jd in een uptrend, een opgaand trenkanaal met nu ste­un rond de 1,125 dol­lar en aan de bovenkant weer­stand rond de 1,1651,17 dol­lar. Vri­jdag werd de ste­un weer opge­zocht met een low net boven de 1,125 dol­lar, nor­maal gezien zou de euro zich vanaf maandag weer moeten her­pakken om de weer­stand rond de 1,145 dol­lar op te zoeken, boven die 1,145 dol­lar zien we de 1,161,17 dol­lar als mogelijk doel ofwel de bovenkant van het oplopende trend­kanaal. Onder de 1,125 dol­lar kan de euro wel snel terug naar de 1,105 dol­lar maar dan zullen we wel een duidelijke hint moeten kri­j­gen over de rente in de VS, dat wil zeggen dat er rentestap­pen op komst zijn en meer dan wat men verwacht zelfs.

Voor­lop­ig zie ik de euro nog niet naar die 1,105 dol­lar gaan maar we zetten dat wel op de watch­list voor het geval dat die 1,125 dol­lar er wel aan moet geloven. De euro bli­jft moeil­ijk te voor­spellen met de onzek­er­he­den wat betre­ft de economis­che data die we dagelijks op de scher­men voor­bij zien komen en de onzek­er­heid wat betre­ft de FED (Amerikaanse Cen­trale Bank). Waar het kan zullen we wat doen met de euro via Guy Trad­ing … inschri­jven kan via deze link …

Brent olie:
De olie bli­jft nog aan de bovenkant hangen, dicht bij de 48,2548,5 dol­lar weer­stand, maar ook dicht bij de bovenkant van het oplopende trend­kanaal waar we de 51 dol­lar zien als mogelijk doel. De vorige top in de buurt van de 48,2548,5 dol­lar zorgt nu voor weer­stand bij de olie en die moet wel nog door­bro­ken wor­den voor we naar het vol­gende doel toe kun­nen. Weer­stand dus eerst de 48,2548,5 dol­lar, lat­er de 51 dol­lar wat betre­ft de Brent. Als de Brent faalt rond die eerste weer­stand ofwel de recente top­zone dan kan de olie onder druk komen te staan met mogelijk een snelle terug­val tot de 46,25 dol­lar waar de eerdere weer­stand uitk­wam. Lat­er zien we de 44,5 dol­lar als ste­un door dat daar nu de lijn onder de bodems wacht, om de uptrend intact te houden zal de olie boven de 44,5 dol­lar moeten blijven.

Toch vrees ik ervoor dat de olie weer naar negatief kan draaien lat­er deze maand, zodra duidelijk wordt dat nieuwe top­pen moeil­ijk haal­baar zijn dan denk ik dat de spec­u­la­nen gaan draaien naar short. En dan weten we het wel, de olie kan dan weer voor een lan­gere tijd gaan dalen en wordt de grote down­trend weer her­vat. Om totaal uit de zor­gen te komen met de olie moet er wel eerst in sla­gen om ruim boven de 54,3 dol­lar te breken, dat kunt u zien op de grafiek van de olie onder­aan deze update.

Via Guy Trad­ing han­de­len we op de olie, u kunt mee door lid te wor­den van deze ser­vice via deze link …

Advies­di­enst Sys­teem Trad­ing:
Veel hoeven we er niet over te zeggen, de cijfers spreken vanzelf en onze leden spreken voor ons via de beo­ordelin­gen ofwel revieuws voor deze advies­di­enst die u via deze link kunt inzien. Sinds de start in mei 2013 nu al een winst van €21.825 ofwel 1455%, we werken alti­jd met een max­i­male inleg per keer (posi­tie) van €1500.

Dit jaar staan we al op €7125 winst ofwel 475%. We begin­nen elke maand opnieuw vanaf 0 en met dus die €1500 inleg, ook deze maand zijn we zon­der posi­tie van start gegaan en hebben maandag een short aangekocht die gis­teren werd verkocht. De winst op een kleine posi­tie (400 stuks Boost­ers AEX) met een invester­ing van €880 kwam uit op €460. De eerste winst voor deze maand staat dus al op de teller, we zoeken nu naar nieuwe kansen die er aan zit­ten te komen. Zorg dat u zich inschri­jft en u staat meteen op onze verzendlijst.

Mee­doen nu via de nieuwe aan­bied­ing? Tot 1 JULI voor €39, ga naar de link hieron­der en schri­jf u van­daag nog in …Onder de link ziet u nog de tabellen met de resul­tat­en per maand en per jaar.

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.html

Sys­teem Trad­ing tabel per maand:

Sys­teem Trad­ing resul­taat per jaar. Dit jaar sterk bezig …

AEX:DAX:S&P 500:Dow Jones:Nas­daq:Brent olie:Euro-dol­lar:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.