Beursdagboek Trader Guy 13 juli 2016, 08:54

...

Dow en S&P 500 op All Time High, AEX sterk

13 juli 2016, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De ral­ly op de beurzen zet zich onver­min­derd door, nieuwe records op Wall Street zijn een feit met de S&P 500 en de Dow Jones welke de belan­grijk­ste indices op Wall Street zijn. De Nas­daq bli­jft nog wat achter maar breekt wel opnieuw door de 5000 pun­ten gis­teren en het lijkt erop dat ook de Nas­daq van plan is om zijn hoog­ste stand ooit aan te vallen. Daar moeten er wel nog iets meer dan 200 pun­ten bijkomen want die All Time High wacht rond de 5232 pun­ten. Nu er nieuwe records en meteen ook nieuwe 52-weeks highs wor­den gemaakt moeten we toch reken­ing houden met meer, in het verleden zien we het bewi­js dat er in meer dan 80% van de gevallen na die nieuwe top­pen dat de beurzen verder sti­j­gen. Hieron­der ziet u een grafiek waar u kunt zien dat na het behalen van een nieuwe 52-weeks high de S&P 500 gewoon door­pakt nadi­en, in de tabel ziet u ook het aan­tal keren dat deze index verder steeg na de aangegeven peri­ode in de tabel. Het ziet er dus alle­maal vrij betrouw­baar uit op Wall Street voor een tijd­je, meestal zien we na het behalen van nieuwe top­pen een lange reeks daarop vol­gen en dan met kleine stap­jes omhoog.

Wat me ook opvalt sinds een paar dagen is dat de Dow Jones Trans­port volop mee­doet met de sti­jging, al 3 keer gedurende de afgelopen 5 dagen out­per­for­mde deze index de rest met een forse plus, de Dow Trans­port breekt nu ook door een belan­grijke weer­stand en lijkt onder­weg naar de 8100 pun­ten waar de vol­gende zware hin­der­nis wacht. De slot­stand gis­teren kwam uit op 7880 pun­ten, nog een paar sterke dagen erbij en we zijn ook daar vertrokken zoals het er nu naaruit ziet. Alge­meen bek­end is dat de Dow Trans­port mee moet met de ral­ly om die over de gehele lijn door te lat­en zetten. Het lijkt erop dat we de Trans­port mee hebben nu, een belan­grijke constatering.

Nu nog kort Europa, de AEX en de DAX doen goed mee met de ral­ly en de sti­jging is wat sterk­er dan op Wall Street de afgelopen dagen, logisch want we lopen achter door het gedoe ron­dom de Brex­it eind juni waar we toch een behoor­lijke tik van kre­gen op onze beurzen. Wall Street kon die dal­ing beperk­ten en daar­na door­gaan met het zoeken naar nieuwe top­pen die er nu dus staan. Door dat Europa achterop is ger­aakt kun­nen de indices het hier nog een tijd­je beter doen want we komen nu pas weer in het gebied terecht waar we ston­den net voor de Brex­it. Voor de AEX let­ten we nu eerst op de 448 – 450 en bij de DAX op de 10.050 en 10.150 pun­ten, die niveau’s lijken me haal­baar de komende dagen, daar­na kun­nen we aan­hak­en met Wall Street en op zoek gaan naar nieuwe top­pen voor 2016 op de AEX en de DAX.

Kor­tom samengevat, de beurzen doen het goed op dit moment, dat kun­nen we niet ontken­nen. Wel loopt Wall Street voor op de rest, het trekt Europa en sinds maandag ook de Nikkei (Japan) met zich mee omhoog maar de laat­ste mark­ten moeten van veel verder terugkomen. Een inhaal­slag lijkt er bezig nu en die kan nog een tijd­je aan­houden vol­gens mij omdat de grafiek S&P 500 scores 52-weeks Highs” duidelijk laat zien dat het daar­na nog een tijd door kan gaan.

Via onze sig­naal­dien­sten op de indices of op aan­de­len sturen we u in detail tips, de komende week voorzie ik mooie kansen op de indices. Zorg dat u zich snel inschri­jft zodat u snel op de lijst komt te staan, mogelijk doen we maandag al iets op de AEX en de DAX, of op de Dow Jones …

U kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX breekt door de 444 – 445 pun­ten waar de vol­gende weer­stand lag, nu komt de 448 – 450 pun­ten weer in beeld. Alles gaat snel nu de stem­ming goed is op de beurzen, het lijkt erop dat het eerste doel haal­baar moet zijn maar uit­er­aard houden we ook reken­ing met het tegen­overgestelde. Ste­un nu eerst de 444 met daaron­der de 438 – 440 pun­ten, lat­er de 435 en de 428 – 430 zone. Bij de DAX lonkt de 10.000 pun­ten nu of beter de weer­stand rond de 10.050 pun­ten, lat­er komen de 10.150 en de 10.250 pun­ten weer in beeld. Ste­un nu eerst de 9750 met lat­er de 9600 en de 9500 pun­ten, de 9330 pun­ten bli­jft een betrouw­bare ste­un voor­lop­ig. Door de volatiliteit op de mark­ten bli­jven alle genoemde niveaus snel haal­baar al loopt de volatiliteitsme­ter nu snel terug naar zeer lage waar­den. Ten opzichte van Wall Street lopen we hier in Europa nog alti­jd behoor­lijk achter, een inhaal­slag lijkt nu bezig.

Wall Street toont weer een sterk begin van de week, de S&P 500 brak maandag al de hoog­ste koers ooit en zet daar dins­dag een nieuw record neer met een slot op 2152 pun­ten ter­wi­jl de hoog­ste stand 2155 pun­ten was intra­day. De eerste weer­stand wordt nu de 2170 – 2175 met daar­boven de 2200 pun­ten. Ste­un nu de oude top rond de 2135 pun­ten, daaron­der de 2115 en de 2100 met lat­er de 2075 pun­ten. Nog meer nieuwe highs liggen er dus te wacht­en bij de S&P 500. De Dow Jones door­brak ook de oude top en sluit op de hoog­ste stand ooit, de hoog­ste koers was 18.372 ter­wi­jl de top ofwel vorige All Time High op 18.351 pun­ten lag. De eerste weer­stand zien we nu rond de 18.500 met daar­boven de 18.750 pun­ten. Ste­un nu eerst de 18.250 met lat­er de 18.100 en de 17.900 punten. 

Sig­naal dien­sten:
Vorige week hebben we via Sys­teem Trad­ing 12 pun­ten winst bin­nen kun­nen halen, met een kleine posi­tie goed voor €512 winst en dat voor de maand JULI ofwel in 4 dagen tijd. Er wacht­en weer nieuwe kansen op de indices waar u aan mee kunt doen door lid te wor­den, we verwacht­en weer een beweg­ing op de indices die redelijk groot kan wor­den … Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €7223 winst voor dit jaar. We doen dat men MAX1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, want er komen nieuwe kansten aan op korte ter­mi­jn ofwel deze week nog.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De cijfers bracht­en de euro vri­jdag wat in beweg­ing, niet al te fors maar toch even tot de 1,10 dol­lar na de sterke cijfers over de werkgele­gen­heid, ofwel de dol­lar wordt weer sterk­er daar­door ten opzichte van de andere val­u­ta. Lat­er in de namid­dag her­pakt de euro zich om rond de steun/​weerstand 1,105 dol­lar te sluiten, die 1,105 dol­lar zie je mogelijk niet zo snel op de grafiek maar het is en bli­jft voor mij een zeer duidelijk rust­punt aan bei­de kan­ten ofwel als ste­un of als weer­stand. Die 1,105 dol­lar hou ik dus alti­jd goed in de gat­en en dat zal nog wel een tijd zo bli­jven, behalve als de euro onder de 1,09 dol­lar zakt, of boven de 1,16 dol­lar uit­breekt kri­j­gen we een andere sit­u­atie die wat langer kan duren.

Toch ga ik zelf voor het gevaar dat de 1,09 dol­lar zal sneu­ve­len als ste­un lat­er deze maand, het is gewoon een rentev­er­haal, de rente in de VS loopt wat op, die in Europa bli­jft dalen waar­door het logis­che gevolg is dat de euro verzwakt en de dol­lar sterk­er wordt. We bli­jven de euro en dus ook de dol­lar volgen …

Brent olie:
De olie kende een sterke rebound gis­teren waar­door de 47,5 dol­lar werd aangetikt, kijken we op de grafiek dan zie we de eerste weer­stand door de lijn over de recente top­pen uitkomen rond de 49 dol­lar waar­door de olie nog iets verder omhoog kan. De olie verzwakt over het alge­meen wel nu aangezien het oplopende trend­kanaal dat loopt sinds feb­ru­ari werd ver­lat­en naar bene­den toe. Ste­un zien we rond de 46 dol­lar waar de olie de afgelopen weken ste­un kon vin­den maar nog niet dooza­kt richt­ing de 4242,5 dol­lar waar we de vol­gende ste­un zien uitkomen. Hou reken­ing met weer­stand rond de lijn over de top­pen en ste­un rond die 4646,5 dol­lar nu, een uit­braak boven de 49 dol­lar of een uit­braak onder die 46 dol­lar kan zor­gen voor een ver­volg in die richt­ing. Boven de 49 dol­lar komt de 51 en 53 dol­lar weer in beeld, denk eraan dat het snel kan gaan wan­neer er een uit­braak komt. Voor­lop­ig is het even afwacht­en om op de olie te handelen …

We zien kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:


Brent olie:


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.