Beursdagboek Trader Guy 15 juli 2016, 08:48

...

Iets lagere start, daarna kan de AEX richting 452-455

15 juli 2016, 08:48 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Eerst even over de aanslag van gis­teren in Nice, een geliefde plaats waar ik toch vaak kom als ik in het Zuiden ver­toef. In mei ben ik er nog 2 keer geweest, naar een con­cert van Cold­play en bij het weg­bren­gen van iemand naar het vliegveld waar we voor­di­en nog even de stad zijn inge­gaan. Dan weet ik ook exact waar die vracht­wa­gen op die onschuldige mensen inreed, en dat op de Nationale feestdag van Frankrijk. Vre­selijk, wal­gelijk en laf zoi­ets, de vri­jheid waar we alti­jd voor vecht­en aan­tas­ten op deze manier en vooral richt­ing onschuldige mensen. Maar we doen er niks aan, het schi­jnt er tegen­wo­ordig bij te horen en uit het niets kan er zo’n gek toes­laan. We mogen ons niet lat­en doen door dit soort laffe daders en onze regerin­gen moeten echt alles in het werk zetten om ze zo snel mogelijk een stap voor te zijn. Dat moest ik toch even kwi­jt voor dat ik aan de update begin … Ik weet het, beurs en poli­tiek, niet te vaak met elka­ar ver­men­gen maar op deze manier laat ik toch graag weten dat mijn gedachte nu vooral bij de slachtof­fers en nabestaan­den ligt.

De vraag bij velen is nu, wat gebeurd er alle­maal op de beurzen momenteel? Wall Street breekt uit en zet gemakke­lijk nieuwe hogere top­pen en bij de S&P 500 samen met de Dow Jones zelfs nieuwe All Time Highs al enkele dagen na elka­ar, de Dow Trans­port doet na de uit­braak boven de zware weer­stand deze keer ook volop mee zodat de weg omhoog hele­maal open ligt na dat er een jaar lang zware weer­stand lag rond die top­pen. Ook Europa doet volop mee en we staan dicht tegen de weer­stand van eind juni waar zow­el de DAX als de AEX net voor de Brex­it een top hebben neergezet. De AEX wil richt­ing de 452 en lat­er tot de 455 pun­ten, als de index daar boven weet te breken kun­nen we richt­ing de 470 – 472 pun­ten in een snel tem­po. Zow­el de DAX als de AEX hebben nog wat in te halen, de markt gooit de prob­le­men van zich af nu beleg­gers weten dat het door de Brex­it economisch wel even wat min­der kan gaan maar daar­na zal het wel ver­beteren. Ook de cijfers die bin­nen drup­pe­len zijn pri­ma en beter dan verwacht, een goed teken voor het cijfer­seizoen dat volop op gang aan het komen is. Dan hebben we sterke cijfers, een uit­braak en nog steeds door de lage rente geen alter­natief meer anders dan de beurs. Neem daar­bij dat ook de rust wat terug aan het keren is op de val­u­ta­markt en we mak­en een zaag­tand­be­weg­ing naar omhoog op de beurzen met mogelijk weer nieuwe toppen.

Van­daag maar eens het ver­loop bek­ijken, komen er weer kop­ers de markt op na een mogelijk iets lagere start? Gis­teren wel in ieder geval, een ral­ly voor dat de Engelse Cen­trale Bank over de rente besliste, toen dat tegen­viel door dat er niets werd gedaan eerst een snelle terug­val gevol­gd door opnieuw een oplev­ing waar­door de beurzen niet ver onder de dag­top wis­ten te sluiten. Wall Street zet ook door, gis­teren een nieuwe hoog­ste stand ooit bij de S&P 500 op 2169 pun­ten met een slot­stand op 2163,75 pun­ten, de Dow Jones zette een dag­top neer op 18.537 pun­ten en sluit af op 18.506 pun­ten wat een nieuwe hoog­ste slot­stand ooit is. Nu maar eens zien hoe dicht Wall Street sluit bij de hoog­ste week­stand ooit, dat zien we vanavond.

Via onze sig­naal­dien­sten op de indices of op aan­de­len sturen we u in detail tips, de komende week voorzie ik mooie kansen op de indices. Zorg dat u zich snel inschri­jft zodat u snel op de lijst komt te staan, mogelijk doen we maandag al iets op de AEX en de DAX, of op de Dow Jones …

U kunt lid wor­den door u in te schri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Tech­nisch Blok:
De AEX breekt door de 444 – 445 pun­ten waar de weer­stand lag, nu komt de 448 – 450 pun­ten in beeld. Alles gaat snel nu de stem­ming goed is op de beurzen, het lijkt erop dat het eerste doel haal­baar moet zijn maar uit­er­aard moeten we ook nog reken­ing met het tegen­overgestelde. Ste­un nu eerst de 444 met daaron­der de 438 – 440 pun­ten (koop­mo­ment), lat­er de 435 en de 428 – 430 zone. Bij de DAX lonkt de weer­stand rond de 10.050 pun­ten nu met lat­er de 10.150 en de 10.250 pun­ten als doel. Ste­un nu eerst de 9900 met lat­er de 9750 en de 9600 pun­ten, de 9330 pun­ten bli­jft een betrouw­bare ste­un aan de onderkantvoor­lop­ig. Door de volatiliteit op de mark­ten bli­jven alle genoemde niveaus snel haal­baar al loopt de volatiliteitsme­ter nu snel terug naar zeer lage waar­den. Ten opzichte van Wall Street lopen we hier in Europa nog alti­jd behoor­lijk achter, een inhaal­slag lijkt nu bezig.

Wall Street toont weer een sterke week, de S&P 500 brak maandag al de hoog­ste koers ooit en zet daar dins­dag een nieuw record neer met een slot op 2163,75 pun­ten ter­wi­jl de hoog­ste stand 2169 pun­ten was intra­day. De eerste weer­stand wordt nu de 2170 – 2175 met daar­boven de 2200 pun­ten. Ste­un nu de oude top rond de 2135 pun­ten, daaron­der de 2115 en de 2100 met lat­er de 2075 pun­ten. Nog meer nieuwe highs liggen er dus te wacht­en bij de S&P 500. De Dow Jones door­brak ook de oude top en sluit op de hoog­ste stand ooit (18.506), de hoog­ste koers was 18.537 ter­wi­jl de top ofwel vorige All Time High op 18.351 pun­ten lag. De eerste weer­stand zien we nu rond de 18.537 met daar­boven de 18.750 pun­ten. Ste­un nu eerst de 18.350 met daaron­der de 18.250, lat­er de 18.100 en de 17.900 pun­ten als steun. 

Sig­naal dien­sten:
Gis­teren zijn we uit­gestapt met een mooie winst bij alle advies­di­en­sten, voor de maand juli de 2e actie met winst en een mooi ren­de­ment deze maand van tussen de €700 en de €1500. Er wacht­en weer nieuwe kansen op de indices waar u aan mee kunt doen door lid te wor­den, we verwacht­en weer een beweg­ing op de indices die redelijk groot kan wor­den … Bij Sys­teem Trad­ing staan we nu op €7412 winst voor dit jaar. We doen dat men MAX1500 inleg, gaan voorzichtig te werk en proberen lange tra­jecten mee te pakken. Lid wor­den kan nu via de aan­bied­ing tot 1 SEP­TEM­BER vanaf €39 … Schri­jf u in via de link hieron­der zodat u de vol­gende instap niet hoeft te mis­sen, want er komen nieuwe kansten aan op korte ter­mi­jn ofwel deze week nog.

Inschri­jven? https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​m​a​r​k​t​p​l​a​a​t​s​.html

Euro-dol­lar:
De euro her­pakt zich rustig nu, na enkele dagen rond de 1,105 dol­lar te hangen zien we de euro nu boven de 1,11 dol­lar uitkomen. Ste­un bli­jft die 1,105 dol­lar met daaron­der de 1,095 en de 1,09 dol­lar waar we eind vorige maand net na de Brex­it op terecht kwa­men. Weer­stand nu de 1,115 met daar­boven de 1,125 dol­lar. Voor­lop­ig een trad­in­grange tussen de 1,105 en de 1,125 dol­lar met een ver­snelling onder of boven deze levels.

Brent olie:
De olie bli­jft dan toch zwak, na de cijfers uit de VS over de voor­raden moest de olie weer behoor­lijk inlev­eren na de ste­vige oplev­ing van dins­dag waar­door de ste­un rond de 46 dol­lar weer onder druk komt te staan. Weer­stand nu tussen de 48 en 49 dol­lar waar de top van dins­dag wacht samen met net daar­boven de lijn over de top­pen. Onder die 46 dol­lar kan het er slecht uitzien voor de olie en dat maakt me momenteel wat voorzichtiger wat betre­ft de mark­ten, dan richt­en we ons wat betre­ft de Brent op de 4242,5 dol­lar met lat­er zelfs de 40 dol­lar als mogelijk doel.

We zien kansen op de olie de komende peri­ode, dat doen we via Guy Trad­ing han­de­len op de olie. Wie mee wil doen kan zich daar­voor inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​g​u​y​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

AEX:


DAX:


S&P 500:


Dow Jones:



Brent olie:




Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.