Beursdagboek Trader Guy 23 november 2016, 08:51

...

Recordreeks Wall Street houd aan, AEX tikt weerstand aan

23 november 2016, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De recor­drace bli­jft aan­houden op Wall Street, gis­teren nieuwe All Time Highs bij zow­el de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq. De flow bli­jft erin, de Trump ral­ly zet onver­min­derd door met enkele nieuwe mijl­palen die wer­den door­bro­ken. De Dow Jones door de 19.000 pun­ten en de S&P 500 door de 2200 pun­ten, de Nas­daq lijkt onder­weg naar de 5500 pun­ten. Wall Street ziet de plan­nen van Trump om de Amerikaanse economie door vooral eigen markt voor­rang te geven wel zit­ten, zo ziet men de win­sten op lange ter­mi­jn bij de bedri­jven flo­r­eren. Het is alle­maal nog verwacht­ing, het moet uit­er­aard ook nog de waarheid wor­den maar dat zijn zor­gen voor lat­en. Voor­lop­ig is de BULL de baas, een totaal andere wend­ing dan wat men had verwacht voor dat de uit­slag bek­end werd gemaakt. Toen had men het erover dat als Trump zou win­nen de beurzen behoor­lijk onder druk zouden komen te staan. Zo zien we maar weer dat je eigen­lijk niks kunt voor­spellen, de markt toont de waarheid aan en die moeten we hoe dan ook vol­gen en er vooral niet tegen vecht­en want dan ver­lies je alti­jd. Veel zoge­naamde beren (BEARS) beleven moeil­ijke tij­den en kri­j­gen er dan ook nog een short squeeze bovenop. Dat wil zeggen dat short­ers ver­plicht wor­den om hun posi­ties af te dekken (terugkopen) het­geen de sti­jging nog heftiger maakt.

Europa bli­jft achter nog alti­jd al probeert de AEX nu wel door de 458 – 460 pun­ten zone te ger­ak­en, het moet nog gebeuren maar de inten­tie daar­voor wordt wel wat grot­er. Het gaat nog niet van harte momenteel, men kijkt hier wel met de nodi­ge afgun­st naar het extreem bull­ishe ver­loop op Wall Street. We kun­nen het deze keer niet bijbe­nen, we zit­ten in een soort vac­cu­um hier en wor­den bin­nen de trad­in­grange gehouden. Een we door die weer­standen ger­ak­en kan het er wel wat beter uit komen te zien maar het duurt wel lang alle­maal. Door dat de VS zich vol­gens Trump zal afs­luiten voor de han­del met andere lan­den ziet Europa natu­urlijk dat er een behoor­lijke economis­che achter­stand kan komen als de han­del met de VS min­der wordt. Ook dat is voor lat­er, het zijn nog alti­jd vooruitzicht­en, in de prak­tijk zien we de gevol­gen pas echt over een jaar. Zelf ben ik ook zeer benieuwd hoe dit alles zal uit­pakken op de lan­gere ter­mi­jn, het bli­jven span­nende tij­den en we kun­nen onmo­gelijk zeggen dat de finan­ciële mark­ten saai zijn momenteen. De volatiliteit bli­jft aan­houden en we zien dat alles ten opzichte van elka­ar behoor­lijk in beweg­ing bli­jft. Er valt genoeg te ver­di­enen als je maar weet waarmee je bezig bent en vooral als je de markt bli­jft vol­gen met een strak mon­ey man­age­ment. Als coach voor mijn leden probeer ik alles in goeie banen te lei­den het­geen me tot nu toe pri­ma lukt.

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Nieuwe records bij alle 3 de belan­grijke indices op Wall Street, de Dow Jones, de S&P 500 en de Nas­daq. Veel diver­gen­ties zijn nu weggew­erkt op Wall Street. Dat is vrij Bull­ish op Wall Steet en we zien nu dat ook enkele nieuwe mijl­palen eraan moesten geloven, dat is de 19.000 bij de Dow Jones en de 2200 bij de S&P 500. De Nas­daq is dan onder­weg naar de 5500 pun­ten. Europa doet nu ook duidelijk een poging richt­ing de jaar­top­pen, daar moeten we wel nog boven de 466 (AEX) en de 10.828 (DAX) zien te geraken. 

Europa:
De AEX kon deze keer ook goed mee omhoog maar de 458 – 460 pun­ten zorgt nu voor weer­stand, pas boven die 460 pun­ten komt de jaar­top in zicht en die wacht rond de 466 pun­ten. Tussendoor nog wat weer­stand rond de 462 – 463 pun­ten. Ste­un bij de AEX nu de 453 met daaron­der de bek­ende 448 pun­ten, lat­er de 444 – 445 pun­ten als ste­un. De AEX wordt wel wat sterk­er nu met hogere bodems vergeleken met de vorige dalin­gen. Wel moet de AEX eens aan zien te sluiten met Wall Street waar de ral­ly steeds verder doorzet.

De DAX bli­jft ook al een tijd­je achter op Wall Street, weer­stand bli­jft de 10.825 pun­ten. Bij een uit­braak kan de DAX makke­lijk naar de 11.00011.050 pun­ten doorstoten. Ste­un nu de 10.650 met lat­er de 10.600 en de 10.500 pun­ten.

Wall Street:
Nieuwe top­pen zoals ik al aan­gaf, en dat bij alle 3 de belan­grijke indices. Nieuwe mijl­palen wer­den door­bro­ken gis­teren, de Dow Jones door de 19.000 en de S&P 500 door de 2200 pun­ten. Bij de Dow Jones zien we nu de vol­gende weer­stand rond de 19.100 pun­ten, lat­er de 19.250 pun­ten en het doel dat ik al aan­gaf rond de 19.750 pun­ten. Ste­un nu de 18.900 met lat­er de 18.660 pun­ten wat dan weer de oude All Time High was. De Dow Jones bli­jft heel sterk (bull­ish) uit­er­aard, er zit mogelijk meer in de komende weken want hier en daar hoor je al dat de 20.000 pun­ten dit jaar nog haal­baar is. Bij de S&P 500 let­ten we nu op de 2220 pun­ten, lat­er zou de index nog tot de 2240 – 2250 pun­ten kun­nen doorstoten. Ste­un nu eerst de 2185 – 2190 pun­ten, lat­er de 2170 en de 2140 pun­ten als ste­un. Gezien de ontwik­kelin­gen op Wall Street verwacht ik wel nog hogere koersen richt­ing het Thanks­giv­ing week­end wat tra­di­tion­eel een sterke beur­sweek is op Wall Street. Ook de Nas­daq breekt het record met dus een nieuw hoog­ste slot ooit.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nu wat hangen rond de 1,06 dol­lar, als er opnieuw een dal­ing op gang komt dan wordt het doel 1,054 dol­lar ofwel de boden van maart 2015. Die 1,054 dol­lar bli­jft belan­grijk de komende tijd, onder deze ste­un komt pariteit zelfs in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet nog alti­jd niet best uit voor onze munt, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS en het zal blijk­baar niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en het huidi­ge ver­loop bij de rente in de VS mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent olie:
De olie bli­jft sterk momenteel, we zien dat de Brent de 49 dol­lar bereikt met een top op 49,5 dol­lar dins­dag. Weer­stand nu de 50 – 51 dol­lar met daar­boven de top­zone 5353,5 dol­lar, het ziet er naaruit dat de olie daar weer naar­toe wil na de ral­ly van de afgelopen week waar we van onder de 44 dol­lar komen. Ste­un nu de 47,5 dol­lar met daaron­der de 46 en de 44 dol­lar. Van­mid­dag kri­j­gen we uit­er­aard de voor­raden uit de VS nog, iets wat de olie in beweg­ing kan brengen.

AEX:

DAX:


S&P 500:


Dow Jones:

Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.