Beursdagboek Trader Guy 25 november 2016, 08:25

...

AEX richting weerstand 458-460, Wall Street blijft op recordrace

25 november 2016, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een kalme sessie in Europa gis­teren zon­der Wall Street, de AEX wist wat winst te boeken maar sluit nog onder de belan­grijke 458 pun­ten. De DAX heeft moeite om echt boven de 10.700 pun­ten te bli­jven en zo door te zetten richt­ing de jaar­top op 10.825 pun­ten. Het kan alle­maal snel op gang komen maar dan moet er wel een sterke sessie komen het­geen we al een tijd­je mis­sen hier in Europa. Alles bli­jft hangen aan de bovenkant zon­der de inten­tie om duidelijk door te breken, zow­el de AEX als de DAX kun­nen Wall Street dus niet bijhouden. Toch heb ik moeite om Wall Street goed te begri­jpen, zek­er de ral­ly van de afgelopen 2 weken die zo uit de lucht komt vallen werd door vri­jwel nie­mand verwacht en dan zek­er niet met deze power.

Aan de andere kant weten ikzelf en dus ook mijn leden (coach­ing) dat er nie­mand anders dan de markt zelf gelijk heeft, we kun­nen wel denken dat het niet klopt maar de cijfers die er staan zijn de realiteit. Of dit alles verder door zal zetten is de vraag maar ook dit kun­nen we onmo­gelijk voor­spellen, nieuwe records hebben de gewoonte om een tijd­je aan te houden. Kleine stap­jes erbij en dan voor een lan­gere peri­ode is herken­baar bij de Dow Jones, dus we kun­nen hier niet zomaar short gaan omdat het hoog staat. Het vorige record op 18.660 pun­ten ligt nu al zo’n 420 pun­ten lager en tussendoor is er nog niet 1 dag voor­bij gekomen met een plus van 1% op de Dow Jones. Alles gaat gecon­troleerd met een medi­um aan vol­ume. Van­daag richt­ing het week­end zal men in ieder geval weer proberen om wat hoger af te sluiten, Wall Street sluit vanavond om 19:00 al de deuren waar­door ook het vol­ume laag zal zijn. 

Verder zien we dat de rente weer wat zakt in Europa en dat de euro wat kan her­stellen, de euro bli­jft zwak en op koers richt­ing de 1 op 1 ver­houd­ing (pariteit) maar dat zal natu­urlijk niet in 1 beweg­ing gebeuren. De eerste 2 weken van decem­ber zullen belan­grijk wor­den daar­voor want naast het ref­er­en­dum in Ital­ië zijn er nog de ver­gaderin­gen over de rente door de ECB en de FED. Dat kan de euro doen bewe­gen, welke kant op zullen we dan snel genoeg zien. Uit­er­aard zoeken we naar mogelijkhe­den om waar het kan iets te doen voor de leden, een mail en SMS zal dan wor­den verzonden.

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link …
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Wall Street was dicht gis­teren maar de nieuwe records bij 2 van de 3 belan­grijke indices op Wall Street bli­jven dus staan, de Dow Jones en de S&P 500 Dat bli­jft alle­maal Bull­ish op Wall Steet en we zien dat er enkele nieuwe mijl­palen wer­den door­bro­ken, dat is de 19.000 bij de Dow Jones, de 9000 pun­ten bij de Dow Trans­port en de 2200 bij de S&P 500. Europa doet nog steeds een poging richt­ing de jaar­top­pen maar daar moeten we wel nog boven de 466 (AEX) en de 10.828 (DAX) zien te geraken. 

Europa:
De AEX kon gis­teren een kleine winst boeken, en bli­jft onder­weg richt­ing de 458 – 460 pun­ten waar we nu weer­stand kun­nen verwacht­en, pas boven die 460 pun­ten komt de jaar­top in zicht en die wacht rond de 466 pun­ten. Tussendoor nog wat weer­stand rond de 462 – 463 pun­ten. Ste­un bij de AEX nu de 453 – 455 met daaron­der de bek­ende 448 pun­ten, lat­er de 444 – 445 pun­ten als ste­un. De AEX wordt wel wat sterk­er nu met hogere bodems vergeleken met de vorige dalin­gen. Wel moet de AEX eerst nog zien aan te sluiten met Wall Street waar de ral­ly steeds verder doorzet.

De DAX bli­jft ook al een tijd­je achter op Wall Street, weer­stand bli­jft de 10.825 pun­ten. Bij een uit­braak kan de DAX makke­lijk naar de 11.00011.050 pun­ten doorstoten. Ste­un nu de 10.650 met lat­er de 10.600 en de 10.500 pun­ten.

Wall Street:
Nieuwe top­pen zoals ik al aan­gaf bij de Dow Jones en de S&P 500, nieuwe mijl­palen wer­den door­bro­ken deze week, de Dow Jones door de 19.000 pun­ten, de Dow Trans­port die boven de 9000 pun­ten sluit en de S&P 500 die tot boven de 2200 pun­ten ger­aakt. Bij de Dow Jones zien we nu de vol­gende weer­stand rond de 19.100 pun­ten, lat­er de 19.250 pun­ten en het doel dat ik al aan­gaf rond de 19.750 pun­ten. Ste­un nu de 18.900 met lat­er de 18.660 pun­ten wat dan weer de oude All Time High was. De Dow Jones bli­jft heel sterk (bull­ish) uit­er­aard, er zit mogelijk meer in de komende weken want hier en daar hoor je al dat de 20.000 pun­ten dit jaar nog haal­baar is. Bij de S&P 500 let­ten we nu op de 2220 pun­ten, lat­er zou de index nog tot de 2240 – 2250 pun­ten kun­nen doorstoten. Ste­un nu eerst de 2185 – 2190 pun­ten, lat­er de 2170 en de 2140 pun­ten als ste­un. Gezien de ontwik­kelin­gen op Wall Street verwacht ik wel nog hogere koersen de komende tijd.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft nu wat hangen tussen de 1,055 en de 1,06 dol­lar, als, de 1,054 dol­lar ofwel de bodem van decem­ber 2015 kan nu ste­un wor­den voor de euro. Lat­er zien we de bodem van maart 2015 als mogelijk doel, die ligt nu rond de 1,045 dol­lar. De 1,054 dol­lar bli­jft in eerste instantie belan­grijk de komende dagen en onder de ste­un 1,045 dol­lar komt pariteit zelfs in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet nog alti­jd niet best uit voor onze munt, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS en het zal blijk­baar niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en het huidi­ge ver­loop bij de rente in de VS mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent olie:
De olie bli­jft sterk liggen momenteel, we zien dat de Brent de 49 dol­lar bereikt met een top op 49,5 dol­lar dins­dag. Weer­stand nu de 50 – 51 dol­lar met daar­boven de top­zone 5353,5 dol­lar, het ziet er naaruit dat de olie daar weer naar­toe wil na de ral­ly van de afgelopen week waar we van onder de 44 dol­lar komen. Ste­un nu de 47,5 dol­lar met daaron­der de 46 en de 44 dol­lar. Eind deze maand ver­gaderen de OPEC lan­den weer over de pro­duc­tie, velen kijken daar naaruit nu.

AEX:

DAX:


S&P 500:


Dow Jones:

Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.