Beursdagboek Trader Guy 19 november 2016, 19:21

...

Wall Street sterk, AEX ligt achter maar kan inhalen

19 november 2016, 19:21 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De markt bli­jft zich bull­ish ontwikke­len met tussendoor wat kleine win­st­ne­min­gen zoals vri­jdag, wel bli­jven som­mige indices zich enorm sterk ontwikke­len en dan in het bij­zon­der de Dow Jones Trans­port. Uit de zeer oude Dow The­o­ry moeten we beken­nen dat als de Dow Trans­port het op de heupen kri­jgt de rest zal vol­gen. Nu de Trans­port bij­na 1000 pun­ten winst boekt in amper 2 weken tijd moeten we ons denk ik echt gaan richt­en op het tot voor 2 weken gele­den onmo­gelijke te realis­eren. Nieuwe hogere top­pen voor de indices op Wall Street, en mogelijk hoger en sneller dan dat we in onze stout­ste verwachtin­gen voor ogen had­den. Het zou me niet ver­bazen mocht de Dow Jones dit jaar nog de 20.000 pun­ten aan­tikken maar dat zien we wel de komende weken. De S&P 500 en de Nas­daq die wat achter bleven zien we nu met een inhaal­be­weg­ing bezig, nieuwe All Time Highs bij deze indices komen eraan zo te zien.

Europa weet het nog niet zo te zien, we bli­jven duidelijk achter en dat zelfs met een goed­kop­eren euro. De vorige keer, in maart 2015, toen de euro op 1,054 dol­lar stond wis­ten de AEX (510) en de DAX (12.400) er veel meer uit te halen. De vraag is nu waarom bli­jven we achter? Toch denk ik dat er een inhaal­be­weg­ing op gang moet komen hier in Europa. Die kan dan ook snel op gang komen, we hebben nog een keer zo’n plus­dag­je van 1,5 – 2% nodig om alles op gang te bren­gen. Dan zou de AEX naar de 458 – 460 pun­ten moeten kun­nen, de DAX moet dan zijn jaar­top onder druk zetten.

De afgelopen week plussen op Wall Street al lopen die wel uit elka­ar, de Dow Jones wist zich met 20 pun­ten te ver­beteren (0,1%) ter­wi­jl de S&P 500 het beter deed 17,5 pun­ten (0,8%) waar­door een groot deel van de diver­gen­tie werd ingelopen. De Nas­daq deed het met een plus van 85 pun­ten nog beter (1,6%), de index komt dus ook op stoom en tikt de hoog­ste koers ooit weer aan vri­jdag. De fron­trun­ner, de Dow Jones Trans­port index, wist maar lief­st 278 pun­ten winst te boeken vorige week het­geen goed is voor 3,25%. Nog zo een week en deze index tikt ook al zijn hoog­ste koers ooit aan. Uit dit overzicht blijkt maar weer hoe sterk Wall Street en nu bijligt. 

Europa bli­jft in totaal nog wat achter zoals ik al aan­gaf maar we boeken we vooruit­gang. De AEX weet er 5,3 pun­ten bij te sprokke­len wat goed is voor 1,2%. De DAX ver­loor min­i­maal, een kleine 3 pun­ten (-0,03%) lager dan vorige week vri­jdag. Vol­gende week moeten zow­el de AEX als de DAX maar een goed mee omhoog, het wordt tijd om door te stoten. Tech­nisch zou het moeten kun­nen maar dan moet die ene sessie met 1,5 tot 2% plus er komen om dat met een goeie (sterke) aan­loopt te doen.

We gaan het zien en zullen onze han­del erop afstellen de komende dagen, zorg er dus voor dat ook u mee kunt doen met onze acties op de indices. De rest van 2016 bli­jft inter­es­sant en kan­srijk om wat mooie acties uit te zetten.

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft sterk, de Dow Jones doet het nu wat kalmer aan met een con­sol­i­datie rond de top­pen maar de S&P en de Nas­daq werken hun diver­gen­ties weg. Meer record­standen liggen bin­nen bereik, de Nas­daq nog een kleine 10 pun­ten te gaan ter­wi­jl de S&P 500 nog een pun­t­je of 12 hoger moet zien te ger­ak­en om een nieuwe All Time High neer te zetten. Europa bli­jft des­on­danks de goed­kop­eren euro achter, Toch bli­jven de jaar­top­pen nog steeds bin­nen bereik. Voor­lop­ig bli­jft de markt bullish.

Europa:
De AEX bli­jft nog steeds achter op de rest en zoekt nog naar een uit­braak richt­ing de 458 – 460 pun­ten die nog niet echt op gang komt. In tegen­stelling tot Wall Street wat zwak­jes, zelfs met de euro die goed­kop­er aan het wor­den is weten we daar niet van te prof­iteren. De AEX hangt nog mid­den in de zone 445 – 460 pun­ten, het wordt tijd dat de AEX ook op gang komt met een inhaal­be­weg­ing. Het eerste richt­punt omhoog ken­nen we maar pas boven de 460 pun­ten kun­nen we van een uit­braak spreken met dan de 464 en de 466 pun­ten als doel. Ste­un nog alti­jd de 448 pun­ten met lat­er de 444 en de 440 punten.

De DAX bli­jft ook wat achter de afgelopen dagen maar de jaar­top bli­jft bin­nen bereik, een sterke sessie en we zijn er. Weer­stand voor de DAX nu de 10.820 pun­ten (jaar­top), daar­boven kan de DAX redelijk snel richt­ing de 11.000 pun­ten oplopen wat na een eventuele uit­braak het doel kan wor­den op korte ter­mi­jn. Ste­un nu eerst de 10.600 met daaron­der de 10.500 en de bek­ende zone 10.37510.400 pun­ten. We bli­jven voorzichtig en han­de­len waar dat kan met korte doe­len en duidelijke stops.

Wall Street:
De Dow Jones con­solideert nu wat ron­dom de top­zone, ron­dom de All Time High. Wel is het zo dat er zich een con­tin­u­atiepa­troon ontwikkeld met als doel mogelijk een nog eens zo’n grote sti­jging als die we net achter de rug hebben, dan moet de index wel snel weer nieuwe All Time Highs neerzetten. We komen dan uit op een doel dat zo’n 900 pun­ten boven de 18.850 pun­ten uitkomt, dan hebben we het over 19.750 pun­ten als richt­punt. Wel eerst nog wee­stand rond de 18.950 en de 19.100 pun­ten, daar­boven ligt de weg open tot die 19.750 pun­ten. Let wel dat de kans daarop redelijk groot is nu, we zien ook dat de Dow Trans­port duidelijk onder­weg is naar de top­pen in een waanzin­nig tem­po. Kor­tom, de Dow Jones en dus ook de andere indices op Wall Street liggen er heel sterk bij nu. Ste­un voor de Dow Jones wordt nu de 18.650 pun­ten ofwel de oude top, zolang de Dow daar boven kan bli­jven bli­jft de BULL heersen. Wat betre­ft de S&P 500, die bli­jft wat achter nog. Weer­stand de oude top rond de 2195 pun­ten maar ook daar zit­ten we nu heel dicht bij met de slot­stand van de afgelopen week, het gaat om nog een kleine 12 pun­ten (0,5%). Bij een uit­braak ligt de weg open richt­ing de 2240 – 2250 pun­ten, lat­er de 2275 – 2280 pun­ten als doel. Ste­un nu de 2160 en de 2140 pun­ten maar dan moet de markt behoor­lijk aan kracht verliezen.

De Nas­daq tik­te vri­jdag zijn All Time High al aan maar sluit er net onder, ook deze index heeft het nu in zich om nieuwe top­pen te mak­en met mogelijk een rit richt­ing de 2500 – 2510 pun­ten op korte ter­mi­jn. Mee met de rest en mogelijk bij een uit­braak zelfs met iets meer pow­er omhoog. Ste­un nu eerst de 5230 met daaron­der snel de 5150 pun­ten, oude top­pen die we ken­nen. Alle indices doen mee momenteel met de ral­ly, de diver­gen­ties die er waren wor­den teni­et gedaan en zo zien we dat de indices die achterbleven snel inhalen nu. Ook dat kan niet anders dan Bull­ish zijn voor wat betre­ft Wall Street.

Euro-dol­lar:
De euro zakt steeds verder weg en sluit voor het eerst sinds lange tijd de week af onder de 1,06 dol­lar. Hier­door komt min­i­maal het doel 1,054 dol­lar ofwel de boden van maart 2015 in beeld komt. Die 1,054 dol­lar zal enorm belan­grijk wor­den nu, onder dat niveau komt pariteit zelfs in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet er momenteel niet best uit, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS nu en het zal niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en de ontwik­kelin­gen bij de rente (VS) mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent Olie:
De Brent was tot de 47,5 dol­lar met een ste­vige rebound bezig maar moet nu wat inlev­eren, vanaf de bodem net onder de 44 dol­lar kwam er een ste­vige ral­ly op gang afgelopen dins­dag die snel tot rond die 47,5 dol­lar doorzette. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig die 47,5 dol­lar met daar­boven de 4949,5 dol­lar, lat­er komen we uit rond de 51 – 52 en de 5353,5 dol­lar als weer­stand. Ste­un wordt nu de 44 dol­lar, daaron­der de 41,5 waar de bodem van begin augus­tus uitkomt.

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Dow Jones Trans­port:

Nas­daq:

Brent Olie:
Euro-dol­lar:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets



...

Wall Street sterk, AEX blijft achter maar kan inhalen

19 november 2016, 12:35 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De markt bli­jft zich bull­ish ontwikke­len met tussendoor wat kleine win­st­ne­min­gen zoals vri­jdag, wel bli­jven som­mige indices zich enorm sterk ontwikke­len en dan in het bij­zon­der de Dow Jones Trans­port. Uit de zeer oude Dow The­o­ry moeten we beken­nen dat als de Dow Trans­port het op de heupen kri­jgt de rest zal vol­gen. Nu de Trans­port bij­na 1000 pun­ten winst boekt in amper 2 weken tijd moeten we ons denk ik echt gaan richt­en op het tot voor 2 weken gele­den onmo­gelijke te realis­eren. Nieuwe hogere top­pen voor de indices op Wall Street, en mogelijk hoger en sneller dan dat we in onze stout­ste verwachtin­gen voor ogen had­den. Het zou me niet ver­bazen mocht de Dow Jones dit jaar nog de 20.000 pun­ten aan­tikken maar dat zien we wel de komende weken. De S&P 500 en de Nas­daq die wat achter bleven zien we nu met een inhaal­be­weg­ing bezig, nieuwe All Time Highs bij deze indices komen eraan zo te zien.

Europa weet het nog niet zo te zien, we bli­jven duidelijk achter en dat zelfs met een goed­kop­eren euro. De vorige keer, in maart 2015, toen de euro op 1,054 dol­lar stond wis­ten de AEX (510) en de DAX (12.400) er veel meer uit te halen. De vraag is nu waarom bli­jven we achter? Toch denk ik dat er een inhaal­be­weg­ing op gang moet komen hier in Europa. Die kan dan ook snel op gang komen, we hebben nog een keer zo’n plus­dag­je van 1,5 – 2% nodig om alles op gang te bren­gen. Dan zou de AEX naar de 458 – 460 pun­ten moeten kun­nen, de DAX moet dan zijn jaar­top onder druk zetten.

De afgelopen week plussen op Wall Street al lopen die wel uit elka­ar, de Dow Jones wist zich met 20 pun­ten te ver­beteren (0,1%) ter­wi­jl de S&P 500 het beter deed 17,5 pun­ten (0,8%) waar­door een groot deel van de diver­gen­tie werd ingelopen. De Nas­daq deed het met een plus van 85 pun­ten nog beter (1,6%), de index komt dus ook op stoom en tikt de hoog­ste koers ooit weer aan vri­jdag. De fron­trun­ner, de Dow Jones Trans­port index, wist maar lief­st 278 pun­ten winst te boeken vorige week het­geen goed is voor 3,25%. Nog zo een week en deze index tikt ook al zijn hoog­ste koers ooit aan. Uit dit overzicht blijkt maar weer hoe sterk Wall Street en nu bijligt. 

Europa bli­jft in totaal nog wat achter zoals ik al aan­gaf maar we boeken we vooruit­gang. De AEX weet er 5,3 pun­ten bij te sprokke­len wat goed is voor 1,2%. De DAX ver­loor min­i­maal, een kleine 3 pun­ten (-0,03%) lager dan vorige week vri­jdag. Vol­gende week moeten zow­el de AEX als de DAX maar een goed mee omhoog, het wordt tijd om door te stoten. Tech­nisch zou het moeten kun­nen maar dan moet die ene sessie met 1,5 tot 2% plus er komen om dat met een goeie (sterke) aan­loopt te doen.

We gaan het zien en zullen onze han­del erop afstellen de komende dagen, zorg er dus voor dat ook u mee kunt doen met onze acties op de indices. De rest van 2016 bli­jft inter­es­sant en kan­srijk om wat mooie acties uit te zetten.

Sig­naal dien­sten:
Er loopt voor nieuwe leden nu een nieuwe aan­bied­ing tot 1 feb­ru­ari vanaf €39 via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen weken en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails (trad­ing updates) was iedereen op de hoogte waarom we zo voorzichtig te werk gaan, ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft sterk, de Dow Jones doet het nu wat kalmer aan met een con­sol­i­datie rond de top­pen maar de S&P en de Nas­daq werken hun diver­gen­ties weg. Meer record­standen liggen bin­nen bereik, de Nas­daq nog een kleine 10 pun­ten te gaan ter­wi­jl de S&P 500 nog een pun­t­je of 12 hoger moet zien te ger­ak­en om een nieuwe All Time High neer te zetten. Europa bli­jft des­on­danks de goed­kop­eren euro achter, Toch bli­jven de jaar­top­pen nog steeds bin­nen bereik. Voor­lop­ig bli­jft de markt bullish.

Europa:
De AEX bli­jft nog steeds achter op de rest en zoekt nog naar een uit­braak richt­ing de 458 – 460 pun­ten die nog niet echt op gang komt. In tegen­stelling tot Wall Street wat zwak­jes, zelfs met de euro die goed­kop­er aan het wor­den is weten we daar niet van te prof­iteren. De AEX hangt nog mid­den in de zone 445 – 460 pun­ten, het wordt tijd dat de AEX ook op gang komt met een inhaal­be­weg­ing. Het eerste richt­punt omhoog ken­nen we maar pas boven de 460 pun­ten kun­nen we van een uit­braak spreken met dan de 464 en de 466 pun­ten als doel. Ste­un nog alti­jd de 448 pun­ten met lat­er de 444 en de 440 punten.

De DAX bli­jft ook wat achter de afgelopen dagen maar de jaar­top bli­jft bin­nen bereik, een sterke sessie en we zijn er. Weer­stand voor de DAX nu de 10.820 pun­ten (jaar­top), daar­boven kan de DAX redelijk snel richt­ing de 11.000 pun­ten oplopen wat na een eventuele uit­braak het doel kan wor­den op korte ter­mi­jn. Ste­un nu eerst de 10.600 met daaron­der de 10.500 en de bek­ende zone 10.37510.400 pun­ten. We bli­jven voorzichtig en han­de­len waar dat kan met korte doe­len en duidelijke stops.

Wall Street:
De Dow Jones con­solideert nu wat ron­dom de top­zone, ron­dom de All Time High. Wel is het zo dat er zich een con­tin­u­atiepa­troon ontwikkeld met als doel mogelijk een nog eens zo’n grote sti­jging als die we net achter de rug hebben, dan moet de index wel snel weer nieuwe All Time Highs neerzetten. We komen dan uit op een doel dat zo’n 900 pun­ten boven de 18.850 pun­ten uitkomt, dan hebben we het over 19.750 pun­ten als richt­punt. Wel eerst nog wee­stand rond de 18.950 en de 19.100 pun­ten, daar­boven ligt de weg open tot die 19.750 pun­ten. Let wel dat de kans daarop redelijk groot is nu, we zien ook dat de Dow Trans­port duidelijk onder­weg is naar de top­pen in een waanzin­nig tem­po. Kor­tom, de Dow Jones en dus ook de andere indices op Wall Street liggen er heel sterk bij nu. Ste­un voor de Dow Jones wordt nu de 18.650 pun­ten ofwel de oude top, zolang de Dow daar boven kan bli­jven bli­jft de BULL heersen. Wat betre­ft de S&P 500, die bli­jft wat achter nog. Weer­stand de oude top rond de 2195 pun­ten maar ook daar zit­ten we nu heel dicht bij met de slot­stand van de afgelopen week, het gaat om nog een kleine 12 pun­ten (0,5%). Bij een uit­braak ligt de weg open richt­ing de 2240 – 2250 pun­ten, lat­er de 2275 – 2280 pun­ten als doel. Ste­un nu de 2160 en de 2140 pun­ten maar dan moet de markt behoor­lijk aan kracht verliezen.

De Nas­daq tik­te vri­jdag zijn All Time High al aan maar sluit er net onder, ook deze index heeft het nu in zich om nieuwe top­pen te mak­en met mogelijk een rit richt­ing de 2500 – 2510 pun­ten op korte ter­mi­jn. Mee met de rest en mogelijk bij een uit­braak zelfs met iets meer pow­er omhoog. Ste­un nu eerst de 5230 met daaron­der snel de 5150 pun­ten, oude top­pen die we ken­nen. Alle indices doen mee momenteel met de ral­ly, de diver­gen­ties die er waren wor­den teni­et gedaan en zo zien we dat de indices die achterbleven snel inhalen nu. Ook dat kan niet anders dan Bull­ish zijn voor wat betre­ft Wall Street.

Euro-dol­lar:
De euro zakt steeds verder weg en sluit voor het eerst sinds lange tijd de week af onder de 1,06 dol­lar. Hier­door komt min­i­maal het doel 1,054 dol­lar ofwel de boden van maart 2015 in beeld komt. Die 1,054 dol­lar zal enorm belan­grijk wor­den nu, onder dat niveau komt pariteit zelfs in beeld ofwel de 1 op 1 ver­houd­ing tussen de dol­lar en de euro. Het ziet er momenteel niet best uit, men verwacht duidelijk hogere rentes in de VS nu en het zal niet bij een kwart­je bli­jven als we de val­u­ta­markt en de ontwik­kelin­gen bij de rente (VS) mogen geloven. Weer­stand nu de 1,071,075 dol­lar, lat­er de 1,08 en de 1,105 dollar.

Brent Olie:
De Brent was tot de 47,5 dol­lar met een ste­vige rebound bezig maar moet nu wat inlev­eren, vanaf de bodem net onder de 44 dol­lar kwam er een ste­vige ral­ly op gang afgelopen dins­dag die snel tot rond die 47,5 dol­lar doorzette. Weer­stand bli­jft voor­lop­ig die 47,5 dol­lar met daar­boven de 4949,5 dol­lar, lat­er komen we uit rond de 51 – 52 en de 5353,5 dol­lar als weer­stand. Ste­un wordt nu de 44 dol­lar, daaron­der de 41,5 waar de bodem van begin augus­tus uitkomt.

AEX:


DAX:

S&P 500:

Dow Jones:

Dow Jones Trans­port:

Nas­daq:

Brent Olie:
Euro-dol­lar:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.