Beursdagboek Trader Guy 15 november 2016, 08:42

...

Divergentie Wall Street blijft, AEX komt moeilijk op gang

15 november 2016, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
De markt bli­jft diverg­eren momenteel, diver­gen­ties zijn mocht u dat niet weten dat beurzen (indices) van elka­ar afwijken. Zo hebben we gis­teren weer een nieuwe All Time High gekre­gen bij de Dow Jones, is de Dow Trans­port met een ste­vige streep omhoog afges­loten en zien we dat de DAX de rest van Europa out­per­for­md ter­wi­jl de Nas­daq weer negatief de sessie afs­loot en de AEX het min­der goed doet dan de DAX. Het valt op dat de indus­trie aan­de­len het veel beter doen dan bijvoor­beeld de tech­nolo­gie aan­de­len. Dat is een zeer moeil­ijke fase, wie heeft er gelijk? En vooral wie kruipt er naar de andere toe of komt mee terug omlaag? Dat de diver­gen­ties weg moeten op een gegeven moment is een zek­er­heid, het is nooit anders geweest. Wel is het zo dat we vaak zeggen dat de Dow Trans­port de weg aangeeft voor het ver­volg, en de Trans­port flo­reert nu als nooit tevoren met enkele ste­vige groene strepen omhoog en met een duidelijke uit­braak boven enkele zware weer­standen. Op zich zou je nu ook de blik naar omhoog moeten richt­en gezien de ontwik­kelin­gen die zich nu voordoen.

Aan de andere kant is Wall Street nog sterk­er aangezien het gebeurd met een sterkere dol­lar, en niet zomaar wat sterkere want de dol­lar is ongeveer 4 – 5% sterk­er gewor­den ten opzichte van andere val­u­ta. Dat kun­nen we zien aan de US dol­lar index die gis­teren op 100 afs­loot en zo de top­pen bereikt van de afgelopen 2 jaar. Er zit nu mogelijk nog meer in wat betre­ft de dol­lar waar­door bijvoor­beeld de euro richt­ing de 1,05 dol­lar afza­kt wat de bodem van maart 2015 is. Ik voorzie zelfs een kans op 1 op 1 lat­er dit jaar of begin 2017, de dol­lar zit met Trump duidelijk in de lift en het stu­urt de indices op Wall Street er niet door lager. Ik kan niet veel anders zeggen dan dat het een zeer sterke markt is en dat de BULL hele­maal terug is gekomen op Wall Street.

Het zal er alle­maal niet makke­lijk­er op wor­den, niet alleen de indices diverg­eren behoor­lijk, ook andere instru­menten op Inter­mar­ket gebied wijken van elka­ar af en roepen vra­gen op. Denk aan de rente, de grond­stof­fen en vooral zoals al aangegeven de val­u­ta­markt. Om in deze markt te han­de­len is dis­ci­pline nodig, een vooruitziende blik, een goeie risk-reward en vooral goed mon­ey man­age­ment. Ik probeer dat te doen voor mijn leden, goed risi­co beleid en dus een duidelijke stop onder de posi­tie. Hier en daar proberen we wat op te pakken, er zijn kansen in ieder geval.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses proberen we in te spe­len op beweg­in­gen bei­de kan­ten op. Als we een kans zien dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in bij het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Eens we in posi­tie zit­ten wacht­en we zow­el het doel of de sto­ploss af. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvin­den. Indi­en nodig passen we tussendoor als de posi­tie al loopt het doel of de stop aan, de stop zal alti­jd in ons voordeel aangepast wor­den om min­der ver­lies toe te staan, het doel kan bij een sterke ontwik­kel­ing in die richt­ing aangepast wor­den om er meer winst uit te halen. Alleen de STOP zal nooit in ons nadeel wor­den ver­plaatst, stop is stop en dat is dan ook het max­i­male ver­lies op een positie.

We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en zek­er min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen week en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails was iedereen op de hoogte waarom we beter niks hebben gedaan. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft vreemd gezien de diver­gen­ties die er zijn opge­do­ken de afgelopen dagen. Ofwel de Dow Jones en de Dow Jones Trans­port hebben het bij het rechte eind met hun uit­braak of de rest denkt het is wel goed geweest zo waar­door de markt snel weer onder druk komt te staan. Diver­gen­ties zijn moeil­ijk te vol­gen, wel is het zo dat ze enorm snel weg kun­nen wor­den gewerkt.

Europa:
De indices bewogen gis­teren opnieuw los van elka­ar, de DAX doet het nog alti­jd iets beter dan de AEX. Ste­un voor de AEX nu de 443 – 444 pun­ten, lat­er de 440 en de 437 – 438 pun­ten. Weer­stand eerst die 448 met daar­boven de 452 – 453 pun­ten, lat­er de top­zone tussen de 458 en 460 pun­ten. De AEX zou wel eens weer richt­ing de top­zone op kun­nen oplopen in de loop van deze week. De DAX lag er wat sterk­er bij dan de AEX, hier bli­jft de weer­stand de top­zone van dit jaar rond de 10.820 pun­ten. Bij een uit­braak kan de DAX naar de 11.000 pun­ten oplopen. Ste­un nu de 10.600 en de 10.500 pun­ten, daaron­der de bek­ende 10.400 pun­ten zone.

Wall Street:
Een behoor­lijk vreemd ver­loop op Wall Street met de Dow Jones waar er gis­teren net als vri­jdag opnieuw een record werd neergezet ter­wi­jl de bredere S&P 500 samen met de Nas­daq duidelijk achterbli­jven. De diver­gen­ties bij de indices op Wall Street bli­jven aan­houden en dat maakt het extra moeil­ijk. Weer­stand voor de Dow Jones nu de 19.100 pun­ten, lat­er kansen op een uit­braak richt­ing de 20.000 pun­ten maar dat is wel zwaar over­dreven mijn inziens al moeten we over­al reken­ing mee houden. Ste­un nu de 18.660 pun­ten (oude top) met lat­er de 18.350, de 18.250 en de 18.000 pun­ten. De S&P 500 bli­jft wat achter met nu weer­stand rond de top­zone 2190 – 2195 pun­ten (top­pen), ste­un nu de 2160 pun­ten met daaron­der de 2140 – 2145 pun­ten. De Nas­daq bli­jft nog meer achter en ver­li­est ten opzichte van de rest, of dat zal bli­jven duren is nog maar de vraag.

Euro-dol­lar:
De euro zakt verder weg van­mor­gen, onder de 1,08 dol­lar nu al, de ste­un wacht nu eerst rond de 1,075 dol­lar met lat­er de 1,05 dol­lar als mogelijk doel. Zou Trump de euro-dol­lar naar pariteit sturen? Wel is er een opval­lende omme­keer gaande momenteel. Weer­stand nu de 1,085 dol­lar met daar­boven de 1,095 en de 1,105 dollar.

Brent Olie:
De Brent moest terug tot net onder de 44 dol­lar gis­teren maar richt­ing het slot op Wall Street her­pak­te de olie zich duidelijk. Van­mor­gen nog een dol­lar erbij zodat we nu weer boven de 45 dol­lar uitkomen. Ste­un nu eerst ron­dom de 44 dol­lar met daaron­der de bodem van begin augus­tus rond de 41,5 dol­lar. Weer­stand eerst rond de 4646,5 dol­lar, lat­er de 47,5 dol­lar als mogelijk doel en dus weer­stand.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.