Beursdagboek Trader Guy 16 november 2016, 08:43

...

AEX kan naar 458, Wall Street sterk met Dow op record

16 november 2016, 08:43 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Een week na de uit­slag van de verkiezin­gen ziet het er tech­nisch op de beurzen behoor­lijk bull­ish uit, zek­er op Wall Street hebben we te mak­en met een sterk ver­loop waar vooral de Dow Jones en de Dow Jones Trans­port er bove­nu­it sprin­gen. De laat­ste knalt werke­lijk door het dak en is onder­weg naar zijn top na maan­den onder druk te hebben ges­taan. De S&P 500 en de Nas­daq bli­jven nog wat achter maar sinds gis­teren zien we ook daar wat pow­er omhoog zodat de All Time Highs haal­baar zijn de komende sessies. Dat Wall Street kracht toont kun­nen we zien aan het feit dat de Dow en de Dow Trans­port na een matige start toch met plussen de dag afs­luiten. Zo kan de Dow Jones naar de 19.000 pun­ten, de S&P 500 naar de 2190 – 2195 pun­ten en de Nas­daq richt­ing de 5350 pun­ten. Wat betre­ft Wall Street ziet het er nog pri­ma uit en moeten we reken­ing houden met nog hogere top­pen de komende dagen.

Europa dat wat achterbli­jft lijkt ook op gang te komen nu, de DAX staat net onder de jaar­top ter­wi­jl de AEX nog wat achterbli­jft maar wel de inten­tie toont om ook weer richt­ing de top­zone op te lopen. Ik zie niet echt veel hin­dernissen meer om die doe­len op zijn minst te halen, we hebben dan wel nog enkele sterke dagen nodig. Doel voor de AEX wordt dan die 458 – 460 pun­ten, wat betre­ft de DAX moeten we de 10.820 pun­ten zien te halen. Bij de AEX zullen we wel Shell en Unilever nodig hebben, Shell kan verder omhoog door de sterke ral­ly bij de olie die nu gaande is. Ook de finan­ciële waar­den moeten meew­erken maar ook daar zit het vol­gens mij wel goed door dat de rente oploopt. Ook Europa ziet er redelijk bull­ish uit maar wel wat min­der sterk dan het­geen we op Wall Street zien momenteel.

De mark­ten mak­en een totaal andere wend­ing na dat bek­end werd dat Trump de nieuwe Pres­i­dent wordt in de VS, veel anal­is­ten waaron­der ikzelf dacht­en dat de beurzen zouden moeten inlev­eren door Trump maar het tegengestelde is waar. Zo zien we maar weer dat mark­ten moeil­ijk te voor­spellen zijn en dat je alti­jd je visie moet aan­passen aan het­geen je ziet op de markt. Schake­len is heel belan­grijk anders loop je achter je eigen visie aan ter­wi­jl de markt iets anders van plan is, een trad­er moet dan ook flex­i­bel zijn bij dit soort omstandighe­den. Ook al geloof je het zelf niet, het is wel het­geen er zich afspeelt en de markt heeft hoe dan ook alti­jd gelijk.

De olie doet het ook goed nu, maandag nog een diepe bodem bij de Brent onder de 44 dol­lar maar van­mor­gen zien we dat de Brent boven de 47 dol­lar uitkomt. Van­mid­dag komen de voor­raden uit de VS nog, dat kan de olie weer doen bewe­gen. Wordt dat richt­ing de 49 dol­lar? Of gaan we weer inlev­eren? Let daar­bij op de AEX index die nogal afhanke­lijk is van Shell en juist dat aan­deel kan de index richt­ing die 458 – 460 pun­ten sturen deze week. Wat mij betre­ft, ik kijk alles rustig aan en han­del waar het kan met zo weinig mogelijk risi­co, onze leden weten exact wat er moet wor­den gedaan.

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses proberen we in te spe­len op beweg­in­gen bei­de kan­ten op. Als we een kans zien dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in bij het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Eens we in posi­tie zit­ten wacht­en we zow­el het doel of de sto­ploss af. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvin­den. Indi­en nodig passen we tussendoor als de posi­tie al loopt het doel of de stop aan, de stop zal alti­jd in ons voordeel aangepast wor­den om min­der ver­lies toe te staan, het doel kan bij een sterke ontwik­kel­ing in die richt­ing aangepast wor­den om er meer winst uit te halen. Alleen de STOP zal nooit in ons nadeel wor­den ver­plaatst, stop is stop en dat is dan ook het max­i­male ver­lies op een positie.

We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en zek­er min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen week en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails was iedereen op de hoogte waarom we beter niks hebben gedaan. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft uiteen­lopen, wel zien we dat de achterbli­jvers zich wat her­pakken ten opzichte van de rest. Zo was de Nas­daq sterk gis­teren en wist de S&P 500 zich ook sterk­er te her­pakken dan de dagen ervoor. De Dow Jones bli­jft op recor­drace, de rest komt er dus aan. Bij ons zien we dat de AEX er alles aan doet om weer richt­ing de top­zone 458 – 460 pun­ten op te lopen, iets wat haal­baar moet zijn deze week.

Europa:
De AEX wat sterk­er deze keer met dank aan de ste­vige sti­jging bij de olie, wel moet de index de 452 – 453 zien te door­breken om richt­ing de 458 – 460 pun­ten door te stoten. Dat zijn de richt­pun­ten omhoog, pas boven de 460 pun­ten een uit­braak mogelijk met dan de 464 en de 466 pun­ten als doel. Ste­un nog alti­jd de 448 pun­ten met lat­er de 444 en de 440 pun­ten. De AEX is wel toe aan een uit­braak gezien het geweld op Wall Street van de afgelopen dagen met telkens een nieuw record op de Dow Jones. De DAX loopt ook wat voor op de AEX index, daar staan we op een zucht van de jaar­top. Weer­stand voor de DAX rond die top die rond de 10.820 pun­ten wacht, daar­boven kan de DAX redelijk snel naar de 11.000 pun­ten oplopen wat dan ook het doel wordt op korte ter­mi­jn. Ste­un nu eerst de 10.600 met daaron­der de 10.500 en de bek­ende zone 10.37510.400 pun­ten. We bli­jven voorzichtig en han­de­len op de markt nav­i­gatie waar dat kan.

Wall Street:
De Dow Jones kon na een matige start zijn jacht op een nieuw record doorzetten en met suc­ces, de index stoomt door richt­ing de 19.000 pun­ten, een nieuwe mijl­paal voor de Dow en zek­er snel haal­baar nu. Weer­stand daar­boven eerst de 19.10019.150 pun­ten met daar­boven de 19.250 pun­ten. Ste­un wordt nu hoe dan ook de oude top die rond de 18.660 pun­ten wacht, lat­er de 18.500 en de 18.250 pun­ten als ste­un waar we nu ver boven staan. Bij de S&P 500 is het wacht­en op de 2190 – 2195 pun­ten waar de All Time High wacht, daar nog geen door­braak maar het komt eraan zo te zien. Bij een uit­braak kan de S&P 500 verder omhoog tot de 2220 en de 2240 – 2245 pun­ten. Ste­un nu eerst de 2160 met daaron­der de 2140 pun­ten, het is wel de vraag of Wall Street snel weer die route gaat opzoeken nu alles op Bull­ish” staat.

Euro-dol­lar:
De euro bli­jft rond de ste­un op 1,071,075 dol­lar hangen momenteel, onder de 1,07 dol­lar snel mogelijkhe­den richt­ing de 1,05 dol­lar waar we de bodem van maart 2015 zien uitkomen. Pariteit ligt nog een eind verder maar we kun­nen het niet uit­sluiten, de euro zakt snel weg sinds Trump met de over­win­ning ging lopen. Weer­stand eerst de 1,085 dol­lar, lat­er de 1,095 en dan een cent hoger rond de 1,105 dol­lar waar we al vaak op terecht zijn gekomen. Het lijkt ver weg maar vorige week woens­dag in de ocht­end stond de euro nog even op 1,13 dol­lar zelfs. We houden het ver­loop in de gat­en uiteraard.

Brent Olie:
De Brent is met een ste­vige rebound bezig, vanaf de bodem net onder de 44 dol­lar kwam er een ral­ly op gang met van­mor­gen al 47,25 dol­lar op de bor­den. Weer­stand nu de 47,5 dol­lar met daar­boven de 4949,5 dol­lar, lat­er komen we uit rond de 51 – 52 en de 5353,5 dol­lar als weer­stand. Ste­un wordt nu de 44 dol­lar, daaron­der de 41,5 waar de bodem van begin augus­tus uitkomt. De Brent won gis­teren bij­na 7% op dag­ba­sis, de groot­ste plus sinds maart.

AEX:


DAX:


Dow Jones:


S&P 500:

Brent Olie:


Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.