Beursdagboek Trader Guy 17 november 2016, 08:32

...

Europa wat lager, Dow eindelijk wat terug

17 november 2016, 08:32 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Door de diver­gen­ties die er nog alti­jd volop zijn bli­jft het moeil­ijk om goeie acties te doen, gis­teren hebben we bij de Brent olie en enkele aan­de­len (aan­de­len Tur­bo port­fo­lio) wat winst kun­nen bin­nen­halen maar op de AEX moesten we €60 ver­lies nemen door de sto­ploss op een long posi­tie. We bli­jven zoeken naar kansen die er zek­er nog komen, we bli­jven wel voorzichtig werken en houden ons aan het mon­ey man­age­ment. De markt bli­jft moeil­ijk momenteel, de AEX moest terug na met een mooie plus te zijn ges­tart, de weg richt­ing de 458 – 460 pun­ten lag open maar we ger­ak­en niet verder omhoog. De druk kwam er op te staan en vooral de DAX moest behoor­lijk inlev­eren. Europa wil dus niet full speed mee met Wall Street de afgelopen week, toch iets om vraagtekens bij te plaat­sen. Het is nu wacht­en op Wall Street of daar de recor­dreeks kan doorzetten vooral bij de Dow Jones en de Dow Trans­port, de ene op All Time High jacht de andere op jaar­top­pen. Het kan ook zijn dat de ral­ly op Wall Street stil­valt en we met alles een stap terug moeten, iets om goed in de gat­en te houden de komende sessies. Zit er nog een ein­de­jaarsral­ly aan te komen? Of kun­nen we de sti­jging van de afgelopen dagen op Wall Street teruggeven? Hoe dan ook, het zal moeil­ijk bli­jven en we moeten dus hard werken om hierop win­st­gevende trans­ac­ties uit te zetten. Vooral zoals ik al aan­gaf zal mon­ey man­age­ment hier­bij een grote rol spe­len. Trouwens is het han­de­len op diver­gen­ties en zijwaartse beweg­in­gen heel moeilijk.

We let­ten ook op de olie, gaat die door of is het een oplev­ing bin­nen een neer­gaande beweg­ing? De olie is belan­grijk voor de AEX waar Shell zwaar weegt, dat hebben we de afgelopen 2 dagen kun­nen zien. Ook de finan­cials zijn belan­grijk en die vallen wat stil na de ral­ly bin­nen deze sec­tor. Mor­gen is er ook expi­ratie op de AEX, dat is ook nogal belan­grijk voor onze index. Zoals alti­jd volg ik de markt op de voet, waar het kan doen we wat maar we bli­jven voorzichtig …

Sig­naal dien­sten:
Nu de markt richt­ing aan het zoeken is bieden er zich weer mooie kansen aan. Door een open blik en zorgvuldige analy­ses proberen we in te spe­len op beweg­in­gen bei­de kan­ten op. Als we een kans zien dan voeren we de belan­grijke 3 getallen in bij het door ons ontwikkelde sys­teem per posi­tie, dat zijn de instap, het koers­doel en de sto­ploss. Elke mor­gen bek­ijken we de sit­u­atie opnieuw en passen waar nodig het een en ander aan. Eens we in posi­tie zit­ten wacht­en we zow­el het doel of de sto­ploss af. Alles gaat dan vanzelf, de SMS, de mail en het bericht in de trader­shop ver­schi­j­nen onmid­delijk na het bereiken van het getal wat we in hebben gevo­erd. Doel en stop staan alti­jd vast, de instap moeten we zoeken via onze analy­ses en dat kan op elk willekeurig moment plaatsvin­den. Indi­en nodig passen we tussendoor als de posi­tie al loopt het doel of de stop aan, de stop zal alti­jd in ons voordeel aangepast wor­den om min­der ver­lies toe te staan, het doel kan bij een sterke ontwik­kel­ing in die richt­ing aangepast wor­den om er meer winst uit te halen. Alleen de STOP zal nooit in ons nadeel wor­den ver­plaatst, stop is stop en dat is dan ook het max­i­male ver­lies op een positie.

We halen hier­mee nog meer emoties uit de han­del en dat zou moeten lei­den tot nog betere resul­tat­en en zek­er min­der ver­lies als we ver­keerd zit­ten. Gewoon proberen tot 1 jan­u­ari via de nieuwe aan­bied­ing, er is heel veel veran­derd bij US Mar­kets de afgelopen jaren, we han­de­len met een zeer strak Mon­ey Man­age­ment. We dur­ven zelfs te zeggen dat we op dat gebied in Ned­er­land en Bel­gië tot de beste dienst behoren, en het wordt alle­maal nog beter en nog duidelijk­er. Op onze site staan er veel reviews van klanten (beo­ordelin­gen), die kunt u lezen via deze link bek­ijk onze reviews-beoordelingen …

Er loopt voor nieuwe leden nu een aan­bied­ing, nu tot 1 Jan­u­ari vanaf €39.

Een kans om lid te wor­den bij US Mar­kets waar we naar de beste kansen zoeken en han­de­len met beleid, waar het moet wordt de STO­PLOSS genomen, en waar het kan lat­en we de winst door­lopen tot het aangegeven doel. Mee­doen en van­daag al op de verzendli­jst staan? Schri­jf u in via de vol­gende link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Trad­ing Coach­ing:
Han­de­len op de beurs doet u het best met een coach, een men­tor die veel over de markt en han­de­len weet (ervar­ing) en waar er een track­record kan wor­den voorgelegd die cor­rect is. Zo heb ik mijn leden volop kun­nen begelei­den de afgelopen week en bewust niet veel gedaan met het geweld dat we op de mark­ten hebben gezien. Via leden­mails was iedereen op de hoogte waarom we beter niks hebben gedaan. Ook al is het maar ter onder­s­te­un­ing, of om ervarin­gen te delen met elka­ar. Dat kan alle­maal via US Mar­kets Trad­ing waar u zelfs met al onze leden kunt com­mu­niceren op ons druk bezochte leden­fo­rum. Bij ons lat­en we ook de leden aan het woord, u kunt hun bevindingen/​reviews rustig nalezen voor dat u mee gaat doen via de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​a​e​x​-​s​y​s​t​e​e​m​t​r​a​d​i​n​g​.​h​t​m​l​#​r​e​views

Tech­nisch Blok:
Het tech­nis­che ver­loop op de beurzen bli­jft uiteen­lopen, wel zien we dat de achterbli­jvers zich wat her­pakken ten opzichte van de rest. Zo was de Nas­daq gis­teren weer sterk ter­wi­jl de S&P 500 samen met de Dow Jones wat terug moesten. De Dow Jones bli­jft wel nog op recor­drace, de rest komt er dus aan. Bij ons zien we dat de AEX en de DAX een stap­je terug moeten.

Europa:
De AEX wat sterk­er deze keer met dank aan de ste­vige sti­jging bij de olie, wel moet de index de 452 – 453 zien te door­breken om richt­ing de 458 – 460 pun­ten door te stoten. Dat zijn de richt­pun­ten omhoog, pas boven de 460 pun­ten een uit­braak mogelijk met dan de 464 en de 466 pun­ten als doel. Ste­un nog alti­jd de 448 pun­ten met lat­er de 444 en de 440 pun­ten. De AEX is wel toe aan een uit­braak gezien het geweld op Wall Street van de afgelopen dagen met telkens een nieuw record op de Dow Jones maar het moet wel nog gebeuren. De DAX moest behoor­lijk inlev­eren gis­teren, daar staan we dicht bij de jaar­top. Weer­stand voor de DAX rond die top die rond de 10.820 pun­ten wacht, daar­boven kan de DAX redelijk snel naar de 11.000 pun­ten oplopen wat dan ook het doel kan wor­den op korte ter­mi­jn. Ste­un nu eerst de 10.600 met daaron­der de 10.500 en de bek­ende zone 10.37510.400 pun­ten. We bli­jven voorzichtig en han­de­len waar dat kan, korte doe­len en duidelijke stops.

Wall Street:
De Dow Jones moest wat terug gis­teren, wel bli­jft de index op recor­drace zolang er geen ste­vige ver­lies­dag komt. Weer­stand nu eerst de 19.10019.150 pun­ten met daar­boven de 19.250 pun­ten. Ste­un wordt nu hoe dan ook de oude top die rond de 18.660 pun­ten wacht, lat­er de 18.500 en de 18.250 pun­ten als ste­un waar we nu ver boven staan. Bij de S&P 500 is het wacht­en op de 2190 – 2195 pun­ten waar de All Time High wacht, daar nog geen door­braak maar ook daar komt die eraan zo te zien. Bij een uit­braak kan de S&P 500 verder omhoog tot de 2220 en de 2240 – 2245 pun­ten. Ste­un nu eerst de 2160 met daaron­der de 2140 pun­ten, het is wel de vraag of Wall Street snel weer die route gaat opzoeken nu alles op Bull­ish” staat.

Euro-dol­lar:
De euro zakt tot onder de 1,07 dol­lar, daarom nu snel mogelijkhe­den richt­ing de 1,05 dol­lar waar we de bodem van maart 2015 zien uitkomen. Pariteit ligt nog een eind verder maar we kun­nen het niet uit­sluiten, de euro zakt snel weg sinds Trump met de over­win­ning ging lopen. Weer­stand eerst de 1,075 en de 1,085 dol­lar, lat­er de 1,095 en dan een cent hoger rond de 1,105 dol­lar waar we al vaak op terecht zijn gekomen. Het lijkt ver weg maar vorige week woens­dag in de ocht­end stond de euro nog even op 1,13 dol­lar zelfs. We houden het ver­loop in de gat­en uiteraard.

Brent Olie:
De Brent is met een ste­vige rebound bezig, vanaf de bodem net onder de 44 dol­lar kwam er een ral­ly op gang met gis­teren na de voor­raden een top rond de 47,5 dol­lar. Weer­stand bli­jft nu die 47,5 dol­lar met daar­boven de 4949,5 dol­lar, lat­er komen we uit rond de 51 – 52 en de 5353,5 dol­lar als weer­stand. Ste­un wordt nu de 44 dol­lar, daaron­der de 41,5 waar de bodem van begin augus­tus uitkomt.

AEX:


DAX:


Dow Jones:


S&P 500:

Brent Olie:


Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart
US Mar­kets


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.