Beursdagboek Trader Guy 4 oktober 2017, 15:10

...

Pauze bij de AEX, DAX haalt dagje in

4 oktober 2017, 15:10 | Trader Guy | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Rustige dag van­daag met een kleine range die wat omlaag gericht is op de AEX. De DAX beleeft een inhaaldag want die was dicht gis­teren. Wall Street bli­jft dicht bij de top hangen, ok de future staat iets lager maar niet om over naar huis te schri­jven. Er is nog ner­gens wat hoogtevrees te ont­dekken, wel kri­j­gen de finan­ciële aan­de­len het wat lastig door Span­je waar de korte rente snel oploopt, dat komt door dat Cat­alonie zich wil afschei­den van Span­je maar het zet beleg­gers nog niet op angst. Wel een beet­je bij de bankaan­de­len, logisch want rente perike­len zor­gen alti­jd voor beweg­in­gen bij de bank aan­de­len. Pijn doet het nog niet, trouwens wie zegt dat het alle­maal uit de hand zal lopen, er komt wel een soort com­pro­mis tot stand.
De AEX bli­jft dus boven de 538, de DAX ruikt de All Time High, was het niet door de rente en dus de banken dan waren we er al lang door, nu even wacht­en. De AEX last ook een pauze in nu, logisch na dagen te sti­j­gen vanaf de 527 tot de 542 pun­ten. We mak­en ons op voor de vol­gende stap omhoog, de 550 is mijn vol­gende snelle doel bij de AEX. De DAX verwacht ik snel boven de 13.000 pun­ten waar men aan nieuwe All Time Highs kan bouwen.
Wall Street kan ook verder omhoog, door dat nu de gehele markt mee­doet zie ik op de een of andere manier de 25.000 pun­ten als doel voor de Dow Jones, maar dan moeten alle aan­de­len deze keer wel volop mee­doen. Kri­j­gen we een mooi laat­ste kwartaal? De tijd zal het uitwi­jzen, succes …
Guy Boscart
US Mar­kets


...

AEX zet opmars door, Wall Street op All Time Highs

4 oktober 2017, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:
Europa moest het gis­teren zon­der de DAX doen maar zow­el de AEX als de CAC 40 wis­ten verder op te lopen. De AEX zet een nieuwe jaar­top neer met kansen op meer de komende dagen. De DAX doet ook weer mee van­daag en is van plan om in ieder geval de jaar­top op 12.960 pun­ten op te zoeken, als de DAX daar boven weet uit te breken is het een kwest­ie van tijd om boven de 13.000 pun­ten te ger­ak­en, we zien ook geen weer­stand meer eens de DAX de All Time High door­breekt. Net zoals op Wall Street is de kans dan groot dat we zijn vertrokken voor een reeks nieuwe top­pen met het huidi­ge sen­ti­ment dat er momenteel heerst op de beurzen.

Wall Street zet over de gehele lijn weer een nieuwe All Time High neer, alle indices doen mee deze keer want naast de Dow Jones zien we dat ook de S&P 500, de Nas­daq, de NYSE, de Dow Trans­port en de small caps index Rus­sel 2000 nieuwe top­pen neerzetten. Over de gehele lijn bull­ish en nu alle indices in een onbek­end gebied terecht zijn gekomen vraagt dat om meer. We houden het goed in de gat­en en het is belan­grijk om de trend nu te vol­gen bij het han­de­len op de beurs, zo lang er geen duidelijk sig­naal komt dat de sti­jging voor­bij is moeten we long in de markt bli­jven zit­ten. Voor­lop­ig even geen short posi­ties want met deze omstandighe­den is dat vra­gen om prob­le­men, tussen­ti­jdse cor­rec­ties zullen voor kop­ers zor­gen zolang de indices niet onder hun vorige top­pen terecht komen. Hoe langer we daar boven bli­jven des te sterk­er de vlo­er wordt.

Van­daag kri­j­gen we via de ADP cijfers een zicht op de arbei­ds­markt in de VS, vri­jdag kri­j­gen we ook een beeld op de werkgele­gen­heid in de VS. Dat zijn de belan­grijke zak­en wat betre­ft de economis­che toe­s­tand in de VS deze week, vallen die cijfers mee dan kun­nen de beurzen mogelijk nog een stap­je hoger. Veel zal ook afhangen van wat de dol­lar (en de euro) doet na de cijfers, als alles mee­valt dan zou de AEX wel eenst richt­ing de 550 pun­ten op kun­nen lopen.

We bli­jven voor onze leden long voor­lop­ig waar we via de abon­nementen in ver­schil­lende indices zit­ten, er is nog geen enkele reden om uit te stap­pen. We proberen te schuiv­en met de doe­len en de stops. We houden u op de hoogte uiteraard.

US Mar­kets Trad­ing nu vanaf €39 tot 1 DECEMBER:

Inschri­jven:
De maan­den okto­ber en novem­ber komen eraan, meestal zeer beweeglijke (volatiele) maan­den op de beurzen, aan ons om daar­van zo goed mogelijk mee te prof­iteren door op de beste momenten te han­de­len. U kunt nu via de nieuwe aan­bied­ing die loopt tot 1 DECEM­BER inschri­jven van­daag en dan staat u mor­gen al op de lijst en kri­jgt u de updates, de overzicht­en en toe­gang tot de besloten box­en en de Trader­shop waar u de lopende posi­ties kunt vol­gen op elk moment van de dag. En we zien bijvoor­beeld mooie kansen bij de AEX, de Dow Jones en vooral bij de VIX die zeer laag staat waar­door we een inter­es­sant moment kun­nen kri­j­gen om te kopen. Wie zich inschri­jft kan meteen zien welke posi­tie we hier­mee bedoe­len, u kunt dan ook nog kopen uit­er­aard … Inschri­jven kan via de link hieronder …

Vanaf €39 tot 1 DECEM­BERhttps://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Wall Street:
De S&P 500 zet na een redelijke sessie een nieuw record neer op 2535 pun­ten met een uitb­braak boven de weer­stand die we zien over de recente top­pen. Het bli­jft behoor­lijk sterk alle­maal en met kansen op een verdere sti­jging de komende peri­ode. We mogen nu reken­ing houden met een verdere sti­jging tot eerst de 2550 pun­ten en hoger, we zien ner­gens weer­stand voor­lop­ig. Na de con­sol­i­datie ron­dom de 2500 pun­ten kiest de S&P 500 nu ook duidelijk een richt­ing en die is omhoog gericht. Ste­un nu eerst de 2510 pun­ten, lat­er de 2475 en de 2450 pun­ten maar door de nieuwe sit­u­atie die er is ontstaan voorzie ik geen snelle dal­ing meer op de korte ter­mi­jn. Dat is voor lat­er, mogelijk moeten we daar nu een tijd­je op wacht­en.

De Dow Jones breekt duidelijk uit tot boven de vorige top die op 22.420 pun­ten lag, de index zet de ral­ly met wat meer kracht door en ger­aakt zelfs tot boven de weer­stand die we door de lijn over de recente top­pen zien. Een dubbele beves­tig­ing dat er een uit­braak tot stand kwam de afgelopen dagen waar­door het nog hoger kan met nieuwe doe­len in het vooruitzicht. De eerste weer­stand verwacht ik nu rond de 22.750 pun­ten, lat­er de 23.000 ofwel het nieuwe ronde getal als doel voor de Dow Jones. Ste­un nu de vorige top op 22.420 pun­ten, lat­er de 22.250 en de 22.100 pun­ten als ste­un. Belan­grijk om te weten is dat vri­jwel alle indices op Wall Street nieuwe All Time Highs neerzetten waar­door de sit­u­atie totaal anders is dan pak­weg een maand gele­den, de markt wordt nu over de gehele lijn posi­tief gedra­gen.

Nas­daq:
De Nas­daq zet opnieuw een All Time High neer op slot­ba­sis met een slot op 6532 pun­ten. Als de Nas­daq door kan trekken dan gaan we waarschi­jn­lijk snel de 6660 of de 6750 pun­ten zien ver­schi­j­nen waar meteen mijn eerste koers­doe­len liggen te wacht­en. Vanzelf­sprek­end kun­nen de negatieve vooruitzicht­en van toen de index er enkele weken totaal geen zin had om uit te breken opge­bor­gen wor­den, we richt­en ons nu eerst via de nieuwe uit­braak op hogere koersen bij de tech­nolo­gie aan­de­len. Ste­un wordt uit­er­aard de oude top rond de 6460 pun­ten, lat­er de 6340 en de 6300 pun­ten maar na de uit­braak nu even ter indicatie.

Europa:
De AEX breekt uit en laat de vorige jaar­top (538) al duidelijk achter zich met gis­teren een slot op 542,25 pun­ten, goed voor een nieuwe hoog­ste slot­stand van het jaar. Als de AEX boven de 538 pun­ten kan bli­jven de komende dagen dan is er door het bereiken van de zone 538 – 567 maar weinig weer­stand meer te vin­den tot de top van 2007 (567) net voor de cri­sis begon. Bij de AEX ligt er dus plots veel poten­tie omhoog waar we als beleg­ger goed van kun­nen prof­iteren. We let­ten nu eerst op de 543 – 545, lat­er richt­en we ons op de 552 – 555 en wan­neer de AEX daar boven weet te sluiten dan kun­nen we snel het koers­doel 565 – 567 pun­ten opzoeken. Wel eerst nog even afwacht­en of de AEX nu boven die 538 pun­ten kan bli­jven de komende peri­ode, dat is het belan­grijk­ste. Er zit nu mogelijk toch nog een mooie ral­ly aan te komen richt­ing novem­ber-decem­ber ofwel het einde van het jaar. De indi­ca­toren staan door de recente con­sol­i­datie nog niet echt op over­bought, op week­ba­sis zien we dat de MACD zelfs net een koopsig­naal afgeeft. Ste­un nu zoals ik al aan­gaf de 538 pun­ten, lat­er de 533 – 534 en de 528 punten.

De DAX bli­jft sterk en is nu duidelijk onder­weg naar de jaar­top die rond de 12.960 pun­ten wacht, nog 50 pun­ten te gaan vanaf de slot­stand van maandag. De week­start was sterk wat betre­ft de DAX die gis­teren door een feestdag dicht bleef, net als de dagen ervoor waar we ook al mooie plussen hebben gezien. Als de DAX boven de 12.960 pun­ten breekt, het­geen best zou kun­nen als het sen­ti­ment zo posi­tief bli­jft, dan verwacht ik redelijk snel de 13.250 en zelfs de 13.500 pun­ten als richt­pun­ten omhoog. Wel moet die vorige top wor­den uitgenomen dan maar met het sen­ti­ment dat er nu heerst op de beurzen zou dat moeten kun­nen. Alles zal dan mede via een short squeeze moeten gaan, een uit­braak kan voor extra vol­ume zor­gen en als er veel kop­ers de markt weer vin­den nu er vri­jwel over­al nieuwe jaar­top­pen wor­den gemaakt. Goeie vooruitzicht­en dus, nu eerst zien of de index snel die 12.960 kan bereiken en dan afwacht­en of er een uit­braak komt. Ste­un zien we rond de 12.700 met daar net onder de 12.600 pun­ten, lat­er komt de bek­ende 12.390 pun­ten weer in beeld als steun.

Brent olie:
De olie moet wat inlev­eren na het mak­en van een jaar­top rond de 59 dol­lar, ste­un nu de 55 dol­lar waar de Brent gis­teren net boven wist te bli­jven. Onder de 55 dol­lar kan de olie terug tot eerst de 53,5 dol­lar en lat­er tot de 51 – 52 dol­lar het­geen ik niet verwacht. De weer­stand waar we nu naar moeten kijken is de 57,5 dol­lar, daar zien we nog alti­jd de top van begin dit jaar uitkomen. De Brent kon daar al boven uit­breken maar viel terug tot onder dat niveau, toch let­ten we eerder op de top van vorige week die rond de 59 dol­lar wacht en bij een sterke rebound omhoog weer als doel kan wor­den gezien. Van­mid­dag kri­j­gen we de voor­raden uit de VS rond 16:30 het­geen de olie in beweg­ing kan brengen.

AEX:

DAX:

Dow Jones:

S&P 500:

Nas­daq:
Brent olie:

Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.