Beursdagboek Trader Guy 7 oktober 2017, 10:42

...

Markten bouwen winstreeks verder uit, uitbraak blijft krachtig

7 oktober 2017, 10:42 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Mark­toverzicht:

Wederom een winst­week op de mark­ten en daarmee sloot men gis­teren de week af met een goed gevoel. De geforceerde uit­braak van de beurzen toont nog steeds erg veel kracht en daar horen natu­urlijk de ver­toonde koer­swin­sten uit. Op week­ba­sis schreef de AEX 0,5% aan waarde bij waarmee de index verder wegliep van de oude jaar­top van 538 pun­ten. De Duitse DAX index kende ook een posi­tieve week en schreef maar lief­st 1% aan waarde bij. Hier­mee noteerde de DAX intra­day een nieuwe All Time High rond de 12.993 pun­ten en heeft het kun­nen ruiken aan de 13.000 pun­ten grens.

Ook in Ameri­ka schreven de mark­ten groene cijfers en daar ging het er nog hard­er aan toe dan in Europa. De Dow Jones, S&P 500, Nas­daq, Rus­sell 2.000 en de SOX index ste­gen vorige week alle­maal zo’n 1,5% in waarde. Deze sti­jging op de Amerikaanse beurzen ging gepaard met veel machtsver­toon aangezien de mark­ten daar dagelijks nieuwe All Time Highs op de bor­den hebben gezet. De enige index die nu een beet­je begint te haperen is de Dow Trans­port. Deze ver­loor zelfs pun­ten op week­ba­sis door 0,3% lager te sluiten dan vorige week. De Trans­port index had dan ook al een zeer snelle en felle sti­jging achter de rug van zo’n 11% in een ruime maand tijd en na het bereiken van de 10.000 pun­ten­grens wer­den daar deze week wat win­sten van tafel gehaald.

Met US Mar­kets Trad­ing hebben wij ook goed weten te prof­iteren van de sti­j­gende koersen deze week. Zo zat­en we vri­jwel de hele week LONG en hebben we de LONG posi­ties met het oog op het week­end ges­loten. De geopoli­tieke span­nin­gen in de VS, Noord-Korea en Europa (onafhanke­lijkheid Cat­alonië) zijn externe fac­toren die het lastig mak­en om zulke posi­ties over het week­end te tillen.


Resul­tat­en eerste week oktober


Ook u kunt lid wor­den van een van boven­staande abon­nementen vanaf €39 tot 1 DECEM­BER:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Voor onze Ser­vice TA Trad­ing Aan­de­len & Indices loopt nu zelfs een spe­ciale actie waar­bij u lid kunt wor­den voor slechts €29,- tot 1 decem­ber 2017:
https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​/​a​b​o​n​n​e​m​e​n​t​/​t​a​-​t​r​a​d​i​n​g​.html

Tech­nisch Blok

Wall Street:
Op Wall Street was het dus wederom feest en de ijz­er­sterke BULL heerst momenteel op de Amerikaanse beursvlo­er. De markt geeft dan ook vele teke­nen van een absolute BULL Markt. Oude records wor­den bijvoor­beeld gebro­ken ter­wi­jl er bij­na elke dag een All Time High op de bor­den wordt gezet. Ook op de grafieken is duidelijk te zien dat er nog maar weinig weer­stand in de mark­ten zit. Zo hebben de beurzen de afgelopen twee weken met enkele ZEER zware weer­standen gebro­ken zodat men zich wat groeimo­gelijkhe­den heeft ver­schaft. Daar­naast acteren de beurzen nu op record­niveaus waar­door we aan de hand van his­torische data geen weer­standen meer kun­nen vin­den. Wel zal er van nature alti­jd weer­stand wacht­en rond enkele mijl­palen en door de oplopende weer­stand­sli­j­nen die ook een weer­stand kun­nen pro­jecteren.

Grote opvaller op Wall Street was deze week toch wel de S&P 500. De breedge­dra­gen index bleef zich keurig opwaarts ontwikke­len waar­door het voor het eerst sinds 2013 weer eens acht win­stda­gen op een rij noteerde. Een opval­lend record aangezien de index ook de hele tijd met wat weer­standen te mak­en had. Zoals u kunt zien op de dag­grafiek heeft de index nu ook een reeks van 10 groene dag­can­dles achter de rug wat aangeeft dat de zakken van de kop­ers nog steeds diep genoeg zijn om de beurzen omhoog te drukken. Voor de S&P 500 zal het hier dan voor­lop­ig ook niet eindi­gen en een verdere beweg­ing richt­ing de 2.600 pun­ten is zeer goed mogelijk.

Ook de Dow Jones bli­jft erg sterk ogen en heeft met 370 win­st­pun­ten een groot deel van het gat richt­ing de 23.000 pun­ten dicht ges­la­gen. De Dow Jones heeft op de dag­grafiek eigen­lijk geen weer­stand te ver­w­erken en dit komt met name door­dat men een oude weer­stand­sli­jn heeft door­bro­ken. De oplopende rode weer­stand­sli­jn liep namelijk al jaren mee over de top­pen van de Dow Jones en het feit dat men deze lijn nu voor het eerst in negen jaar heeft weten te door­breken vertelt wat over de kracht van de sti­jging.
Met een nieuwe All Time High en noter­ing rond de 22.780 pun­ten schi­et het al aardig op en zo is de Dow Jones nog min­der dan 1% ver­wi­jdert van het door­breken van deze mijl­paal. Voor de komende week is de 23.000 pun­ten­grens dan ook een aan­nemelijk koers­doel waar­na de 23.250 het vol­gende koers­doel zal gaan wor­den.

Ook voor de Nas­daq liggen er mooie kansen aan de boven­z­i­jde. De Nas­daq deed het deze week opnieuw erg goed en schreef bij­na 100 pun­ten aan waarde bij. Uitein­delijk was de Nas­daq vri­jdag dan ook de enige index die in de plus sloot en zo sloot de Nas­daq de week af rond de hoog­ste stand van de week wat natu­urlijk ook de hoog­ste stand ooit is momenteel. Met een noter­ing van 6.590 pun­ten ligt de 6.600 voor het oprapen waar­na de vol­gende koers­doe­len van 6.750÷6.800 voor de Nas­daq al snel in beeld komen.

De Dow Trans­port was deze week de vreemde eend in de bijt. Waar alle indices records aan het ves­ti­gen waren nam de Dow Trans­port wat gas terug. Er is hier sprake van wat win­st­ne­min­gen en wat druk van de 10.000 pun­ten­grens die psy­chol­o­gisch toch een aardi­ge bar­rière vormt. Echter geloof ik dat de Trans­port index in staat zal zijn om rond de 9.850÷9.900 een ste­vige bodem te vor­men waar­na de Trans­port index gewoon weer richt­ing de 10.000 kan bewe­gen en hier­boven kan gaan noteren. 

Europa:
Ook in Europa was het feest deze week en we hebben dan ook mooie nieuwe top­pen gezien. De AEX noteerde een nieuwe jaar­top rond de 543 pun­ten om ver­vol­gens op 540 pun­ten te sluiten. Hier­mee is de Ned­er­landse hoofdin­dex ruim twee pun­ten boven de oude jaar­top ges­loten en dus bli­jven de con­di­ties voor de AEX BULL­ISH. Een verdere opwaartse beweg­ing vol­gende week zou een logisch gevolg zijn waar­bij AEX naar de vol­gende koers­doe­len van 545 en 550 pun­ten te bewegen.

De DAX deed het ook goed deze week en schreef pro­centueel gezien het dubbele bij ten opzichte van de AEX. De index sloot 1% hoger en noteert hier­mee boven de oude All Time High van 12.951 pun­ten. Met een slot rond de 12.955 pun­ten verwacht ik dan ook dat de index deze oude top zal gaan gebruiken als spring­plank naar de 13.000 pun­ten­grens waar­na men de 13.350 of miss­chien wel 13.500 kan gaan opzoeken.

AEX:DAX:Dow Jones:S&P 500:

Nas­daq:Dow Trans­port:Brent olie:Met vrien­delijke groet,

Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.